Home Leiden Voedselbank Leiden nam afscheid van voorzitter Karel van Schie

Voedselbank Leiden nam afscheid van voorzitter Karel van Schie

door Emile van Aelst

Op een druk bezochte afscheidsborrel werd door bestuur en vrijwilligers van de Voedselbank Leiden afscheid genomen van Karel van Schie die acht jaar lang voorzitter was. Net twee dagen voor zijn afscheid kreeg Karel een ontsteking in zijn knie en kon daarom alleen maar zittend zijn afscheidsborrel bijwonen.

Wethouder Yvonne van Delft begon met het feliciteren van Karel die vandaag niet alleen afscheid nam, maar ook 70 jaar geworden was.

Het werd een lange lijst met verdiensten die op Karel zijn naam te schrijven zijn. Een kleine greep uit alle feiten. Zijn eerste taak acht jaar geleden was de verhuizing naar het huidige pand in goede banen leiden. Hij veranderde het afhalen van pakketten in een winkelformule, waarbij de cliënten net zoals in de supermarkt zelf hun boodschappen kunnen doen. Hij startte een bezorgservice voor cliënten die niet in staat zijn zelf langs te komen. Daarnaast is Karel een vrijwilligersmens in hart en nieren die ook zijn medevrijwilligers weet te stimuleren.

Karel benadrukte wel dat hij het niet alleen heeft gedaan, maar samen met alle vrijwilligers.

Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbank Nederland, was ook langs gekomen om afscheid van Karel te nemen. Hij begon met een korte inleiding over het werk van de 171 Voedselbanken in Nederland. De organisatie telt 13.000 vrijwilligers die wekelijks 40.000 gezinnen bedienen.

Leo Wijnbelt maakte het lijstje van verdiensten die Yvonne van Delft had genoemd nog een stukje langer. Niet alleen Leiden zal Karel missen, maar ook de landelijke organisatie zal de know how en inbreng van Karel gaan missen.

Frank Mittertreiner gaat Karel opvolgen.

Frank wist voordat hij aan het voorzitterschap begon dat de lat hoog lag, maar na alle lofuitingen vanmiddag lijkt het wel alsof hij nog hoger ligt.

Hoe hoog de lat ook ligt, hij heeft er enorme zin in om het stokje over te nemen.

Na alle toespraken even tijd om bij te komen en te proosten met onder andere Paula van Kesteren, bestuurslid, PR & Communicatie en Coordinator Klanten bij de Leidse Voedselbank.

Voormalig Stadsdichter Jaap Montagne is al jaren vrijwilliger en schreef destijds een gedicht voor het tienjarig bestaan.

Voor het afscheid van Karel heeft hij een speciaal afscheidsgedicht geschreven.

Hierna was er een heel apart cadeau.

Er zijn maar weinig mensen die hun eigen glossy hebben. Sinds gisteren heeft Karel zijn eigen glossy met daarin het verhaal van acht jaar voorzitterschap.

Matto de Tombe is ook al jarenlang vrijwilliger en zal Karel erg missen. Volgend jaar is Matto tien jaar vrijwilliger en hoopt dat Karel hem dan het vrijwilligersspeldje op komt spelden.

Op de wijs van Ketelbinkie werd nog een loflied op Karel gezongen. Hierna mocht hij eindelijk zelf het woord voeren, Karel praat en motiveert liever dan lofuitingen op zijn werk aanhoren 🙂 Hij was duidelijk onder de indruk en bedankte iedereen voor de geweldige samenwerking en flexibele organisatie.

Het werken met zo’n mooi en gemotiveerd team vrijwilligers is een cadeautje wat je als organisatie moet koesteren.

In de foto slideshow nog een aantal sfeerfoto’s. De muziek onder de foto’s is het lied dat in 2014 werd gezongen door Gregor Bak en Rene van Kooten tijdens een grote inzamelingsactie voor de Voedselbanken.

Ik heb de laatste jaren regelmatig over de Voedselbank geschreven, onder deze link staan een aantal artikelen op rij.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 2 juni 2022 - 7:05

Een mooie leeftijd om te stoppen en misschien wat anders te doen. Want stil zitten is ook niets.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 2 juni 2022 - 7:51

Heel mooi dat deze mensen het toch maar doen. Chapeau.

Reply
rietepietz 3 juni 2022 - 13:40

Toe maar, een eigen glossy, maar ere wie ere toekomt natuurlijk.

Reply
Nicky 6 juni 2022 - 12:17

Mooie dingen gedaan dus. Dan nu maar lekker genieten van wat meer vrije tijd.

Reply

Plaats een reactie