Home Centrum Muzieksessies in Café de Plantage

Muzieksessies in Café de Plantage

door Emile van Aelst

Er zijn van die avonden waar je echt blij van wordt. Dinsdagavond was voor het eerst sinds twee jaar weer een sessie avond in Café de Plantage. Er waren vorig jaar zomer wel een paar sessies op zondagmiddag in het Plantsoen geweest, maar gewoon gezellig met zijn allen om tafel in de kroeg dat hebben we twee jaar moeten missen.Het leuke is dat er niets afgesproken is. Ben van Leeuwen stuurde gewoon een mededeling dat de tweewekelijkse sessie avonden weer gingen beginnen en dan is het afwachten wie er binnen komen. In het slechtste geval kan Ben in zijn eentje een avond vullen 🙂 Zover is het natuurlijk nog nooit gekomen. Iedereen komt gewoon binnenlopen en gaat meespelen en zingen aan tafel. De nummers zijn heel verschillend van  What shall we do with the drunken Sailor’ tot ‘White Rabbit van Jefferson Airplane’ aan toe en alles wat er tussen zit zoals zelfs ‘Space Odity van David Bowie’. Stiltes vielen er niet, zodra een nummer afgelopen was zette gelijk weer iemand een ander nummer in en haakte iedereen aan .Het is echt jammer dat ik geen instrument bespeel, want het lijkt me prachtig om te gaan zitten en lekker mee te spelen. Aan  de andere kant er moet natuurlijk ook iemand zijn die foto’s en filmpjes maakt troostte een vrouw aan de bar me 🙂 Ik heb inderdaad heel wat gefilmd en vooral genoten van de muziek en zang.Elke twee weken op dinsdagavond is er een sessie avond in Café de Plantage. In het filmpje een sfeerverslag.

En kan je zelf spelen, schroom niet je instrument mee te brengen. Alles is goed, behalve een kerkorgel want die past niet aan tafel.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 4 maart 2022 - 7:22

Ik kan het merken dat het weer kriebelt bij de mensen. Mijn zusje vroeg ook al wanneer we weer eens de kroeg ingingen.

Love as always
Dimario

Reply
Yova 4 maart 2022 - 8:16

Wat gezellig dat elke twee weken muziek gaat spelen in café. Gezellig boel. En erg druk. Leuke foto’s geworden. Fijn weekend.

Reply
Sjoerd 4 maart 2022 - 8:25

Heerlijk zo’n Jamsessie, en gezellig ook daar… Als ik in Leiden zou wonen wist ik het wel.

Reply
rietepietz 4 maart 2022 - 14:54

Hoewel ik niet zo’n “kroegloper ben” had ik hier toch wel graag tussen gezeten, maar ja, ik bespeel geen enkel instrument, zelfs mijn stembanden doen niets bijzonders. Was klinkt dat allemaal heerlijk.

Reply
Nicky 6 maart 2022 - 13:57

Oh, dat is leuk! Hier houd ik wel van!

Reply

Plaats een reactie