Home Leiden 11 een gekkengetal, advocaat en mediator Jelle Splinter bewijst het tegendeel

11 een gekkengetal, advocaat en mediator Jelle Splinter bewijst het tegendeel

door Emile van Aelst

Soms kan een getal een heel verhaal betekenen, dat had ik deze week met het getal 11. Een goede vriend van mij, Jelle Splinter, stuurde onlangs een berichtje de wereld in dat zijn kantoor SPLNTR 11 jaar bestaat. Het berichtje zette mij direct aan het denken en ik dacht als ik in de buurt ben ga ik even feliciteren.

Ik heb Jelle leren kennen in de tijd dat hij medeorganisator van Stadsfestival de Lakenfeesten was. Op een gegeven moment zag ik aankomen dat er wel eens een conflict zou kunnen ontstaan met mijn toenmalige werkgever. Ik vertelde het Jelle, die mij als tip gaf zelf vast een dossier aan te leggen van vervelende voorvallen en pesterijen door de directie. Een jaar later barstte de bom en Jelle bood direct aan mij bij te staan. Leuk Jelle, maar ik ben bang dat dit in eerste instantie teveel kost en ik niet weet waar het schip strandt.  Dat het schip strandt dat kan ik je zo wel vertellen en ik wil je gewoon helpen veilig en goed van boord te komen. Maak je geen zorgen om de kosten, je hebt genoeg voor mij en anderen gedaan, dus ik help je graag.

Lang verhaal kort, de problemen eindigden in een rechtszaak en de toen nog net voor zichzelf begonnen arbeidsrecht advocaat Jelle Splinter won de zaak glansrijk van een groot gerenommeerd kantoor. Een ding vergeet ik nooit meer. De hele middag deed de tegenpartij alle moeite de rechter er van te overtuigen dat ik de slechtste accountmanager ooit was. Aan het eind vroeg de Rechter of ik zelf nog wat wilde zeggen. Nee eigenlijk niet alleen zou ik graag het geëiste concurrentiebeding van tafel zien, want dan kan ik bij een collega bedrijf aan de slag omdat ik dit werk leuk en belangrijk vind. Als door een wesp gestoken sprong een van de directeuren op en zei ‘meneer de Rechter wij houden vast aan het concurrentiebeding want meneer heeft met bijna 90% van de klanten een zeer goede band en als hij bij een ander bedrijf werkt gaat dat ons veel klanten kosten’. Maar meneer waarom zitten we hier dan de hele middag om te bewijzen dat meneer de slechtste accountmanager ooit is vroeg de Rechter.  Ik heb dit verhaal best wel regelmatig verteld maar nooit in een blog of artikel over geschreven. Nu 11 jaar later kan ik nog steeds genieten hoe een beginnend advocatenkantoor en een gewone werknemer ‘de grote baas’ zichzelf zo belachelijk lieten maken 🙂

Ik stapte afgelopen donderdag 11 augustus zijn kantoor binnen. Op tafel stond een bos met 11 bloemen gekregen van een cliënt die al 11 jaar met groot genoegen van zijn diensten gebruik maakt.

Ik ben destijds ingeschreven op 11 juli 2011, maar hou voor het gemak 1 augustus aan als startdatum. Alleen eerlijk gezegd startte ik echt op 11 augustus 2011 vertelde Jelle.

Onlangs heeft Jelle de ruimte een beetje anders ingericht en een nieuw verfje gegeven, ik ben namelijk ook een nieuwe weg ingeslagen vertelde hij.

Sinds kort is Jelle naast advocaat ook actief als MfN-register mediator. Mediation is een vorm van geschilbeslechting waar Jelle erg in gelooft en waarvan hij vindt dat mensen dit vaker zouden moeten inzetten. Zoals ik Jelle ken verbaast deze stap mij niets, als er iemand is die goed kan luisteren en relativeren dan is het Jelle wel.

Het was wel erg veel 11 bedachten we en deden er nog een schepje bovenop 🙂 Het getal 11 valt vaak op. Soms wordt zelfs een symbolische of spirituele betekenis aan het getal 11 toegekend. Zo vind je op internet dat het getal 11 wel het gekkengetal wordt genoemd. Dit is omdat het getal 11 alleen te delen is door zichzelf en omdat het tussen 10 (het volmaakte getal) en 12 (het heilige getal) staat. Bij het zien van de combinatie van twee keer 11 op bijvoorbeeld een digitale klok (11:11) wordt ook wel spirituele betekenis toegekend. 11:11 wordt dan gezien als het getal van ‘spirituele verlichte meesters die de mensheid beïnvloeden’.

Of Jelle Splinter een spiritueel verlichte meester is weet ik niet. Maar ik weet wel dat hij meester in de rechten is en dat Jelle met SPLNTR al 11 jaar een geweldig betrouwbaar advocatenkantoor runt. Ook denk ik dat Jelle mensen zeker positief beïnvloedt; met zijn professionele kwaliteiten én met zijn prettige persoonlijkheid. 1 en 1 is 2, maar dus ook 11 in dit geval. Jelle nogmaals gefeliciteerd en ook nogmaals bedankt voor je hulp destijds waar ik nu, 11 jaar later, nog steeds de vruchten van pluk.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Ger 13 augustus 2022 - 6:19

Tja, en dan heeft SPLNTR ook nog de woordwaarde 99, een veelvoud van 11!

Reply
די מריו 13 augustus 2022 - 7:40

We hadden het er vorige week al over, als je goed bent voor de mensheid….. Mooi dat hij je zo geholpen heeft en dat zul je inderdaad nooit meer vergeten. En zo’n man verdient niet één compliment, maar wel elf. Gefeliciteerd.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 13 augustus 2022 - 7:40

En op de elfde van de elfde om elf over elf begint in Limburg het carnavalsseizoen. Je weet ik heb het destijds allemaal zo goed mogelijk proberen te volgen en vind het super wat hij voor jou heeft gedaan. Overigens heet mijn zoon ook Jelle.

Reply
Nicky 13 augustus 2022 - 14:54

Mooi verhaal over de voormalige directeur. En geweldig dat Jelle je zo goed geholpen heeft.

Reply
rietepietz 13 augustus 2022 - 21:12

Klinkt als een prima advocaat, Soms krijg ik een hekel aan advocaten als ze een crimineel door mazen van het net proberen te trekken!

Reply
logbankje 13 augustus 2022 - 22:42

Dat zijn mensen waar je steun aan kunt beleven.
Na 11 jaar heb je als bedrijf wel de zwaarste aanloop hobbels gehad. Hans

Reply

Plaats een reactie