Home Centrum Nieuwe bestuursgang organiseerde gezellige Leidenarenborrel bij Minerva

Nieuwe bestuursgang organiseerde gezellige Leidenarenborrel bij Minerva

door Emile van Aelst

De jaarlijkse Leidenarenborrel op het dakterras bij Minerva was weer erg gezellig en leuk elkaar te leren kennen of weer te zien. Dit keer op het zijterras omdat het dakterras niet gebruikt kon worden. Iets met proberen schoon te maken en dat ging fout, tja sommige dingen moet je ook niet schoon willen maken bij Minerva 🙂

De Leidenarenborrel is eigenlijk zo’n beetje een van de eerste evenementen die een nieuw bestuur moet organiseren. Even voor de duidelijkheid alle Minervanen met een rode stropdas of strik zijn de nieuwe bestuursleden.

Veel bestuursleden kom ik in de rest van het jaar vrijwel niet tegen, maar de Assessor Secundus kom je regelmatig tegen. Zij wordt onder andere vanuit Minerva bestuurslid in de Oranje Vereniging. Vorig jaar maakte ik kennis met Julia Sterneberg en net als je aan elkaar gewend bent en herkent in de stad worden ze alweer opgevolgd. In dit geval door Jasmijn de Jong.

Leo en Carola de Vogel hadden een lang en interessant gesprek met Reinier Nijman, de nieuwe Praeses van Minerva.

Reinier komt uit Breda, maar geniet volop in Leiden. Het leuke is dat alles te lopen is en je vrij snel mensen leert kennen, Leidenaren zijn over het algemeen erg open en vriendelijk was hem de laatste jaren opgevallen. Volgens Carola is hij al aardig ingeburgerd want hij heeft een Tomos gekocht 🙂

Quintus Backhuys is ook altijd aanwezig bij de Leidenarenborrel.

Natuurlijk gingen de beroemde Minerva bitterballen rond.

Tja dan moet je als nieuw bestuurslid en gastvrouw een speech houden, dat is wel een dingetje natuurlijk. Gewoon lekker simpel kort en krachtig ‘welkom allemaal, leuk dat jullie gekomen zijn en we hopen dat jullie het naar je zin hebben. Neem lekker een een drankje en uhhm ja dat is het eigenlijk wel:-) ‘.

Kijk je kan wel zien dat ze in L’ Esperance achter de bar heeft gestaan.

Het leuke is dat je mensen uit allerlei verschillende hoeken tegenkomt bij deze borrel van Chef de Kabinet van de gemeente, de Stucshowroom, de Sligro tot aan de LCKV.

Het was echt gezellig druk en gelukkig mooi weer.

En even met elkaar op de foto natuurlijk 🙂

Kunstenaar Henk Hanneman was nog nooit geweest, maar had het de eerste keer toch wel naar zijn zin.

Soms schept een gezamenlijke handicap een band, in dit geval een verband. Allebei hun voet gebroken levert wel weer een leuk gesprek op.

De borrel liep bijna een uur uit, dus dan moet het wel gezellig geweest zijn. Reinier en Jasmijn kunnen tevreden terugkijken op hun eerste activiteit voor de Leidenaren. Gezien de gesprekken die we voerden denk ik dat we ze allebei ook buiten de vereniging regelmatig in Leiden tegen gaan komen. Oh ja, en om even alle vooroordelen over alleen maar rechtenstudies bij Minerva weg te nemen. Reinier studeert geneeskunde en Jasmijn psychologie.

Zet vast in je agenda volgend jaar op de tweede of derde zondag van juni is de volgende Leidenarenborrel, maar is beloofd het volgend jaar eerder en grootser bekend te maken.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 20 juni 2023 - 7:07

Wat een gezelligheid, ze hadden er ook mooi weer bij. Goed voor de contacten zoiets als dit.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 juni 2023 - 7:13

Als het maar gezellig was, toch…

Reply
rietepietz 20 juni 2023 - 14:26

En nu als de bliksem aan de studie.

Reply
Nicky 22 juni 2023 - 21:39

Maar nu ben ik benieuwd wat ze uitgespookt hebben op het oorspronkelijke dakterras…

Reply
Volgens mij heeft studentensociëteit Minerva een nieuwe 3 Oktober traditie aangeboord – Leidse Glibber 23 september 2023 - 2:08

[…] doelen en helpen bij evenementen zoals onder andere Koningsdag. Minerva heeft ook elk jaar in juni een Leidenarenborrel waar iedereen welkom is om wat te drinken en het gebouw te bekijken. Het idee om haring en een […]

Reply
Nieuw stembureau in Minerva was een doorslaand succes – Leidse Glibber 23 november 2023 - 20:56

[…] leden en zich maatschappelijk op te stellen voor Leiden. Een paar voorbeelden zijn de jaarlijkse Leidenarenborrel en dit jaar de gratis haring en een biertje na de inschrijving van Haring & Wittebrood. […]

Reply

Plaats een reactie