Home Centrum Lemmy’s Biercafé 25 jaar jong, je kan er een boek over schrijven

Lemmy’s Biercafé 25 jaar jong, je kan er een boek over schrijven

door Emile van Aelst

En dat boek is er inderdaad gekomen. Donderdagavond presenteerde Lambert Vos, schrijver van het boek en eigenaar van Biercafé Lemmy’s, vol trots het boek aan genodigden, brouwers en sponsors.

Tegen achten kwamen de eerste gasten aan en was het nog rustig op het terras.

Daardoor konden we wel vast stiekem in het boek kijken. Je zou zeggen de drukker van het boek die kent het ondertussen wel, maar Perry Vijlbrief van drukkerij de Bink was vooral erg nieuwsgierig wat anderen van het boek vonden.

Het liep even na acht uur goed vol op het terras van Lemmy’s.

De bruine fruitschaal mocht natuurlijk niet ontbreken en die kwam dan ook regelmatig langs.

Lambert vertelde dat het plan voor het boek er al lang was, alleen dat hij geen idee had wanneer hij de tijd vond om het te schrijven. In de lange lockdownperiode was er opeens tijd genoeg en lukte het om het boek op tijd af te krijgen om in het 25e jaar van Lemmy’s te presenteren.

Het boek geeft een overzicht van vrijwel alles wat er de afgelopen jaar gebeurd is. Er staan verhalen van medewerkers en klanten in, Onno Innemee praatte aan de bar met JW mulder, Ab Claproth, Mark Witkamp, Rogier Rustige en Lambert Vos over de geschiedenis van Lemmy’s en en het Leidse kroegenleven.

Helaas zijn er in die 25 jaar ook mensen ons ontvallen, maar in het boek worden ze niet vergeten en wordt er een apart hoofdstuk aan ze gewijd.

Na de presentatie was er uiteraard voor iedereen een boek.

En dan gelijk kijken hoe het eruit ziet.Iedereen was niet alleen blij met het boek, maar ook blij voor Lambert dat het boek uitgekomen is.

Er was natuurlijk ook een kleine delegatie van de Stamgasten. ( Peurbakkenboot winnaars en vaste gasten van de bierfestivals)

Het bleef nog lang gezellig op het terras van Lemmy’s.

Uiteraard kwam de bruine fruitschaal nog meerdere keren langs.

Stom toevallig, nou ja toevallig, was ook Maarten van den Dries eigenaar van Proeflokaal 1574 aanwezig. Ik vroeg hem of hij een tip had wat te bestellen als ik vrijdagavond kwam eten. Niets bestellen laat het maar aan mij over, dan komt het helemaal goed. Kijk dat wordt dus een spannend culinair avondje:-)

Het was een gezellige presentatie en het boek is vanaf vandaag online te bestellen via de website van Lemmy’s.

In de fotoslideshow hieronder nog wat sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Nicky 30 juli 2021 - 23:25

Oh, wat leuk! En ze hebben ook wijn, zie ik op de foto’s! Topcafé dus!

Reply
Sjoerd 31 juli 2021 - 8:22

Daar zal heel wat lief en leed besproken zijn aan de bar…

Reply
די מריו 31 juli 2021 - 23:13

Niet teveel drinken, want dat leest niet prettig.

Love As always
Dimario

Reply

Plaats een reactie