Home Leiden Leidse Blues & Jazzweek 2023 Luistercollege door Robert Jan Stips

Leidse Blues & Jazzweek 2023 Luistercollege door Robert Jan Stips

door Emile van Aelst

Bij de naam Robert Jan Stips denken veel mensen aan de Nits, de iets oudere aan Sweet D’Buster en de nog ouderen aan Supersister. Robert Jan Stips nam het publiek mee door de muzikale historie van onder andere deze bands.

Het werd zo’n avond dat je zegt oh ja dat is waar ook, want Stips speelde in- of met veel meer bekende bands of Nederlanders, zoals de Golden Earring, Freek de Jonge en Gruppo Sportivo.

Bij alle groepen en nummers had Stips mooie en interessante verhalen over bijvoorbeeld hoe nummers of titels tot stand gekomen waren.

Zijn er hier nog mensen die Supersister in het echt hebben meegemaakt ? Goh knap dat jullie je arm nog zomaar omhoog krijgen. Plotseling realiseerde ik mij dat het ruim 54 jaar geleden is dat ik in Den Haag naar school ging. Ik vergeet het nooit meer, de IVO in de van Trigtstraat, de mooiste school waar ik ooit op gezeten heb en……….. Sacha van Geest de fluitist van Supersister zat er ook op school. Nou ja eerlijk gezegd tot een maand voor ik er op kwam, maar voor het verhaal klonk het natuurlijk wel stoer in Leiden 🙂 Robert Jan Stips had zaterdag veel verhalen over Supersister en allemaal herkenbaar.

De belangstelling voor het Hoorcollege was groot, de QBus was zaterdag volledig uitverkocht.

Voor organisator Martin Rohde was het een mooi afscheid, het was (zegt hij) het laatste concert dat hij organiseerde.

Op dit moment toert Robert Jan Stips met dit Hoorcollege door Nederland. Als hij in de buurt komt is het zeker aan te raden er naar toe te gaan. Het publiek kan ook van te voren via de website verzoeknummers aanvragen.

Een avondje Robert Jan Stips op piano waarbij alle grote hits en bekende nummers langskomen, een must voor elke muziekliefhebber die van de Nederlandse pophistorie houdt.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 23 januari 2023 - 9:17

Een van de betere Nederlandse muzikanten. Het moet haast wel een boeiend verhaal zijn wat hij bezingt en vertelt.

Reply
די מריו 23 januari 2023 - 11:31

Wat zul je een mooie avond gehad hebben.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 23 januari 2023 - 20:29

Eigenlijk best mooi Emile dat je die zon momenten in je leven weet te vinden. Hans

Reply
rietepietz 24 januari 2023 - 16:04

Ook een man die vooral achter de schermen veel voor andere groepen deed en nooit te beroerd is iets voor een ander te doen

Reply
Nicky 6 februari 2023 - 15:03

Knap, hoor! Met alleen piano. En je klinkt of je de organisator niet gelooft.

Reply

Plaats een reactie