Home Corona Geen boekpresentatie van Roos Tulen, maar wel het boek aangeboden aan museum De Lakenhal

Geen boekpresentatie van Roos Tulen, maar wel het boek aangeboden aan museum De Lakenhal

door Emile van Aelst

Van de zomer was Roos Tulen al enorm trots op haar expositie in De Lakenhal en de boekpresentatie afgelopen donderdag had het prachtige sluitstuk van een voor Roos geweldig jaar moeten worden. Helaas vanwege corona ging de presentatie niet door omdat het museum volledig op slot zit en de meeste medewerkers thuis werken.

Roos Tulen noemt zichzelf ‘Ervaringskunstenaar’聽 de ervaringen van en met mensen zijn het belangrijkste wat er is in het leven, haar kunst komt dan ook voort uit die ervaringen. Tijdens de eerste lockdown vroeg ze honderd vrienden, bekenden en of kunstenaars iets te maken wat thuis uitbeeldde. Op die manier hoopte ze er achter te komen wat thuis is. De inzendingen waren te zien in De Lakenhal. Na afloop dacht Roos, zonde om weg te gooien of zomaar op te bergen. Ze besloot alle inzendingen te bundelen en er een boek van te maken.

Ok茅 geen boekpresentatie, maar het boek hoort op de dag verschijnen wel Thuis te zijn in De Lakenhal vond Roos, daarom stapte ze op de fiets en ging naar de Lakenhal.

Van te voren wel even gebeld met het museum en verteld dat ze een cadeautje bij de deur wilde afgeven aan directeur Tanja Elstgeest. Om het toch er een beetje feestelijk uit te laten zien, de jas maar even in de fietstas gepropt.

De bundel is op Japanse manier gebonden, dus je moet elke pagina zelf opensnijden, vandaar dat er bij dit exemplaar een messing opener zat. Het valt me mee dat er geen politie was gebeld, want menig voorbijganger moet gedacht hebben ‘er staat een terrorist met bompakket en een mes voor De Lakenhal’ 馃檪

De deur ging op een kier om te kijken wie er voor de deur stond.

Directeur Tanja Elstgeest deed zelf open.

Oh wat leuk dat je toch op de dag van het verschijnen van het boek hem hier nog komt brengen.

Best wel spannend hoe het eruit ziet. Ik heb de inzendingen gezien hier in het museum, maar nu gebundeld is toch weer iets heel anders.

Het eerste exemplaar was voor De Lakenhal en Tanja Elsgeest nam het graag in ontvangst.

Het boek THUIS is nu thuis in De Lakenhal.

Met een tevreden lach haalde Roos haar fiets van slot. Missie geslaagd geen presentatie, maar het boek ligt wel in De Lakenhal.

Zo ik kan weer terug naar mijn atelier. Doeiiiii tot ziens.

Meer over Roos Tulen en haar werk lees je op haar website.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

讚讬 诪专讬讜 26 december 2021 - 22:04

Of de fiets. Heerlijk toch.. ik hou daar wel van.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 26 december 2021 - 22:24

Leuk om er zo bekendheid aan te geven, uiteraard straks in het Leids Dagblad.

Reply
rietepietz 27 december 2021 - 13:54

Ik hoop dat de Lakenhal nog open gaat v贸贸r mijn museumkaart verlopen is.

Reply
Nicky 28 december 2021 - 20:28

Grinnik. Inderdaad mazzel dat niemand de politie gebeld heeft.

Reply

Plaats een reactie