Home Centrum Woon project Gewoon Wonen na 7 jaar voorbereiding geopend

Woon project Gewoon Wonen na 7 jaar voorbereiding geopend

door Emile van Aelst

Zeven jaar geleden nam Martijn van Rees het initiatief om te proberen een huis te laten bouwen waarin jongeren met een progressieve spierziekte zelfstandig zouden kunnen wonen. We zijn nu zeven jaar en een heleboel acties en initiatieven om de kosten te kunnen dekken verder, maar gisteren werd dan eindelijk het huis officieel geopend.  Helaas is Martijn in november 2020 overleden en heeft zijn droom niet zelf uit zien komen. Ter nagedachtenis aan Martijn hingen zijn moeder Monique Andriessen en Jacqueline Bouts, directeur Xenia hospice een schildje op ter ere aan- en als nagedachtenis aan Martijn.

Voor beiden natuurlijk een geweldige en emotioneel beladen moment.

Het huis staat op de Middelstegracht en grenst aan Xenia Hospice. Het hospice gaat zorgen voor de waar nodig begeleiding en verzorging van de bewoners.

Behalve Martijn van Rees was ook Britt Abrahams van begin af aan betrokken bij de oprichting van de Stichting Gewoon Wonen en de realisering van het huis. Ze probeerde op vele manieren geld in te zamelen, onder andere door een grote benefietbrunch en veiling die ruim 8.600 euro opbracht. Vol trots poseerde ze met haar ouders in haar nieuwe huis.

Het zal voor beiden wennen zijn om na 33 jaar zelfstandig te gaan wonen, maar de ondernemende Britt heeft er helemaal zin in. Lekker midden in het centrum en vlak bij hele leuke horecagelegenheden.

Het idee dat je een eigen woning hebt met een eigen voordeur, geweldig toch.

In de benedenzaal van restaurant Loetje werd de officiële opening gevierd.

Uiteraard met diverse toespraken en de foto’s van het plaatsen van het schildje een kwartiertje eerder konden al getoond worden.

Alle vier bewoners kregen een cadeaubon als welkomstgeschenk.

De officiële opening was voor de ouders van Martijn een mooi en ook moeilijk moment.

Heel erg mooi na het overlijden van Martijn zijn de bezittingen van Martijn verkocht via de kringloopwinkel. Mede daardoor konden de ouders nu twee cheques aanbieden. De eerste voor de Stichting Gewoon Wonen.

De tweede cheque was voor Xenia Hospice.

Christoffel Klap, directeur-bestuurder van Woningbouw Vereniging Ons Doel was blij en trots dat zijn organisatie hier aan heeft mogen meewerken. Ons Doel heeft de woning gebouwd en zorgt ook voor het beheer.

De architect legde uit dat met de bouw van de woning de Kloosterpoort weer een echt hof is geworden met rondom bebouwing.

Na de toespraken werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Ons Doel en Xenia.

Het waren heel wat handtekeningen en dan ook nog eens die fotografen die op je vingers kijken en zeggen dat je zo nu en dan even op moet kijken, dan zou je bijna de slappe lach krijgen 🙂

Proost op een mooie en langdurige samenwerking.

Bloemen voor de medewerkers van Xenia die zo veel werk hebben verzet om dit alles voor elkaar te krijgen.

TK advocaten notarissen kwam ook nog met een mooie verrassing.

De laatste spreker was wethouder Julius Terpstra die de bewoners feliciteerde met hun eigen woning.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van de officiële opening.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 3 december 2022 - 8:14

Een supermooi project zeg. Jammer dat Martijn het zelf niet mee heeft kunnen maken, maar zijn project mag een groot succes worden.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 3 december 2022 - 8:34

Heel mooi dat het uiteindelijk toch gelukt is, als was het een moeilijk project.

Reply
rietepietz 3 december 2022 - 18:17

Wat ontzettend jammer dat de initiatiefnemer dit niet meer kon zien, ik hoop dat z’n ouders er troost in zullen vinden dat hij zo mooi herdacht wordt.

Reply
Hans 3 december 2022 - 21:21

Het is een lange voorbereiding, maar nu kunnen vele er van genieten.
Een plek om te wonen en ook een plek met herinneringen. Hans

Reply
Margreet Arkenbout-Honingh 5 december 2022 - 23:16

Ik ben trots op jullie, dat toch een zo mooi initiatief is voltooid en jullie door de jaren heen voor Martijn dat hebben gesteund.

Reply
Nicky 9 december 2022 - 9:35

Mooi dat Martijn zo herdacht werd. En fantastisch dat het huis er nu is.

Reply

Plaats een reactie