Home 3 October/Leids Ontzet Mooie prijzen voor winnaars 3 oktober Rood-Wit wedstrijd

Mooie prijzen voor winnaars 3 oktober Rood-Wit wedstrijd

door Emile van Aelst

Met 2 en 3 oktober loopt het grootste deel van Leiden rood-wit gekleed of heeft tenminste iets rood-wits aan. Ook dit jaar werd er weer een 3 oktober Rood-Wit wedstrijd gehouden. Geen fotograaf die voor de optocht uitliep om rood-witte toeschouwers te fotograferen, want er was geen optocht, maar iedereen kon een foto insturen van zijn of haar rood-witte outfit. Er werden behoorlijk wat foto’s ingestuurd en voor de jury was het echt een moeilijke klus om de winnaars te selecteren. Het gaat niet alleen om rood-wit een foto moet ook iets vertellen of vragen oproepen. Zaterdagmiddag gingen 3 October Vereeniging  PR Commissieleden Femke Eisma, Laila Hollander en Annette Los bij de prijswinnaars langs om ze te verrassen met hun prijs.

De eerste stop was op de Rijndijk. Samira stuurde deze foto in van haar drie kinderen in prachtige door zelf gebreide 3 Oktobertruien.

Samira was zelf niet thuis, maar de kinderen en haar man wisten wel raad met de prijs.

Ze kregen een Leids Pakket aangeboden door het Leidse Winkeltje. Het pakket zat boordevol Leidse cadeautjes.

De volgende stop was bij Jolanda in de Stevenshof.

Op de foto is te zien dat Jolanda net in de Waag Haring & Wittebrood heeft gehaald. Het blauw van haar jack kwam heel goed uit. Leiden is natuurlijk rood-wit, maar de haring is toch ook onze nationale trots en dan komt het rood-wit-blauw heel goed uit.

Jolanda was erg blij met haar chocojade pakket van Olala Chocola. Ja na al die haring en hutspot in oktober gaat een stukje chocola er altijd wel in.

Gelukkig lagen er paraplu’s in de auto, want we ontkwamen niet aan een paar behoorlijke regenbuien.

Juf Merel van Dalton basischool de Leeuwerik had met haar leerlingen zich ook uitgeleefd op het thema rood-wit en 3 oktober.

Ze kreeg het 3 Oktober prentenboek om volgend jaar aan de kinderen voor te kunnen lezen. Ze was er erg blij mee, want ze had het boek willen kopen maar het was alweer uitverkocht.

Ik let altijd op details en zag direct het mooie kleine Leidse tasje op het voordeurraampje. Weer een prijs die bij een echte Leiden liefhebber terecht komt.

We reden door naar de Merenwijk waar we ook terecht kwamen bij echte Leiden fans. We brachten er twee prijzen, allereerst voor Danny die duidelijk iets met Leiden heeft.

Geweldig toch dat pak dat hij droeg en terecht dat hij daar een prijs voor kreeg. Hij mag lekker met zijn vrouw gaan eten in het restaurant van Kasteel Oud Poelgeest.

Er was nog een groepsprijs, Danny en Pascal gaan elk jaar met een hele groep op stap en allemaal in rood-wit gekleed. Ze zijn in het verleden al eens genomineerd geweest voor een prijs. Ik zag ze in het van der Werfpark na het Koraal en nam de foto en raadde ze aan hem in te sturen voor de wedstrijd. Om deze groep kan je ook bijna niet heen, alles zit er in. Hoedjes, petjes, bretels, schoenen, jacks, shawls, diverse hoody’s, handschoenen en eigen ontwerpen. Kortom vrijwel alles wat er maar te vinden is op 3 oktobergebied zit in deze foto.

De groep kreeg een Leids Pakket en daar zal hopelijk nog wel iets in zitten dat ze nog niet hebben 🙂

Na een aantal bezoeken moest ik toch wel plassen, nou dat kwam heel goed uit want we gingen langs bij Jet en Trees. Het toilet kon je niet missen.

Jet van het Toilet en Trees van de Plees verzorgen al jaren tijdens 3 oktober het toilet op de Garenmarkt. Ze waren blij dat ze dit jaar weer hun toilet op de Garenmarkt konden bevrouwen. Eerst kon het drie jaar niet vanwege de bouw van de parkeergarage en vorig jaar gooide corona roet in de plee.

Anja, die eigenlijk Jet van het Toilet is, was enorm verbaasd dat ze als toiletmevrouwen in de prijzen waren gevallen.  Oh ik doe het zowat in mijn boek van het lachen zei ze, dan is het toch maar handig als je toiletjufrouw bent dacht ik gelijk.  Eigenlijk had ik dat moeten opschrijven in het toilet gastenboek dat ze al jaren bijhouden.

De dames mogen samen gaan eten bij Koetshuis de Burcht en dat is inclusief toiletbezoek.

Het laatste adres was ook erg bijzonder en zeker weten met zijn vier maanden de jongst gefotografeerde deelnemer.

Moeder Shadi vertelde dat ze pas anderhalf jaar in Leiden woont, maar zich zo thuis voelt in Nederland en Leiden dat ze haar zoontje al helemaal in onze tradities opvoedt. Nog maar net geboren poseerde hij van de zomer tijdens het EK Voetbal al in het oranje. Vandaar dat hij met 3 oktober rood-wit gekleed was.

Het heeft niets met rolpatronen te maken, maar ik had aan Annette, Femke en Laila geen kind meer terwijl Shadi koffie voor ons zette.

Shadi mag met haar man gaan dineren bij Het Prentenkabinet en mocht ze een probleem met oppas hebben, ik ken nog een paar dames die………………………. 🙂

Ik denk dat de prijzen op goede plekken terecht zijn gekomen en bij mensen met een Leids hart. In de fotoslidshow hieronder nog een aantal sfeerfoto’s van de prijsuitreiking.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 1 november 2021 - 23:20

Volgens mij is de grootste prijs toch al dat je in Leiden mag wonen.

Love As Always
dimario

Reply
Sjoerd 2 november 2021 - 8:49

Daar kun je toch niet omheen, als je er woont ga je er vanzelf van houden…

Reply
rietepietz 2 november 2021 - 19:18

Maar toch hoop ik dat je volgend jaar weer de foto’s zélf kunt schieten bij de optocht, zo hoort het gewoon voor de sfeer.

Reply
Nicky 4 november 2021 - 20:07

Ik ben blij dat ik niet in de jury zat. Lijkt me een onmogelijke opgave om de leukste of mooiste te kiezen. Hoewel kinderen natuurlijk wel het allerleukst zijn. Maar dat pak van Danny is ook fantastisch!

Reply

Plaats een reactie