Home Centrum Elektriciteitskast bij de Haven opgeknapt, een wereld van verschil

Elektriciteitskast bij de Haven opgeknapt, een wereld van verschil

door Emile van Aelst

Het elektriciteitskastje bij de Haven was winkeliers, de havenmeester en passanten een doorn in het oog. Op zich ziet de haven er kleurrijk en vrolijk uit, maar het kastje haalde alles naar beneden.

Samen met Aaf Verkade werd nagedacht hoe het kastje op te pimpen. Aaf heeft in het Havenkwartier samen met Pierre de Jong alle zoutkisten beplakt met allerlei vissen, krabben en wat er verder onder water leeft in het Havenkwartier. Er werd gekozen voor een beetje groen ontwerp.

Wie wel eens in bloemenwinkel Salie op de hoek van het Havenplein geweest is, zal de print op de elektriciteitskast herkennen. Het is een scan van een deel van het behang in de winkel .

Dinsdagmiddag werd het kastje in het bijzijn van havenmeester Sirk officieel onthuld.

Uiteraard was ook Henk Zuiderwijk aanwezig.

Henk ligt al dertig jaar met zijn boot in de Leidse haven en veegt elke dag de stoepen in de omgeving van de haven. Hij vindt het belangrijk dat het er schoon en verzorgt uitziet, anders is het toch geen reclame voor de toeristen die met hun boot in de haven liggen.

Kelly Roest van ijssalon Carmina is erg blij met de print op het kastje.

We keken de hele dag uit op die grauwe kast vol graffiti en daar wordt je niet vrolijk van, dan ziet dit er een stuk beter uit. Ik durf er nu weer een paar stoeltjes bij te zetten zodat mijn klanten rustig hun ijsje kunnen opeten.

Er zijn plannen om ook het kastje bij de brug eerdaags op te knappen en zo wordt het steeds mooier rondom de haven en het Havenplein.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 5 augustus 2021 - 9:23

Meteen die andere kasten ook aanpakken, dit ziet er zoveel beter uit.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 5 augustus 2021 - 14:09

Véél beter natuurlijk. Je ziet het op het moment overal dat dit soort kastjes zó versiert worden dat graffiti spuiters het nakijken hebben, goede ontwikkeling natuurlijk.

Reply
Nicky 5 augustus 2021 - 14:41

Da’s inderdaad een hele verbetering. Goed idee!

Reply
Sjoerd 5 augustus 2021 - 16:31

Een beetje kleur in het leven maakt alles toch aangenamer.

Reply
Hans 6 augustus 2021 - 22:32

De elektriciteitskast is zeker een hele verbetering, geeft kleur aan de haven.
Geleverd door de zelfde firma. Hans?

Reply

Plaats een reactie