Home Leiden Radio Gemiva bestaat vijf jaar en vierde dat met DJ’s en fans

Radio Gemiva bestaat vijf jaar en vierde dat met DJ’s en fans

door Emile van Aelst

Oktober 2018 verrichtte niemand minder dan Q Music DJ Domien Verschuuren de opening van Radio Gemiva. We zijn nu vijf jaar verder en Radio Gemiva is uitgegroeid tot een groot en goed beluisterd online radiostation. Alle programma’s worden gemaakt door medewerkers met een beperking die als grote passie radio maken hebben. Zaterdagmiddag was er open huis in de studio.

Bij een eerste jubileum hoort natuurlijk ook een feest voor de DJ’s en de fans, dat feest werd gevierd in de recreatiezaal van Swetterhage.

Jaap van Sandijk, oprichter en begeleider van Radio Gemiva, werd gefeliciteerd door facilitair manager Yvonne Verboon.

Sinds kort heeft Radio Gemiva een nieuwe studio en daar kan nog wel iets aan de wanden vond Yvonne Verboon. Daarom had ze twee foto’s laten uitvergroten van de opening 5 jaar geleden. De opening werd toen gedaan door Q Music DJ Domien Verschuuren.

Domien hoopte destijds dat Radio Gemiva een succesvol radiostation zou worden, die hoop is goed uitgekomen. Ik ben ondertussen al meerdere keren op bezoek geweest in de studio en kijk elke keer mijn ogen uit hoe professioneel de DJ’s te werk gaan. Elk jaar worden de Special Media Awards uitgereikt voor radio en televisieprgramma’s gemaakt door mensen met een beperking. In 2020 was Radio Gemiva voor het eerst genomineerd. Via een livestream vanuit Beeld en Geluid in Hilversum werd de uitslag bekend gemaakt. Ik was er die avond bij en de teleurstelling was groot dat ze net naast de eerste prijs grepen.

Een jaar later namen ze revanche en wonnen de eerste prijs in de categorie Beste Radiostation.

Regelmatig komen er gasten op bezoek in de studio. Vorig jaar was Irene Moors twee uur te gast in de studio en had het helemaal naar haar zin.

Nadat in 2020 net naast de Media Award gegrepen werd, besloot Radio Gemiva zich nog meer te onderscheiden. Dit gebeurde onder andere door een boekenrubriek aan de programmering toe te voegen en huisdichter Asya kreeg een eigen programma.

Het is duidelijk in haar vijfjarig bestaan heeft Radio Gemiva duidelijk bewezen een volwaardige radiozender te zijn en heeft ondertussen een grote schare vaste luisteraars. Bij het voorstellen van de DJ’s was er dan ook voor elke DJ een groot applaus.

Yvonne had behalve de foto’s ook nog voor alle medewerkers een cadeautje.

Vanaf nu heeft iedereen zijn eigen Radio Gemiva muismatje.

Terwijl er feest gevierd werd, moest er natuurlijk ook radio gemaakt worden en dus was onder andere DJ en technicus Marijke druk aan het werk in de studio.

Ze moest toch heeeeeeeel even de studio verlaten voor de groepsfoto.

Na de groepsfoto trad huiszanger John van Tongeren op.

John heeft lekkere meezingers en niet vreemd dat er tijdens zijn optredens al snel de polonaise wordt ingezet.

Uiteraard was ook radiocollega Sleutelstad aanwezig en nam journalist Chris de Waard verschillende interviews af.

Juraini Feray heeft naast Radio Gemiva ook nog zijn eigen zender en doet nog veel meer zoals het maken van podcasts, organiseren van feesten en noem maar op. Wie een kijkje neemt op zijn facebookpagina staat versteld wat één mens allemaal kan doen 🙂

Voordat we weggingen hadden we nog een grote vraag, iets wat ons allemaal elke dag bezighoudt. Wat voor weer krijgen we dit weekend. Gelukkig kon de Radio Gemiva weerman DJ Pieter het ons vertellen, regen, regen, wind en regen.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s en daaronder een filmpje van het optreden van huiszanger John van Tongeren.

Filmpje optreden huiszanger John van Tongeren.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 22 oktober 2023 - 8:27

Mooi werk, het enthousiasme straalt er gewoon vanaf

Reply
rietepietz 22 oktober 2023 - 14:19

De zender ken ik niet, komt omdat ik nooit digitaal naar de radio luister . Maar het ziet er allemaal heel professioneel uit.

Reply
Nicky 22 oktober 2023 - 20:44

Zo, die zijn goed bezig! En het was een leuk feestje, zo te zien.

Reply
Hans 22 oktober 2023 - 22:13

Het radio wereldje blijft een leuke tak in de media.
Leuk om een enthousiast team te zien. Hans

Reply
realjager 23 oktober 2023 - 9:03

Ik ken het station niet maar Leiden ligt ook van Venray en ik luister ook meer naar Spotify…

Reply

Plaats een reactie