Home Cultuur Dag van de Minibieb en Mevrouw Bonheur

Dag van de Minibieb en Mevrouw Bonheur

door Emile van Aelst

Vandaag 1 juni was het de Dag van de Minibieb. In heel Nederland waren er activiteiten bij- of rondom de duizenden minibiebs die er in Nederland te vinden zijn. Ook in Leiden zijn er veel te vinden. Ik hoorde dat er in Leiden al ongeveer 75 staan. Vrijdag leerde ik een heel aparte minibieb aan de Kraanbaan kennen. Een IJslands Elfenhuisje, dat gemaakt is door de sociale werkplaats in Hendrik Ido Ambacht die op marktplaats adverteren met zelfgemaakte minibiebs.

Sylvie Vermeulen was op zoek naar een minibieb en was gelijk verkocht toen ze deze tegenkwam op internet. Drie jaar geleden werd de minibieb geopend door auteur en overbuurvrouw Annet Hulst.

Alleen hoe kwam ik nu op de Kraanbaan terecht. Ik zag een persberichtje langskomen van auteur Astrid Habraken uit Wassenaar, die zelf ook groot liefhebber van minibiebs is. Zij wilde vanwege de Dag van de Minibieb iets leuks doen. Ze maakte miniboekjes met de eerste twee hoofdstukken van haar boek ‘Mevrouw Bonheur’. Ze ging deze miniboekjes op de fiets bij verschillende minibiebs in Wassenaar en omgeving langsbrengen. Wie de boekjes leest en verder wil lezen moet een foto maken delen en/of opsturen naar Astrid en maakt dan kans op een gratis exemplaar van het boek. Wie de boektrailer ziet op instagram wordt al direct meegetrokken in de spanning van het verhaal.

Ik belde haar op en vroeg of ze nog in de buurt van Leiden kwam . Toevallig had ze vrijdag een afspraak om bij de minibieb van Sylvie langs te gaan. Bij de minibieb werd ze niet alleen door Sylvie opgewacht, maar ook door een paar leden van de boekenclub uit de straat.

Na kennisgemaakt te hebben vroeg Sylvie of Astrid ook het gastenboek wilde tekenen en las een paar reacties van eerdere ondertekenaars voor.

Natuurlijk wilde Astrid tekenen. Prachtig een minibieb met een gastenboek.

Astrid heeft aardig wat miniboekjes laten drukken en liet er een paar achter in de minibieb op de Kraanbaan.

Als dank voor haar komst kreeg ze een grote bos bloemen van Sylvie en beloofde Astrid een keer naar een avond van de boekenclub te komen. Geweldig hoe minibiebs ook kunnen verbinden want voor de komst van Astrid kenden ze elkaar niet.

Op 30 juni verschijnt het boek van Astrid officieel, maar op zaterdag 22 juni kan je het boek al kopen bij de Meet, Greet, Sign & Wine in Wassenaar.

Ik vind het een geweldig initiatief en hoop dat veel lezers van de miniboekjes gaan reageren bij Astrid en de boekjes ook weer achterlaten in andere minibiebs.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 2 juni 2024 - 7:12

Ze schieten als paddenstoelen de grond uit, die minibiebjes. Wel een mooi idee, ik heb er ook al eens een boek uitgehaald.

Reply
Sylvie 2 juni 2024 - 17:09

Wat een leuk bericht, Emile! Dankjewel voor je bezoek
Groetjes, Sylvie

Reply
rietepietz 2 juni 2024 - 17:39

Deze is wel een héél erg leuk model! Die waar ik wel eens een boek ruil is een stul simpeler.

Reply
די מריו 2 juni 2024 - 20:30

bij mij in de buurt zag ik er ook ineens weer twee bij.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 2 juni 2024 - 22:08

Dat de Minibieb een succes is is wel gebleken.
Het leuke is dat ze allemaal uniek zijn door de inbreng van de eigenaar. Hans

Reply
Kakel 3 juni 2024 - 18:06

Een IJslands elfenhuisje, wat een te gekke minibieb. Allemaal mensen die anderen iets gunnen. Ik vind het prachtig.

Reply
Nicky 13 juni 2024 - 8:04

Niks van gemerkt bij mijn minibieb. Maar ja, ik heb ook niet zo’n mooie

Reply

Plaats een reactie