Home Centrum Albert Mooney en MannAbba winnaars 35e Gouden Pet Festival

Albert Mooney en MannAbba winnaars 35e Gouden Pet Festival

door Emile van Aelst

Het 35e Gouden Pet Straatmuzikantenfestival was met 38 deelnemers in alle opzichten een succes. Mooi weer, veel publiek en vooral veel mooie optredens in het centrum van Leiden.  In de finale speelden zes totaal verschillende acts, wat de finale een feestje voor iedereen maakte.

Elke act speelde op vier verschillende locaties zodat het publiek vrijwel iedereen kon zien en of horen of voor een tweede keer kon zien. Ik liep een rondje, nou ja eigenlijk vier rondjes om zoveel mogelijk straatartiesten op de foto of film te zetten. Alles lukt natuurlijk nooit, maar heb toch aardig wat gezien. De eerste die ik zag was W8FF die elk jaar weer een ander lied over Leiden of de Gouden Pet hebben. De nummers onder de fotoslideshow zijn dan ook van W8FF.

Het is eigenlijk ondoenlijk om alle acts die ik fotografeerde of filmde hier neer te zetten, daarom kan je beter de fotoslideshow of het filmpje bekijken. Toch plaats ik een paar willekeurige foto’s van acts die mij opvielen of al jaren meedoen. Schering en Inslag doen al jaren mee en mag ik niet overslaan. Vorig jaar presteerde ik het om drie keer aan het slot van hun optreden te komen en daardoor niets op film te hebben, dat is dit jaar goed gemaakt 🙂

In het verleden won ‘De Slechte Band’ al eens keer De Gouden Pet, maar ze vonden het leuk om deze jubileumeditie toch weer een keer mee te doen. En ja hoor ze stonden weer in de finale.

Albert Mooney viel mij al gelijk op toen ik ze zag en het verbaasde mij dan ook niet dat ook zij doorgingen naar de finale.

Er zijn straatartiesten die, denk ik, zelf al weten dat ze de finale niet zullen halen, maar zelf enorm plezier in hun optreden hebben. Dat is toch eigenlijk ook belangrijker dan winnen.

De Soldaatjes waren een jaar of zes geleden ook al eens in Leiden, ik blijf het een mooi optreden en decor vinden.

Circo Sollievo vond ik lekker klinken en geweldig de mevrouw met het trommeltje, waarvan het lijkt alsof ze er niet bij hoort maar wel degelijk een onderdeel van het optreden is.

Een van de weinige terrassen met schaduw was Jazz & Wijncafé de Twee Spieghels, een verademing bij volle zon en ongeveer 30 graden.

Het was er dan ook de hele middag behoorlijk druk.

Nog een finalist MannAbba. Ik was al getipt dat ik ze moest gaan zien en inderdaad het klonk heerlijk en trok jong en oud publiek.

Ik zit muzikaal denk ik een beetje raar in elkaar. Naast stevige gitaarsolo’s ben ik ook gek op saxofoons, maar ook orgeltjes en doedelzakken vind ik mooi. Verder ben ik gezond zegt de dokter.

Niet in de finale, maar toch proosten op een mooie en gezellige middag.

Het leuke bij De Gouden Pet is dat jong en oud zich vermaakt.

Voor kinderen is er altijd plaats vooraan.

Alhoewel je kan altijd proberen nog dichterbij te komen.

Aan het eind van de finale, zie fotoslideshow en filmpje, mocht het publiek weer stemmen om de publiekswinnaar te kiezen.

Ook na 35 jaar wordt er nog steeds zowel met de hand gestemd, maar ook geteld en dat is denk ik juist de charme van dit festival.

De juryprijs ging naar MannAbba met hun Abba nummers.

Albert Mooney werd met grote meerderheid door het publiek gekozen als winnaar.

Hieronder zowel een fotoslideshow als filmpje.

Voor het filmpje kan ik alleen maar aanraden bekijk hem lekker op je tv dan komt het veel mooier over en lijkt het alsof je erbij bent.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 27 juni 2023 - 23:18

Pure muziek zonder commercie.. zoals het hoort

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 28 juni 2023 - 8:26

Ach, je hoeft er geen liefhebber van te zijn om het toch leuk te vinden dat mensen zoveel plezier hebben met het maken van muziek.

Reply
rietepietz 28 juni 2023 - 20:42

Lijkt me een méér dan gezellig festijn.

Reply

Plaats een reactie