Home vakantie Roofvogelshow Fundacion Valle de las Aguilas op de Cala Morro bij Benalmadena

Roofvogelshow Fundacion Valle de las Aguilas op de Cala Morro bij Benalmadena

door Emile van Aelst

Voor ik echt begin met schrijven even een trieste mededeling. De bedoeling was om vanavond te starten met een uitgebreide blog over mijn vakantie in La Carihuela. Vanmorgen kreeg ik het trieste bericht dat bij een verschrikkelijke gebeurtenis voor de deur van mijn stamcafé de Heineken Corner een van de vaste gasten om het leven gekomen is. Bij deze mijn condoleances en sterkte aan zijn vrouw en kinderen en alle bekenden van Cees. Vandaar dat ik begin aan dit verslag met een dubbel gevoel en eigenlijk even niet zoveel zin heb. Vandaar morgen of overmorgen een verslag over La Carihuela en de Heineken Corner. Vandaag begin ik iets ingetogener met de roofvogelshow op de berg Calo Morra bij Benalmadena. Om er te komen moet je wel eerst een stukje omhoog.

Ondanks mijn gigantische hoogtevrees ging ik toch deze week voor de derde keer met de kabelbaan omhoog. Na een kwartiertje niet echt op mijn gemak in de wiebelende cabine gezeten te hebben heb je wel een prachtig uitzicht over de costa.

Even een selfie om te bewijzen dat ik er echt was 🙂

Waarom ik drie keer zo idioot ben om naar boven te gaan is simpel. De eerste twee keren was de roofvogelshow elke keer gesloten.

Dit keer had ik geluk, geen corona, vogelpest of andere ellende. Ik werd bij de ingang opgewacht door een op het oog heel lief vriendelijk vogeltje 🙂 Fundacion Valle de las Aguilas is een vogelopvang voor roofvogels in dit gebied. Ze moeten bestaan van de shows en giften/donaties van dierenliefhebbers. Zie ook uitleg van het SAD

Dan is dit uiltje waarschijnlijk een stuk vriendelijker, …….voor zijn begeleider.

Op weg naar de plek waar de show gegeven wordt staan hokken met diverse uilen en roofvogels.

Hoezo doordringend aankijken.

De show duurt iets langer dan een half uurtje en is echt leuk om mee te maken.

Diverse vogels scheren soms vlak over je hoofd.

Of komen even gezellig op je arm zitten.

Prachtig deze gigantische adelaar die na een paar keer roepen aan kwam vliegen. Je kon (zie filmpje) duidelijk zien dat hij rekening met de harde wind moest houden voor hij de landing inzette.

Kleine mannetjes, kleinere vogeltjes.

Het was echt een heel mooie show en zeker de moeite waard om te gaan kijken als je in de buurt bent.

Het enige is, je moet er even voor naar boven.

Valt eigenlijk best mee hoor, zolang je maar niet recht onder je kijkt als je in het wiebelende bakje zit.

De kabelbaan doet er een kwartier over, ik heb er een samenvatting van drie minuten van gemaakt. Let niet op mijn commentaar, want uiteraard toen ik instapte begon het nog harder te waaien 🙁

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 26 mei 2022 - 22:46

Zeker een verdrietig bericht Emile, ook jij veel sterkte.
Je hebt een mooie vakantie locatie uitgekozen.
Prachtige foto van de uil met de begeleider. Hans

Reply
די מריו 26 mei 2022 - 23:26

Gecondoleerd met het verlies. Het zal vast hard zijn binnen gekomen. Sterkte.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 27 mei 2022 - 7:53

Tsja, zo’n bericht gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Mooie foto’s heb je in ieder geval wel kunnen maken zo hoor daar.

Reply
rietepietz 27 mei 2022 - 18:11

Wat triest zo’n fataal ongeluk. Ik kan me voorstellen dat het er inhakt. doe rustig aan als je nog geen zin hebt, dat komt wel weer.

Reply
Suskeblogt 27 mei 2022 - 19:08

Het voorval heeft ook de Belgische pers gehaald. Heel erg.

Reply
Nicky 29 mei 2022 - 11:29

Wat een akelig bericht. Wat bezielt mensen toch? Sterke, LG. Die roofvogels vind ik prachtig. Die kabelbaan zou ik ook een beetje zenuwachtig van worden.

Reply

Plaats een reactie