Home Overig Stefan Mondial nam nieuwe videoclip op in de Leidse Schouwburg en op de Burcht

Stefan Mondial nam nieuwe videoclip op in de Leidse Schouwburg en op de Burcht

door Emile van Aelst

Maandag nam Stefan Mondial zijn nieuwste videoclip op in de Leidse Schouwburg. Vanaf twaalf uur werd er druk gefilmd op het podium, de zaal en de gangen.Ik ken Stefan al bijna twintig jaar en toen hij vroeg of ik wist of het mogelijk was om zijn nieuwe clip in de Leidse Schouwburg op te nemen, ging ik dat uiteraard voor hem uitzoeken. Dankzij onder andere Monique Aalbers, manager programma, marketing & kaartverkoop van de Leidse Schouwburg kreeg Stefan toestemming om te komen filmen. Maandag was het zover en stapte een dolblije Stefan het podium van de Schouwburg op.

De opnames werden gemaakt door Ger Oerlemans van het gelijknamige muziekproducties bureau uit Alkmaar.

Waarom neemt een zanger uit Groenlo een videoclip op in Leiden, is toch ongeveer 180 kilometer van huis.  Het antwoord is simpel. In 2003 won Stefan Mondial het Leids Festival van het Levenslied met zijn nummer ‘Het Draaiorgel’, sindsdien heeft Leiden een apart plekje in zijn hart. Meerdere keren heeft hij daarna in de jury van het festival gezeten en ook diverse malen opgetreden zowel op het festival en ook op de Mary Bey tribute avond in de Leidse Hout. Om even kennis te maken hier een filmpje met zijn nummer ‘Het Draaiorgel” dat hij in 2019 in de Leidse Schouwburg zong.

Zijn nieuwe clip, die 25 mei uitkomt, heeft iets te maken met de sleutel van je hart. Daarom dacht Stefan gelijk dat nummer kan ik maar op een plaats in Nederland opnemen en dat is Leiden. Eigenlijk logisch we heten niet voor niets de Sleutelstad.

In de videoclip speelt een sleutel een belangrijke rol en Stefan had dan ook een sleutel bij zich. Ik mag mij natuurlijk nergens mee bemoeien, maar ik vond dat sleuteltje helemaal niets, dus stelde voor een echt Leidse sleutel te regelen. Tja dan kom je natuurlijk terecht bij Nico Rijsbergen, ook wel de Sleutelpiet genoemd. Hij kwam direct naar de schouwburg om een Leidse sleutel te brengen.

De opnames verliepen redelijk vlot en na ruim twee uur zaten de binnenopnames erop.

Na de opnames kwam de fotograaf om foto’s voor de hoes en promotie van de cd te maken.

Stefan en Suzan waren blij met de eerste resultaten van de foto’s.

De fotograaf had nog wel even werk, maar er moesten ook opnames bij de Burcht gemaakt worden. Stefan was op zich niet nodig bij de buitenopnames dus gingen Ger en ik naar de Burcht. Er was een heel strak tijdschema want de figuranten kwamen om drie uur op het station aan en moesten echt om vijf uur weg. Lopen gaat veel tijd kosten en dan zie je weer hoe mooi Leiden is. Een telefoontje naar Jan en Rob van het Stadsparkeerplan was voldoende om de figuranten op te laten halen bij het station en ons van de Schouwburg naar de Burcht te laten brengen.

Ik zou mijn best doen figuranten te regelen, maar dat lukt niet zomaar kwam ik achter. ’s Morgens kreeg ik opeens een ingeving en belde Anke van Elteren van Het Idee Evenementen en Promolooks.  Tjeetje Emile dat is inderdaad kort dag, maar ik ga mijn best doen voor je. Een half uurtje later kreeg ik een telefoontje, het is gelukt ze hebben weinig tijd en moeten uit Woerden en Den Haag komen, maar voor jou doe ik alles.  Geweldig dat Joseph Flipsen en Manouk Pheifer direct naar Leiden wilden komen om te figureren in de clip.

Mensen als Anke zijn van die Leidse kanjers waar je trots op mag zijn en je nooit in de steek laten.

In en rond de Burcht is natuurlijk een prachtige locatie om te filmen.

Gelukkig ben ik niet de enige die regelmatig die trappen op en af moet.

Hoe vaak zou deze boom al gefilmd en gefotografeerd zijn vraag ik mij af.

Ger was enorm blij met de tip om daar te gaan filmen en voor zover ik zag zijn het ook prachtige opnames geworden.

Mijn favoriete doorkijkje is en blijft naast de muur met zicht op de Hooglandsekerk.

Mooiere promo voor Leiden kan je toch bijna niet hebben als je deze beelden ziet.

Na de Burcht in een noodvaart naar het Lakenplein voor de laatste shots. Gelukkig stond ook nu weer het busje van het Stadsparkeerplan voor ons klaar anders hadden we het echt niet gered. De laatste shots werden gemaakt bij het bankje ter nagedachtenis aan de Zangeres Zonder Naam.

Voor het eerst dat Joseph en Manouk samen in beeld kwamen.

Het lijkt wel een sprookje, maar echt ze vonden elkaar. Nou ja voor de clip dan 🙂

Stefan en Suzan waren enorm blij dat alles in zo’n korte tijd vlekkeloos verlopen was.

Het was dan ook een wereldteam dat vanmiddag aan het werk was.

In de fotoslideshow/filmpje meer sfeerbeelden. Uiteraard heb ik daar de muziek van een eerder nummer onder gezet, want dit nummer blijft nog even een verrassing tot 25 mei.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 11 mei 2022 - 9:04

Nou zeg, daar was ik ook voor thuis gebleven… Vakantie loopt niet weg.

Reply
Yova 11 mei 2022 - 9:06

Burcht is zeker mooi om te zien. Ik had toen last van mijn knie. Ik kon niet erop gaan. Stefan mooi gezongen op filmpje. Leuk om deze mensen ontmoeten. Team kwam dan op elkaar op bankje. Leuk! Fijne dag.

Reply
די מריו 11 mei 2022 - 12:08

Mooie omgeving, daar kun je wel een mooie clip opnemen.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 11 mei 2022 - 15:03

Joh… had maar even gebeld, dan had ik wel even komen figureren… hoewel, daar zou de jongeman dan toch minder blij mee geweest zijn. 😉 Er komt aardig wat kijken bij zo’n clip.

Reply
Nicky 12 mei 2022 - 16:27

Daar komt nog heel wat bij kijken. Wel een mooie omgeving voor een clip.

Reply

Plaats een reactie