Home Corona 90 Jarig Leidse Hout vierde feest in het park met activiteitenmarkt en optreden van Kozakkenkoor en Collegium Musicum

90 Jarig Leidse Hout vierde feest in het park met activiteitenmarkt en optreden van Kozakkenkoor en Collegium Musicum

door Emile van Aelst

Dit jaar bestaat het Volkspark De Leidse Hout 90 jaar, reden voor meerdere feestjes dit jaar. Uitgerekend op 1 juli, de dag dat het park exact 90 jaar bestond, kwam de regen met bakken uit de lucht en viel het feestje gedeeltelijk in het water. Zondag tijdens het grote feest waarbij alle gebruikers van het park konden laten zien wat ze doen, was het gelukkig prachtig weer. Ik loop even met grote stappen door het programma heen (stonden ruim 11.000 stappen op mijn stappenteller 😉 ) en heb van alle drie de onderdelen een filmpje gemaakt.

Nooit geweten dat er elke zaterdagmorgen een club mensen in groepsverband komt sporten.

Ik begreep nu net, bij het bekijken van de foto’s, dat het niet om 55 jarigen gaat maar dat ze al 55 jaar bestaan. En waarschijnlijk ook wel 55+ zijn 🙂

Elke dag komen vele honden even hun baasjes uitlaten, niet vreemd dat er ook  regelmatig een hondenschool in het park komt trainen.

Sommige honden zoals Obie stonden raar te kijken naar al die vreemde honden in het park.

Aan de rand van het park is een Yogaschool en ook die gaven informatie over wat ze doen en ik kwam natuurlijk weer precies in de pauze.

Overal in het park staan prullenbakken, maar je staat er versteld van wat mensen toch nog gewoon zomaar weggooien . Gelukkig zijn er mensen die elke dag de rommel opruimen, maar zelf weggooien moet toch niet echt zo’n moeite zijn 🙁  Dit is het resultaat van de laatste twee maanden.

Ook bij het Theehuis was het gezellig druk.

Huis DJ Rob Baars stond lekker plaatjes te draaien voor het terraspubliek.

Het was overal gezellig druk in het park en wie er oog voor had kon tussen alle drukte ook de schoonheid en de rust van het park zien.

In het filmpje een kort overzicht van de activiteiten op en rond het veld.

In het Openluchttheater trad ’s middags het Alphens Kozakkenkoor op.

Uiteraard was het een zitconcert met een beperkt aantal zitplaatsen.

Ik blijf het Openlucht Theater een bijzondere en mooie locatie vinden.

De techniek was zoals altijd bij het Openlucht Theater in handen van BSG Media, sinds kort geholpen door Joppie.

Een mooi en indrukwekkend concert met regelmatig mooie solopartijen, waarbij zeker de liefhebbers van iets zwaardere Kozakkenliederen volledig aan hun trekken kwamen.

In het filmpje een korte sfeerreportage van dit bijzondere concert.

Het concert van Collegium Musicum was ,s avonds een stuk lichter van repertoire. Op verzoek van de organisatie brachten zij een avond met walsen van voornamelijk Strauss.

Ook deze avond was weer volledig uitverkocht en als er geen beperkingen waren geweest had het drie keer zo druk kunnen zijn.

Jan van Zwieten, voorzitter van de Stichting Openlucht Theater, heette iedereen welkom op deze bijzondere en feestelijke avond ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van het park.

Het theater is overdag al sfeervol, maar , s avonds is het helemaal sprookjesachtig.

Gelukkig was het niet koud en genoot iedereen van een avondje lekkere Weense walsen.

Na afloop bleven veel bezoekers nog even napraten bij de sfeervolverlichte bar.

Het filmpje begint met een korte fotoslideshow, maar daarna kunnen de stoelen aan de kant om even door de kamer te walsen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 14 september 2021 - 7:46

Het is echt een locatie om op deze manier je vrije tijd in te vullen. En dat al zo lang. Ik hoop dat die mooie witte pauw er ook nog zit en niet gevlucht is voor alle herrie.

Reply
rietepietz 14 september 2021 - 15:41

Ik moet toch echt dat park eens opzoeken, dat had ik natuurlijk beter kunnen doen op zo’n feestelijke dag.

Reply
Nicky 15 september 2021 - 22:07

Dat was een mooi feest. Het is ook een prachtig park, volgens mij.

Reply

Plaats een reactie