Home Corona Gymsport Leiden en Kindercircus Miloco slaan handen ineen en trainen samen buiten

Gymsport Leiden en Kindercircus Miloco slaan handen ineen en trainen samen buiten

door Emile van Aelst

Zoals bij alle sportverenigingen konden ook de leerlingen van Gymsport Leiden en Kindercircus Miloco niet terecht in hun sportzalen.  Een voordeel van deze tijd is dat we op de meeste creatieve ideeën komen. Naast zwembad de Vliet ligt een braakliggend terrein en circus Miloco heeft een grote circustent waarvan de zijkanten open kunnen. Een en een is twee dus zochten ze een sportieve partner, dat werd Gymsport Leiden en samen vroegen ze de gemeente of ze tijdelijk de tent op het terrein mogen zetten. De gemeente vond het een goed idee en zo zie je maar, met een beetje creatief nadenken en samenwerking kun je hoge sprongen maken.

Er wordt elke dag getraind door afwisselend Miloco en Gymsport Leiden.

Het liefst wordt er buiten getraind, maar met regen kan er ook onder het tentzeil getraind worden.

Het was zaterdag mooi weer en de leerlingen van Miloco waren druk bezig op onder andere de eenwielers.

Leuk om te zien hoe je met gestapelde pallets goed kan oefenen.

Flitsende sprongen hoor.

Wie weet gaan we deze stoere meiden over een paar jaar terugzien in een van de circussen die Leiden aan doen of misschien wel bij Circue du Soleil.

 

Ik was samen met Sleutelstad verslaggeefster Reanne van Kleef die een reportage maakte voor het programma Nieuws071 dat elke werkdag om 17.00 uur te horen en zien is op Sleutelstad.

Jeroen van Ede is blij dat zijn leerlingen op deze manier weer kunnen trainen. Zeker bij het instuderen van circusacts is het belangrijk veel te kunnen oefenen en goed gecoacht te worden.

Voor Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden gold eigenlijk hetzelfde, vooral de showteams missen de training heel erg. Vanwege corona kunnen beide verenigingen op het moment even geen nieuwe leden toelaten, we zijn al zo blioj onze huidige leden nu te kunnen laten trainen. Na de coronatijd is uiteraard iedereen weer welkom.

De leerlingen, zoals deze eenwieler acrobaat, weten ook precies te vertellen waarom ze blij zijn weer te kunnen trainen.

Diabolo hoort bij de klassieke acts van het circus en het variété.

De tent wordt gebruikt voor de onderdelen van Gymsport Leiden waar matten voor nodig zijn en bij slecht weer. Dankzij houten platen aangeboden door Bouwmaat is er een harde ondervloer en zij leverden ook een warmte kanon. Ruud Haamke van Super Sound zorgde spontaan voor verlichting zodat er ook in het begin van de avond getraind kan worden. Heerlijk als ondernemers zo meewerken.

Achter de tent staat ook een trampoline voor gymsport Leiden. Ennuhh tja laten zien is springen natuurlijk.

Op het voormalige voetbalveld waren jongleurs druk bezig met kegels, ballen en diabolo’s.

In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden van zaterdagmiddag.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 28 februari 2021 - 8:10

Het kan wel, met een beetje inventiviteit. Allemaal blije mensen, en daar gaat het toch om.

Reply
די מריו 28 februari 2021 - 14:12

best wel zielig daar. Komen gewoon structureel een wiel tekort. Bij foto 2 komen ze zelfs benen te kort. Ik weet niet of dat komt omdat ze te weinig gesport hebben de laatste tijd.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 28 februari 2021 - 19:00

Helemaal top, lekker buiten bezig zijn en met slecht weer toch een dak boven het hoofd.

Reply
Nicky 1 maart 2021 - 21:58

Mooi hoe iedereen samenwerkt om zoiets voor elkaar te krijgen. Heerlijk ook voor de kinderen. Zo kunnen ze lekker hun energie kwijt.

Reply
Hans 1 maart 2021 - 22:36

Dat mag nu juist niet ‘slaan handen ineen’ geintje.
Ze zijn goed bezig en het weer werkt ook nog eens mee. Hans

Reply

Plaats een reactie