Home Leiden CDA Joop Walenkamp award uitgereikt aan Stichting Ouderencontact Profburgwijk en Stichting We Zien Mekaar

CDA Joop Walenkamp award uitgereikt aan Stichting Ouderencontact Profburgwijk en Stichting We Zien Mekaar

door Emile van Aelst

Traditiegetrouw wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het CDA Leiden de Joop Walenkamp Award uitgereikt. De award is ter nagedachtenis- en eerbetoon aan de in 1997 veel te jong overleden wethouder Joop Walenkamp. De award is voor organisaties die zich inzetten voor hun medemens. Voor de uitreiking van de awards heette wethouder Julius Terpstra iedereen welkom en keek heel kort terug op het afgelopen jaar. Een aantal jaren geleden was er een spreker die zo lang sprak dat iedereen spontaan naar buiten ging om te roken en als je niet rookte ging je ook naar buiten. Sindsdien zijn de toespraken bij het CDA heel kort en bondig 🙂

Tobias Sandor Garcia, raadslid CDA fractie, legde de betekenis van de Joop Walenkamp Award uit.

Er werden dit jaar twee awards uitgereikt. De eerste ging naar de Stichting Ouderencontact Profburgwijk. Deze stichting komt op voor de ouderen in de wijk. Hun bedoeling is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig in de wijk kunnen blijven wonen. Ze organiseren onder andere wekelijkse koffieochtenden, brengen en nieuwbrief uit en elke dag is de wijktelefoon bereikbaar. Alle informatie over deze mooie en nuttige stichting staat op hun website.

De tweede award ging naar de Stichting We Zien Mekaar. Deze stichting is opgericht door Augustinusleden die met hun dispuut Adeodatus zich zorgen maakten om de mentale gezondheid van jongeren. We leven in een wereld waarin we vaak langs elkaar heen leven en het contact beperkt blijft tot een, ” hee hoi hoe gaat het, uhhm ja alles goed hoor, oké doei tot ziens”. Door het organiseren van onder andere gespreksavonden en evenementen zoals een jaarlijkse fietstocht proberen ze de onderlinge band en interesse in elkaar en anderen te versterken. Op de website staat precies wat deze stichting doet in deze jachtige vaak onpersoonlijke wereld.

Beide stichtingen passen perfect in het gedachtegoed van wijlen Joop Walenkamp.

Mooi dat op deze manier de herinnering aan Joop Walenkamp in ere wordt gehouden.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 21 januari 2024 - 8:18

Nu nog iets voor ons Emile, of is de blogfamilie daar een uitkomst voor…

Reply
rietepietz 21 januari 2024 - 15:24

Mijn blogkringetje maakt mijn wereld een stuk groter dus koffierondjes zijn voor mij eigenlijk niet zo nodig. maar mooi dat het er is voor de mensen die het wél nodig hebben.

Reply
די מריו 21 januari 2024 - 19:55

Met en voor elkaar, zoals het eigenlijk hoort.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 22 januari 2024 - 21:36

Wat leuk dat aan de ouderen gedacht wordt maar ook aan de jeugd. Goede zaak!

Reply

Plaats een reactie