Home Leiden Irene Moors ruim twee uur te gast bij Radio Gemiva

Irene Moors ruim twee uur te gast bij Radio Gemiva

door Emile van Aelst

Radio Gemiva, het online radiostation van zorginstelling Swetterhage, heeft regelmatig bijzondere gasten in het programma, maar vrijdag wel een heel bijzondere gast. Irene Moors was naar Zoeterwoude gekomen op verzoek van DJ Marijke.

Dit jaar won Radio Gemiva de Special Media Award, de grootste prijs die er voor media makers met een beperking te winnen is. Ik weet nog dat ik twee jaar geleden in de studio was toen ze bij de live uitslag net naast de prijs grepen, ze waren vast van plan de prijs in 2021 wel te winnen. En dat lukte ze inderdaad dit jaar.

Bij de uitreiking was ook Irene Moors aanwezig en die beloofde een keer naar de studio te komen. Nu heeft Irene het erg druk dus het kan wel even duren. Onder het motto de aanhouder wint stuurde DJ Marijke haar regelmatig berichtjes via instagram met de vraag wanneer ze kwam. Deze week had Irene tijd en reed naar Zoeterwoude om de DJ’s van Radio Gemiva te bezoeken.

Een mooie reden voor gebak natuurlijk.

Het eerste uur was ze voornamelijk in gesprek met huisdichter DJ Asya. Uiteraard had Asya enkele toepasselijke gedichten geschreven. In de goodiebag die Irene kreeg zaten ook enkele gedichten die door Asya geschreven zijn.

Trouwens een leuk verhaal Asya kwam destijds bij de radio om in de uitzending een gedicht voor te dragen over de desbetreffende uitzending. Eigenlijk zoiets als Nico Dijkshoorn bij de Wereld Draait Door deed. Er is wel een groot verschil met Dijkshoorn, hij mocht wekelijks een gedicht komen voordragen, maar Asya kreeg in februari een heel eigen wekelijkse radioshow. Eerlijk gezegd was ik best wel trots dat ze mij uitnodigde voor de première van haar boekenprogramma.

De tijd vloog om en voor we het wisten zat het uur met Asya er al weer op. Nou ja dat overdrijf ik een beetje, want DJ Marijke deed de techniek en hield ons constant precies op de hoogte hoeveel tijd we nog hadden.

Nog even een foto voor er aan het volgende uur werd begonnen.

Wie denkt dat Irene even langs kwam om een uurtje interview of gesprek te voeren, had het helemaal mis. Ook het tweede uur van de uitzending bleef ze er bij en ging zelfs nog even bij DJ Marijke achter de knoppen om te mixen.

DJ Marijke had van te voren een aantal nummers opgestuurd met de vraag of Irene daar haar eigen top 5 uit wilde samenstellen. Wel lachen de gast mag bepalen, maar Marijke had de voorbereiding, uitvoering en eindredactie stevig in de hand 🙂

Het werden twee heerlijk ontspannen uurtjes radio en Irene stak niet onder stoelen of banken hoe ze genoten had en stond te kijken van de professionaliteit van Radio Gemiva.

Na de uitzending was er gelukkig alle tijd om op de foto te gaan met Irene en werden heel wat selfies of gewone foto’s gemaakt zoals hier met Juraini.

De leden van de kookgroep hadden speciaal voor Irene een boterkoek gebakken.

Genoeg binnen gezeten, nog even wat foto’s maken in de tuin.

Het was een geweldige middag die de makers van Radio Gemiva niet snel zullen vergeten. In de fotoslidesshow hieronder nog een aantal sfeerfoto’s en daar past natuurlijk maar een nummer als muziek onder. Inderdaad 3 – 2 – 1 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 28 maart 2022 - 7:48

Mooi dat iemand zich ook aan zijn afspraken houdt. Lijkt me ook een leuk mens.

Reply
די מריו 28 maart 2022 - 12:17

Mooi dat ze er ruim de tijd voor nam. Dat is hartverwarmend.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 28 maart 2022 - 12:36

Zo te zien voelt ze zich er inderdaad als een vis in het water.

Reply
Nicky 31 maart 2022 - 20:44

Wat leuk! Ze lijkt me erg aardig.

Reply
Radio Gemiva bestaat vijf jaar en vierde dat met DJ’s en fans – Leidse Glibber 22 oktober 2023 - 2:27

[…] komen er gasten op bezoek in de studio. Vorig jaar was Irene Moors twee uur te gast in de studio en had het helemaal naar haar […]

Reply

Plaats een reactie