Home Centrum Distinguished Gentleman’s Ride Leiden

Distinguished Gentleman’s Ride Leiden

door Emile van Aelst

Voor het derde jaar werd in Leiden de Distinguished Gentleman’s Ride georganiseerd.  Een toertocht met vintage of classic motoren. De opzet van de tocht is om aandacht te geven aan – en geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Meer dan 100 motoren deden vandaag mee aan deze speciale tocht.

De Distinguished Gentleman’s Ride, een jaarlijks motor- en liefdadigheidsevenement, zamelt geld in voor Movember. Movember is de toonaangevende wereldwijde liefdadigheidsinstelling die het gezicht van de gezondheid van mannen verandert, om het leven van mannen te verbeteren door middel van onderzoek naar prostaatkanker en initiatieven op het gebied van de geestelijke gezondheid van mannen. De Distinguished Gentleman’s Ride wil alle rijders die klassieke en custom style motoren en scooters bezitten en berijden, activeren om zich stijlvol te kleden en zich te verenigen in een parade door het hart van hun stad om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

De start was bij brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgs meertje na een rondje door de omgeving was de eerste tussenstop bij Molen de Valk. Tegen 13.00 uur hoorden we de motoren aan komen rijden met op kop een oude Ford Mustang.

Achter de auto kwam een lange stoet motorrijders de Lammermarkt oprijden, die allemaal voor de molen parkeerden.

Allerlei soorten motors door elkaar.

De kleding van de motorrijders was misschien een beetje gedateerd, maar wel erg gedistingeerd.

Ook aan details was gedacht, de waterflesjes met logo van de tocht,  zijn nu natuurlijk ook een collectorsitem.

Vaste lezers begrijpen natuurlijk, dat ik de Ford Mustang gelijk gestald heb in de virtuele garage van Sjoerd.

Ah wat leuk mini & maxi .

Het zag er gezellig uit op de Lammermarkt.

Er moest natuurlijk nog wel even een groepsfoto gemaakt worden.

Hierna ging de rit verder. Na nog een stop bij Anna et Fred op de Boisotkade kwamen de motoren tegen vieren aan bij de Uyl van Hoogland waar het einde van de rit was.

Hier werd nog even gezellig nagepraat.

Genoeg te drinken, maar wel fris of bier 0.0

In Leiden zie je vooral in het weekend veel groepjes die een vrijgezellenfeestje organiseren, dus daar kijkt niemand meer van op hoe gek ze er ook uitzien. Maar om deze club moest ik wel waanzinnig lachen. Loop je allemaal met een piemel op je hoofd en kom je uitgerekend terecht in toertocht met als thema prostaatkanker.

Het was zowel voor de rijders als voor het publiek een mooie middag en ik hoorde dat er in Leiden 17.000 euro opgehaald is.

Je voelt je alleen wel een beetje lullig als je naderhand op je scootertje stapt.

Hieronder een filmpje van aankomst en vertrek bij Molen de Valk en aankomst bij de Uyl van Hoogland. Ook nog een fotoslideshow met veel sfeerfoto’s.

Hieronder de sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 20 mei 2024 - 7:13

Haha, ben ik blij voor jou dat ik alleen iets met auto’s heb, en niet met motoren…. Thanks.

Reply
די מריו 20 mei 2024 - 9:10

Die mustang is natuurlijk mooi. Die motoren ook hoor. Ik kan er wel van genieten. En blijf jij maar bij je eigen scooter, dan kun je mooi overal in Leiden snel verschijnen voor meer van dit soort mooie nieuws.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 25 mei 2024 - 12:16

Wat een mooi bedrag is er opgehaald. En indrukwekkend, al die motoren.

Reply

Plaats een reactie