Home Corona Tiny Forest Musschenbroekstraat opgeknapt door IVN Tiny Forest Jongerenteam

Tiny Forest Musschenbroekstraat opgeknapt door IVN Tiny Forest Jongerenteam

door Emile van Aelst

Tussen de Musschenbroekstraat en appartementencomplex Skyline ligt een parkje met daarin een Tiny Forest. Zaterdag waren leden van het IVN Tiny Forest Jongerenteam de hele dag bezig het bos en de omgeving op te knappen.

Jarenlang lag het parkje er als een wildernis bij omdat niet duidelijk was wie er voor het onderhoud moest zorgen, de gemeente of Portaal. Uiteindelijk werd het regelmatig opgeknapt en nu wordt het ook bijgehouden door de gemeente. Maart 2020 kwamen er bouwhekken omheen en werd begonnen met afgraven, het zag er ook echt niet meer uit.

Zelfs de kale vlakte was mooier dan de wildernis.

Het werd een Tiny Forest, die bijgehouden of geadopteerd zou worden door kinderen van de Vrijeschool Mareland. Enige probleem was, vanwege corona lagen de scholen stil en konden de kinderen niet zelf hun boompjes planten.

Een jaar later, juli 2021 kwamen de kinderen voor het eerst naar hun Tiny Forest. Dit meisje had de naam Sleutelbos verzonnen.

De kinderen kregen er een natuurkundeles en mochten allemaal zelf een boom uitzoeken.

Iedereen hing een naambordje aan de uitgezochte boom.

Tja maar corona was nog steeds niet weg en na die ene keer is de school niet meer terug geweest en verwilderde het Sleutelbos tot een Tiny Oerwoud. Zaterdag kwam daar verandering door de leden van het Tiny Forest Jongerenteam.

Er werd onkruid weggehaald, boompjes verplant en kruiwagens vol houtsnippers binnengereden.

Anderen waren bezig een een groot insectenhotel te bouwen.

Echt een mooi en groot hotel geworden, denk dat hij snel vol geboekt is dit voorjaar 🙂

Wethouder Ashley North hoorde via via dat de jongeren bezig waren en kwam gelijk een kijkje nemen.

Mark van der Kolk van het jongerenteam legde hem uit wat ze aan het doen waren en dat ze dit regelmatig in heel Zuid-Holland gaan doen. Volgens hem zou het mooi zijn als er een beetje licht in het parkje komt, dit had hij onder andere van bewoners aan de overkant gehoord. Uiteraard niet te fel licht.

Ik sluit mij daar gelijk helemaal bij aan, zo’n mooie Leidse paal met hetzelfde zachte licht als langs de Haarlemmerweg en dan nog een beetje sneeuw er bij dan hoor je mij niet meer klagen 🙂

Het jongerenteam kon trots op hun werk zijn, het zag er weer mooi uit en er was nu zelfs ruimte om met zijn alleen op de foto te gaan in het Tiny Forest.

In de fotoslideshow hieronder wat foto’s vanaf de aanleg van het Tiny Forest in 2020  tot nu.

Meer weten over het IVN Tiny Forest Jongerenteam, kijk even op hun website ze kunnen nog leden en helpende handjes gebruiken.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

nessy 3 februari 2022 - 0:43

Ik dacht dat de gemeente het Sleutelbos zomaar weg had gemaaid en de kinderen erg verdrietig waren? Wel fijn dat het nu mooi gemaakt is

Reply
די מריו 3 februari 2022 - 7:04

aanleggen is één, onderhouden is een ander vak. Hopelijk blijft het nu goed gaan.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 3 februari 2022 - 9:15

Dat gebeurd hier ook vaker, de bewoners vragen iets, de gemeente maakt het voor de bewoners, en vervolgens voelt zich niemand aansprakelijk. Mooi dat dit in i3eder geval weer toonbaar is.

Reply
rietepietz 3 februari 2022 - 18:42

Altijd goed om kinderen met de natuur in aanraking te brengen, ik hoop dat ze er ook echt voor blijven zorgen.

Reply
Nicky 4 februari 2022 - 22:23

Mooi dat er actie ondernomen is. Zonde toch om het te laten verpieteren?

Reply

Plaats een reactie