Home Centrum Funked Up zette poppodium Nobel weer op zijn kop

Funked Up zette poppodium Nobel weer op zijn kop

door Emile van Aelst

Funked Up is een avond lekkere bands voor een heel breed publiek. Een avond met lekkere funk, soul, jazz, hiphop, blues en reggae, kortom je kan alles verwachten op de Funked Up avonden in Nobel. Eerlijk gezegd dacht ik ’s middags om 5 uur, ik sla een keer over. Ik was al vanaf half tien op pad en moest nog over al die onderwerpen schrijven en mijn pagina voor het Leidsch Dagblad nog afmaken. Maar ja ik ben zo sterk als een nat vloeitje en wilde ook graag het optreden van Babs, Gus Walker en Broken Brass zien, dus tegen 22 uur toch maar de deur uit, precies op tijd voor Babs. Er stonden meer mensen te wachten op Babs.

Babs timmert al een aantal jaren hard aan de weg, ze speelde onder andere op de Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en werd deze winter nationaal bekend door haar deelname aan Wie is de Mol.

Babs is geboren en een stukje getogen in Leiden en woont nu in Amsterdam. Toch is de band met Leiden sterk, al was het alleen maar omdat haar tweelingbroer Cas in haar band speelt. Komende vrijdag lost het ze het startschot bij de 47e Leidse Singelloop, waar haar broer Noah een grote kans maakt als eerste te eindigen. Genoeg redenen om regelmatig in Leiden te zijn.

De komende maanden gaat Babs met haar band de Nederlandse poppodia langs voor een uitgebreide clubtour. In het filmpje hieronder behalve de foto’s een korte indruk van het optreden.

In de Foyer is een podium voor Funked Up Freshners. Een podium voor beginnende bandjes van jonge musici.

Ik heb even staan luisteren bij Salamander, een leuke jonge, enthousiaste swingende band.

Ik maakte snel een paar foto’s en en heel kort stukje film.

De band Gus Walker heb ik twee jaar geleden gezien bij Funked Up in Scheltema. Ze zijn voortgekomen uit de Destructive Penguins en hebben zich ontwikkeld tot een echte festivalband schreef ik toen. Ze hebben zich in die twee nog verder ontwikkeld en het is wachten op de grote doorbraak die eerdaags moet gaan komen.

De band speelt lekker dansbare Reggae en HipHop.

Nog een goede reden om Gus Walker te zien is omdat David van den Beld, mijn vorige week fysiotherapeut, in de band speelt 🙂

Een heerlijke band en hieronder ook weer wat foto’s en een kort stukje film.

Broken Brass wilde ik echt niet missen, de eerste keer dat ik ze zag in 2017 was ik al onder de indruk, maar sinds hun concert tijdens Funked Up in november 2019 was ik helemaal om. Zelfs de soundcheck was al mooi 🙂 Tuurlijk ging ik de soundcheck niet bekijken, maar wilde wel even zeker zijn dat ze nog niet begonnen waren.

Wie van blazers houdt komt bij Broken Brass volledig aan zijn trekken.

De drummer en de percussionist zweepten het ritme ook behoorlijk op.

Rottig fotograferen en filmen, want je kan en wil niet stil blijven staan.De toegift eindigde in een Broken Brass polonaise.Hoe dat eruit zag zie je in het filmpje.

 

Fijn dat ik niet naar mijn verstand, maar naar mijn gevoel geluisterd heb en ondanks alle drukte toch gegaan ben 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 10 april 2024 - 7:25

Ach, zo kom je natuurlijk nooit ergens aan toe, aan de andere kant is het wel een stukje ontspanning.

Reply
די מריו 10 april 2024 - 8:26

Beter zo sterk als een nat vloeitje, dan zo dat je je voelt als een vaatdoek. Jij hebt weer een leuke tijd gehad en wij een mooi verslag.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 10 april 2024 - 17:46

Jij laat een groepje blazers echt niet aan hun lot over, daar ga je luisteren.! 😉

Reply
Nicky 21 april 2024 - 11:42

Het is wel voor elk wat wils. Heel leuk!

Reply

Plaats een reactie