Home Centrum Prijswinnaars Leidse etalagewedstrijd Seeing Stars in het zonnetje gezet

Prijswinnaars Leidse etalagewedstrijd Seeing Stars in het zonnetje gezet

door Emile van Aelst

Licht uit, sterren aan, dat is het motto van Seeing Stars. Zondagavond 25 september dooft in een groot deel van het gebied rondom de Leidse Sterrewacht tussen 22.00 en 23.00 uur alle verlichting. Het wordt helder morgenavond dus de sterren zullen goed te zien zijn. Eerder deed kunstenaar Daan Roosegaarde dit in een gedeelte van Franeker, morgen wordt het grootser aangepakt in Leiden.

Ter gelegenheid van Seeing Stars organiseerden Liever in Leiden en het Centrummanagement een etalagewedstrijd in het centrum. Er waren twee prijzen te winnen, een publieks- en een juryprijs. De jury, bestaande uit wethouder Fleur Spijker, journalist Marleen Hogendoorn, fashionicon Saint Maley, blogger Emile van Aelst, namens de Rabobank Jan Kort en Ingrid van Steeg en studente Loren Snip maakte woensdag een rondje langs alle deelnemende winkels.

Het is best nog wel een dingetje om in de avondspits met zo’n club door de stad te fietsen.

Het werd in elk geval wel een gezellig fietstochtje 🙂

Het winkelend publiek keek regelmatig raar op dat er opeens zo’n groep fietsers voor het raam van een etalage stond.

Halverwege kwamen we de winkel Yoga Specials tegen en wat ons betreft sprong die er toen al uit.

We reden een rondje met zo nu en dan even uitwijken naar links of rechts om een iets verderaf gelegen etalage te bekijken. Foto’s van alle etalages staan in de fotoslidesshow onderaan.

Na ruim twee uur hadden we alle etalages gezien en gaven we onze formulieren met punten en opmerkingen terug aan Saskia Hudig van het Centrummanagent.

Zaterdagmiddag was ook de stembus voor de publieksjury gesloten en konden we op pad om de twee prijswinnaars te verrassen. Als eerste gingen langs bij Yoga Specials. Yoga Specials was de keuze van de jury. Bedrijfsleidster Nicole van der Hulst was blij verrast met de eerste prijs. Tweede  werd Happy Flower de derde plaats werd gedeeld door North End en Kapsones Kappers.

Het was gezellig op de Doezastraat waar de Verwendagen plaatsvonden dit weekend. Elke winkelier had iets leuks voor zijn klanten. Bij Kapsones Kappers stond een bakfiets DJ voor de deur. Eigenaresse Nelly Brands keek verbaasd op toen we aankwamen lopen.

Ook hier was de verrassing groot toen Nelly hoorde dat ze de Publieksprijs heeft gewonnen.

Dochter Donna Blom weet hoeveel tijd haar moeder aan de etalages besteedt, dus vond dit een fijne waardering. Tweede werd Terpetijn art supplies, de derde plaats was voor Yoga Specials.

In de fotoslidesshow alle deelnemende etalages.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 25 september 2022 - 7:14

Ik vind het een leuk idee om zo de winkeliers ook eens mee te laten doen.

Reply
Nicky 25 september 2022 - 15:57

Wat leuk al die sterren overal!

Reply
rietepietz 26 september 2022 - 13:29

Een dat met een sterretje, wat zeg ik , een dag met een heleboel sterretjes.

Reply

Plaats een reactie