Home Centrum Gregory Page na drie jaar weer terug in de Qbus

Gregory Page na drie jaar weer terug in de Qbus

door Emile van Aelst

Wie Gregory Page eenmaal gezien heeft probeert daarna bijna al zijn concerten te volgen. Gelukkig is Gregory Page regelmatig op tournee in Nederland, helaas door corona hebben we hem een paar jaar moeten missen. Gisteravond konden we eindelijk weer genieten van een mooi concert in de Qbus.

De Qbus is en blijft een heerlijke intieme concertzaal en zat ook nu weer van voor tot achter vol. Er zijn al jaren plannen de Qbus te sluiten, echt dood en dood zonde. Er is een aantal jaren geleden kapitalen geïnvesteerd in onder andere geluidsisolatie en het maken van oefenruimtes voor bandjes. Schijnbaar hebben we geld genoeg en kunnen we dit gewoon weggooien en ergens anders veel geld uitgeven om een ander pand aan te passen, terwijl gebruikers en publiek het nooit kwijt zouden willen. Sorry ik laat me even gaan en ach als de Qbus echt moet sluiten wordt hij natuurlijk wel onsterfelijk. Hij krijgt over een jaar of tien zeker een plaatsje in het rijtje kapitale Leidse blunders, zoals bijvoorbeeld het slopen van het geboortehuis van Rembrandt en de Groenoordhallen 🙁

Maar goed geen tijd verspillen aan zinloos politiek gezwets, maar genieten van Gregory Page. Voor het concert werd gevraagd hoeveel keer het publiek Page al gezien had. Het liep uiteen van vijf tot vijftien keer.

Op deze tournee wordt hij begeleidt door Sebastiaan Coymans op bas.

Het is niet uit te leggen, maar het is zo’n mooie aanvulling die relaxte bas op de achtergrond. Uiteraard mag Sebastiaan zo nu en dan ook even lekker los met mooie solo’s.

Het werd, zoals gebruikelijk, een mooi concert met leuke muzikale verrassingen.

Regelmatig gaf Page aan hoeveel hij het optreden voor publiek gemist heeft de afgelopen twee jaar en weer terug in Nederland te zijn.

Nederland is een van de landen met de meest trouwe fans en over Hans van Polanen en de Qbus had hij niets dan lof. Ook vroeg hij een applaus voor Qbus geluidsman Taco, die ook vanavond weer voor geweldig geluid zorgde.

Het was van begin af aan genieten en zo nu en dan voelde je je alsof je via een tijdmachine in de jaren dertig teruggebracht was.

Dit was mijn zesde keer dat ik Page zag, benieuwd wanneer de zevende keer gaat worden.

Gregory Page toert de hele maand nog door Nederland en als hij in de buurt komt is het zeker aan te raden te gaan kijken.

Kijk hier voor een voorproefje.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Maarten Kersten 6 april 2022 - 23:56

Leuke sfeerbeelden en, belangrijker voor toekomstige optredens van Gregory Page: een goed betoog over het behoud van Qbus als locatie van het Muziekhuis met Hothouse Jazz, de X wereldmuziek , Hans van Polanen Presents (belangeloos !!), ded LVP-oefenruimtes enz enz. Verhuizing zou kapitaalvernietiging én cultuurvernietiging zijn inderdaad!

Reply
די מריו 7 april 2022 - 6:54

Soms moet je inderdaad gewoon even je mond houden en genieten van de avond.

:Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 7 april 2022 - 7:23

Heerlijk om te horen, ik zag dat hij ook in Heerlen komt.

Reply
ArTjan 7 april 2022 - 9:57

Helaas gemist. Groot fan en volger. K ken z’n soulmate Rashila die veel met m tourt. Sleeping Dogs.

Reply
Nicky 7 april 2022 - 12:08

Klinkt goed. En ik begrijp je frustratie over de Qbus.

Reply
rietepietz 7 april 2022 - 16:56

Wat een relaxte man ! Daar moet je wel rustig van worden.

Reply

Plaats een reactie