Home Cultuur Bob Dylan werd vandaag 80 jaar, Sleutelstad vierde gisteren al zijn verjaardag

Bob Dylan werd vandaag 80 jaar, Sleutelstad vierde gisteren al zijn verjaardag

door Emile van Aelst

Onder de titel ‘Is it rolling Bob’ presenteerden Bernadette Drenth en Fons Delemarre zondagmiddag een vier uur durend  programma ter ere van Bob Dylan. Behalve muziek van Dylan en veel wetenswaardigheden, waren er ook diverse live optredens. Kortom een middagje top radio en tv.

Dat er bezoekers komen met allerlei muziekinstrumenten zijn ze bij Sleutelsstad wel gewend aan, maar met een bakfiets binnenkomen is toch wel even iets anders.

Het was de fietsende DJ Erik Olijerhoek met zijn platenspeler bakfiets.

Hij opende het vier uur durende programma met het instrumentale nummer Wigwam. En eerlijk is eerlijk Bob Dylan blijft het meest authentiek klinken op onvervalst vinyl.

Het programma ging verder in de studio en al snel trad de eerste gast op.

Melle Boddaert was de eerste die enkele zelf gekozen nummers van Dylan liet horen.

Een beetje raar jaar geweest voor Melle. Eind 2019 won hij met zijn band de Nobel Award en had grootse plannen om definitief te gaan doorbreken in 2020, maar helaas tante corona gooide roet in het eten.  Eerdaags gaan de zalen hopelijk weer open en gaan we nog veel horen en zien van Melle.

Over het algemeen traden er jonge mensen op deze middag, maar om giganten als Chris Koenen en Harm van Sleen van het Tilt Team kan en wil je niet omheen natuurlijk.

Ook met zijn tweeën klinkt het alsof er een hele band staat te spelen.Heerlijk een paar nummers zowel op gitaar als op pedal steel. Zodra het Praethuys weer open is kan je ze elke zondagavond met de hele band weer gratis gaan zien en horen.

Tussen de optredens en de platen door kregen we veel informatie over Bob Dylan te horen. Veel wist Fons te halen uit het grote Dylan boek met zijn bijna complete werk.

Ook Bernadette had zich terdege voorbereid. Leuk weetje, haar tante woonde destijds naast Bob Dylan. Ik zou het wel weten, ik zou elke zomer op bezoek gaan 🙂 Maar ja zoals we weten Dylan is niet erg spraakzaam, sterker nog tijdens een optreden zegt hij geen woord. Hij komt op speelt zijn nummers en verdwijnt weer.

Het volgende optreden was van Blue Sands.

Beetje ingewikkeld verhaal, ze komen uit Haarlem tenminste nu komen ze uit Haarlem. Basgitarist Reindert Kragt is basgitarist bij de band Kruidkoek. Jazzzangeres Esther van Hees komt uit België, maar is veel in Nederland te vinden in de betere jazzclubs en café’s zoals in Leiden bijvoorbeeld de Twee Spieghels.

Ik zag haar vorig jaar bij een optreden bij het festival Jazz in Kamer dat vanwege corona gehouden werd in de Buurt 1.5 Het kon toen nog net, een paar weken later was alles weer in lockdown. Esther kon destijds niet terug naar België. Tijdens het concert in de Buurt1.5 hoorde ik iemand naast mij zeggen, nou gelukkig toch nog een voordeel die corona kan ze mooi hier blijven zingen. Een optreden van Blue Sands stond geprogrammeerd voor begin juni in Scheltema, dit concert wordt verschoven naar medio oktober.

Een uitzending van vier uur lijkt lang, maar met zoveel artiesten en lekkere muziek is het voorbij voor je het weet.

Het laatste optreden was van Frederieke Kroone en gitarist Jahja Telussa, ze hadden meerdere albums van Dylan beluisterd om een paar mooie nummers uit te zoeken.

Ook hier weer hetzelfde verhaal als bij de meeste artiesten, geen optredens en zoveel zin om weer eens voor publiek te spelen.

Wel traden ze vorig jaar zomer nog op via een live stream als een van de culthelden van Gebr. de Nobel. Ze hopen zo snel als het kan  weer met een eigen show de theaters en concertzalen in te gaan.

Met dit geweldige optreden kwam een eind aan vier uur lang Bob Dylan op Sleutelstad radio en tv. Voor het productieteam een hele klus, maar heerlijk om te doen.

In de fotoslideshow een aantal sfeerfoto’s en op het eind een paar hele korte flitsen van de optredens.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 25 mei 2021 - 7:30

Dat moet wel een mooie uitzending geweest zijn met zo’n eerbetoon.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 mei 2021 - 7:54

Het idool uit onze jonge jaren. De Boudewijn de Groot van de wereld…

Reply
Suskeblogt 25 mei 2021 - 20:03

Hij is een hele grote wat betreft zowel woord als muziek. Zo lopen er niet veel rond.

Reply
rietepietz 25 mei 2021 - 21:16

En jij hebt je natuurlijk te pletter zitten genieten. Goh, Bob ook al 80, dat kán eigenlijk helemaal niet.

Reply
Nicky0607 26 mei 2021 - 13:51

Niet zo mijn ding maar het is wel een mooi feestje geworden zo.

Reply
Dwarsje 29 mei 2021 - 0:54

Leuk item…vond het wel altijd een ruige rakker. Alleen met het laatste internationale eerbetoon zakte mijn broek af. Toch last schijnbaar gehad van al die joints die die naar binnen heeft gewerkt.

Reply

Plaats een reactie