Home Centrum Muziekliefhebbers genoten van tweedaags online festival het Glazen (T)Huis

Muziekliefhebbers genoten van tweedaags online festival het Glazen (T)Huis

door Emile van Aelst

Vijftien acts en vijftien verschillende locaties, dat waren de ingrediënten van het tweedaags online festival het Glazen (T) Huis. Kerim Eijgenhuijsen en Flo van Breukelen hebben dit festival in twee en halve week tijd uit de grond gestampt, eigenlijk een onmogelijke klus. Dit weekend werden ze uiteraard gesteund door enthousiaste technici, kroegbazen en enthousiaste muzikanten. Zaterdag ging ik bij een paar kroegen kijken en maakte daar een verslag en filmpje van, zondag ging ik bij het eerste en laatste optreden langs. Het eerste optreden van die dag was in Jeneverhuis van Goyen.

Eigenlijk zouden Taco & Friends optreden, helaas waren de friends door corona geveld en moest Taco het in zijn eentje doen.

Alles stond klaar om klokslag 14.00 uur online te gaan.

Taco is een op en top blues fan en brengt de heerlijkste echte blues nummers, zo nu en dan afgewisseld met een heel klein uitstapje naar nummers die tegen de blues aangelegen hebben.

Taco moest het zonder zijn friends stellen en dan ook nog zonder publiek. Zijn enige friend, steun en toeverlaat was de camera.

Een geweldig concert met een slot, pfffffff wat een stem heeft die Taco. Kijk zelf maar naar het filmpje en hoor dat ik niet overdrijf als ik zeg Taco is op en top blues.

 

Er moet me toch iets van het hart. Enkele duizenden muziekliefhebbers genoten dit weekend van vijftien uur live muziek. Er zat een doneerknop op de site waarmee gedoneerd kon worden in de onkosten van de musici en voor een goed doel, de Stichting Jeugd en Welzijn. Ik moet en wil toch even eerlijk zijn, volgens de teller hebben er enkele duizenden mensen gekeken. De organisatie had als doel gesteld 4000 euro op te halen en dat is ook precies gelukt, maar als ik naar het aantal mensen kijk die wel genoten hebben maar niet gedoneerd, dan valt mij dat een klein beetje tegen. MAAAAAR je kan het alsnog goedmaken er kan nog drie dagen gedoneerd worden, dus klik hier hier en doneer alsnog als je genoten hebt van het festival  of gewoon de doelen wil steunen.

’s Avonds ging ik naar Men in Blues, de afsluiter van het tweedaagse festival.

De aankondiging van de band werd gedaan door Fons Delemarre met vijfendertig definities van blues, vrij naar het gedicht ‘Jazz’ van Jules Deelder.  Omdat ik het geheel filmde heb ik er geen foto van 🙂 Direct daarna opende Men in Blues met het volgens mij enige op Leiden geschreven blues nummer ‘Leiden, is waar ik geboren ben’.

Wat kan een uur snel voorbij gaan als je het naar je zin hebt en geniet van heerlijke muziek. Ook hier weer hetzelfde verhaal op wat personeel na geen publiek, alleen een camera die niet kan klappen, swingen of meezingen.

Extra compliment natuurlijk voor de mensen van de techniek, die dit weekend een meesterklus hebben volbracht.

Na het optreden riep Fons de bedenkers en organisatoren van het festival op het podium en werden Kerim en Flo bedankt voor het geweldige weekend.

Kerim bedankte op zijn beurt alle medewerkers, de sponsors en de mensen die gedoneerd hebben.

Na zo’n mooi weekend kon er natuurlijk nog wel een extra toegift van af. Ennnuhhhhhh wel genoten, maar niet gedoneerd. Het kan nog steeds, gewoon hier klikken, elke euro is welkom.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 januari 2022 - 6:49

Jammer dat er niet goed gedoneerd is. Hopelijk komt er de aankomende dagen toch nog het een en ander binnen.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 januari 2022 - 8:25

Schitterende kroegen, zo vind je er hier gene meer. De laatste echte kroeg heeft corona niet overleefd. De eigenaren, broer en zus genoten al van hun AOW en pensioen en konden dus de pijp aan Mark geven… Zo’n festival; is natuurlijk ook leuk om alle kroegen en zo te leren kennen.

Reply
rietepietz 11 januari 2022 - 18:49

En dit keer zelfs in jouw stamkroeg, dan ken het voor jou al helemaal niet meer stuk.

Reply
Nicky 17 januari 2022 - 20:11

Fijn dat het zo kon. Maar hopelijk toch snel weer met publiek. Lijkt me voor de muzikanten ook veel leuker.

Reply

Plaats een reactie