Home Centrum Wandelmarathon voorafgaand aan de Leiden Marathon was druk, warm en erg gezellig

Wandelmarathon voorafgaand aan de Leiden Marathon was druk, warm en erg gezellig

door Emile van Aelst

Voor de vijfde  keer werd vandaag de Leidse Wandelmarathon gehouden. Niet iedereen kan of wil hardlopen, maar is toch benieuwd naar het mooie parcours van de Leiden Marathon, Zodoende werd de wandelmarathon gestart, waarbij wandelaars de verschillende routes die hardlopers zondag doen op hun gemak kunnen wandelen. Je kon kiezen tussen 10-, 21- of 42 km dus voor iedereen wat wils.

Joke, de vaste speaker bij de wandeltocht, mocht natuurlijk niet ontbreken. Nadat ze iedereen ’s morgens uit had gezwaaid heette ze nu weer iedereen welkom in terug in Leiden. Onvermoeibaar de hele middag door.

Zowel de Leiden Marathon en en de Wandelmarathon staan bekend om de unieke en mooie medailles. Dit jaar staan ze, hoe kan het ook anders, in het teken van 450 jaar Leiden bevrijd.

Ik vlieg er even doorheen, iets wat ik eigenlijk deze twee dagen zo-wie-zo al doe 🙂 Ik moet een beetje op tijd naar bed, morgen om 08.00 moet ik klaar staan bij de toplopers om ze naar de start te brengen. Daarom vlieg ik er doorheen. In het filmpje onderaan staan veel meer sfeerbeelden en wandelaars.

Een gezellig sfeertje op het garenmarktplein in afwachting van de wandelaars.

Een lange rij bij de infobalie voor de lopers van morgen.

Tja hij had geen startbewijs en dan mag je niet meelopen.

Verstandig om met de volle zon een petje op te zetten, maar om nou bij gebrek aan een petje een helm op te zetten lijkt me ook wat warm 🙂

Het leukste van de Leiden Marathon is dat veel vrijwilligers al van begin af aan meewerken en je een grote familie bent. Zelf werk ik 32 jaar mee en Frans en Els al 33 jaar die waren er van begin af aan bij.

Er kwamen steeds meer 10km wandelaars binnen zoals, ik zag meerdere schippers en schippersvrouwen van de rederij langs komen.

Iets met de beste of de liefste stuurlui staan aan wal.

Dit was echt heel knap, de eerste vrouw op de hele marathon kwam binnen in iets minder dan 6 uur. Ze is snelwandelaar en vertelde dat ze zes minuten binnen het snelwandelrecord binnen was. Ik weet niet of dat haar persoonlijke record was of een landelijk record.

Kleine tip voor toeschouwers, zondag is de Splinterlaan in Leiderdorp weer de place to be tijdens de 21- en 10 km. De dames zijn er klaar voor om jullie te ontvangen.

Er is op de Splinterlaan ook een downloadspunt.

Even poseren onder het doek bij de Splinterlaan.

Ongelooflijk, er lopen dit weekend totaal 16.000 mensen mee en toch kwam ik, terwijl ik haar nog nooit gezien had, MamaDiMario tegen.

Di Mario heeft zelf ook een blog en leest al 22 jaar mijn blogs. Hij had verteld dat zijn moeder meeliep en haar verteld dat ik rondreed en of liep. Op de gok vroeg ze ben jij soms Leidse Glibber, ik ben de moeder van Di Mario, geweldig toch.

In de polder op het 34 km punt was het ook behoorlijk warm.

Toch liepen de wandelaars er nog redelijk fris bij.

Overal werd gehoor gegeven aan de oproep hartjes te tekenen om team Jacklyn te steunen. Zij lopen morgen met een team om geld in te zamelen voor Kika en als eerbetoon aan de op tweejarige leeftijd aan leukemie overleden Jacklyn.

Terug op het Garenmarktplein waren de meiden van het Marathonbureau blij dat de eerste dag zo geweldig verlopen is. Ach ja wat zou racedirector Tjeerd moeten zonder zijn Tjeerd’s Angels.

Hieronder nog een aantal sfeerbeelden van de vijfde Wandelmarathon.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 12 mei 2024 - 8:23

Lekker toch zo’n spontane ontmoeting. En met zo’n weer is iedereen blij toch.

Reply
די מריו 12 mei 2024 - 18:22

He.. die ken ik… Wat grappig dat jullie elkaar tegen zijn gekomen.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 12 mei 2024 - 20:44

Ik neem me al jaren voor die 10 km ook mee te lopen, weer niet van gekomen en vandaag zou het me ook wel te warm geweest zijn.

Reply
Hans 12 mei 2024 - 23:09

Ik las op het nieuws dat de Marathon was afgelast vanwege de warmte.
Later las ik dat het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis in Leiden weerspreken dat ze het zondag te druk kregen met uitvallers van de plaatselijke marathon.
Het evenement werd gestaakt omdat de ziekenhuizen volgens de veiligheidsregio geen instroom meer aankonden.
Denk dat jij het wel weet Emile. Hans

Reply

Plaats een reactie