Home Centrum 3voor12 Leiden bestaat 5 jaar

3voor12 Leiden bestaat 5 jaar

door Emile van Aelst

In 1998 startte de VPRO met 3voor12 het multimediale platform voor popmuziek. Een website met aandacht en verslagen over de popmuziek in Nederland. Na verloop van tijd kwamen er regionale afdelingen die hun eigen 3voor12 websites begonnen.  In 2017 werd  vanuit de Haagse afdeling door fotografe Nike Liscaljet bekeken of er misschien behoefte was aan een eigen lokale afdeling voor Leiden en de regio. De officiële lancering  3voor12 Leiden was in juni 2018, zodoende bestaat de Leidse afdeling deze maand 5 jaar. Dit mag natuurlijk niet zomaar voorbijgaan, zodoende sprak ik zaterdagmiddag een paar redactieleden bij de Burcht in het hartje van de stad.

Hoofdredacteur Rogier van Nierop had een fles champagne meegenomen om te proosten op het eerste lustrum.

Redactieleden Yavne van der Raaf en Cisly Burcksen hielpen graag met het vullen van de glazen 🙂

Hohoho niet morsen dat is zonde, maar ja bubbels bubbelen he.

Terwijl de glazen ingeschonken worden kan ik nog even wat meer kwijt over de Leidse afdeling.  3voor12 Leiden valt als lokale afdeling onder het landelijke VPRO-muziekplatform 3voor12, maar richten zich op de alternatieve (pop)muziek in de Leidse regio: pakweg alles binnen de ruit Voorschoten-Katwijk-Alphen aan den Rijn-Bollenstreek. Daarbinnen zijn ze onafhankelijk en doen ze alles om speciaal opkomende artiesten uit deze regio te helpen, met aandacht en een positieve houding: ze willen helpen, niet afbranden.  Ze zijn nu met 27 enthousiaste fotografen, schrijvers, radiomakers en concertorganisatoren.

Nadat de glazen gevuld waren was het tijd voor een proost en fotomoment. Vanaf de Burcht kan je aan alle kanten over de stad en gedeeltes van de regio kijken. Dat is precies het gebied waar 3voor12 Leiden over schrijft en ze staan altijd in het centrum van het popnieuws. Op de foto proosten Maxime Kok, Rogier van Nierop, Stan Koppe, Yavne van der Raaf, Cisly Burcksen en Bas Kleijweg op 3voor12 Leiden.

Zo dat is gebeurd nu echt genieten van de bubbels en even napraten.

Na het proosten en het maken van de foto had uiteraard ook Chris de Waard nog wat vragen voor Sleutelstad.

Rogier vertelde dat ze op 11 juni een aantal hoogtepunten uit hun archief en de allereerste artikelen, waaronder een interview met o.a. Marcel van Schooten en een verslag van de Hofjesconcerten, gaan herpubliceren.

Leuk om deze enthousiaste redacteuren en fotografen nu eens zelf in het zonnetje te zetten.

Gezien het grote aanbod van concerten en nieuwe bandjes zijn nieuwe redactieleden altijd welkom, dus zijn er lezers die graag fotograferen of schrijven, dan kunnen die hen altijd mailen op 3v12leiden@gmail.com.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 7 juni 2023 - 7:00

In ieder geval leuk voor Leiden en omgeving. Ik had er nog niet van gehoord.

Reply
די מריו 7 juni 2023 - 10:14

Lokaal helpen is goed natuurlijk. Ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik zie trouwens een krantenartikel en dat doet me ergens aan denken. Heb je die andere al gevonden?

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 7 juni 2023 - 13:50

En ze hadden natuurlijk geweldig weer bij het proosten op deze mooie locatie.

Reply
logbankje 7 juni 2023 - 21:07

Het is goed om ook lokaal muzikanten te ondersteunen.
Jij deuk ook overal op Emile, goed bezig. Hans

Reply
Nicky 10 juni 2023 - 21:38

Jij loopt ook echt alle feestjes af, hè

Reply

Plaats een reactie