Home Happy blaft mee Happy ontmoette Ava

Happy ontmoette Ava

door Emile van Aelst

Ava is een echte rashond, ze is van ‘het lijkt wel mijn kleine zusje’ ras. Een ras dat in de buurt van Roemenië en Bulgarije veel voor komt.

Happy is ook van dat ras, alleen dan de tak van ‘het lijkt wel mijn grotere zusje’.

Ava is een gered hondje uit Roemenië en woont in Drenthe samen met 18 andere honden in een roedel van Twin Dog Rescue. Mijn Sleutelstad collega Reanne komt er regelmatig en zegt elke keer, er zitten daar een stuk of acht Happy’s. Een van de hondjes is echt haar lieveling en dat is Ava, ook wel Aaf of Avi genoemd.

Ava is momenteel voor twee weken in Leiden om te kijken of ze kan aarden.  De reden dat Ava aan twee riemen zit en een gps tracker om heeft komt omdat Reanne doodsbang is dat Ava schrikt en de benen neemt. Alle hondjes in het Twin Dog Rescue centrum zijn getraumatiseerde hondjes met een behoorlijk vervelend verleden. Avi is naar vreemden heel bang en schrikachtig en moet echt zelf toenadering zoeken.

Toen ik hoorde dat Ava tijdelijk in Leiden is moesten we natuurlijk gelijk even kennis laten maken met Happy. Tja dan moet er natuurlijk heel wat gesnuffeld worden, Happy legde een poot op Reanne haar arm en liet zich gelaten uitgebreid besnuffelen 🙂

Een koekje wilde Ava niet aanpakken en daarom legde ik het voor haar neer en deed even verder geen moeite haar aandacht te krijgen. Ava is slim en dacht, oke het is een vreemde, ik zou er bang voor moeten zijn, maar wil toch wel even verder snuffelen aan zijn hand want dat koekje was niet verkeerd.

Tien minuten later was het ijs duidelijk gebroken en vond Ava mij toch wel interessant, nou ja mij niet maar de jaszak waar de koekjes in zitten.

Voor alles is een eerste keer en dat moet je vieren.

De eerste grote hoop op Leidse bodem was een feit.

Happy eiste natuurlijk wel zo nu en dan een beetje extra aandacht op.

Honden zijn vaak net kleine kinderen dus je moet ze bezig houden. Met kinderen ga je naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. In het Plantsoen mogen honden niet los en zou het in verband met verkeer en dergelijke ook voor Ava niet verstandig zijn, dus dan moet je iets anders zoeken.

Kijk meiden, dat zijn minimensjes en die noemen we kabouters.

Avi en Happy zijn heel leergierig en vroegen Reanne het hemd van het lijf over de kabouters. Hoe lang wonen ze hier al, mag ik er achteraan rennen, hebben ze ook kabouterhondjes en zo ging het nog wel even door.

Ze genoten van het hondenschoolreisje en Ava keek nog even extra goed omdat ze in Drenthe nog nooit kabouters gezien had.

Gras, asfalt en zitten, Happy dacht zou dit nu weer zo’n training oversteken zijn, die Glibber ook wel eens met zijn kleinkinderen doet. Nou ja daar gaan we dan maar weer, eerst naar rechts kijken.

En dan naar links, pfff je wordt daar zo moe van.

Ja hoor het zat er in, ook nog een keer samen poseren.

Glibber had mij toch beloofd dat we nog iets anders gingen doen.

Yessss we zijn weer bij de eetmevrouw geweest, altijd gezellig.

Ik denk dat we hier nog wel meer van Ava en Happy gaan lezen.  Trouwens Ava houdt ook dagelijks bij wat ze meemaakt in Leiden, dat kan je lezen op Ava in Leiden. 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Hans 12 januari 2021 - 22:57

Voor Happy ga ik wel zitten, zeker ze nu Ava ontmoette.
Ava en Reanne passen wel bij elkaar.
Inderdaad Emile, geduld en rust daar win je ze mee.
Reanne had de onderwijzende kabouterlessen op zich genomen.
Daar wordt je happy van een grote zak voer.
Je moet zeker oppassen met getraumatiseerde honden, hier in de omgeving was er een ontsnapt uit de auto en liep langs de snelweg.
Men is al vier dagen bezig hem te vangen. Hans

Reply
די מריו 13 januari 2021 - 4:08

LG.. ik zie dat Happy nog steeds Super eet, moet ze ondertussen niet over op standaard of zelf Senior? Van het merk dat Happy krijgt hebben ze ook een goede brok voor hondjes uit het buitenland. Iets op basis van kruiden. Zeker aan te bevelen, zodat ze minder stress ervaren. Dat moet te verkrijgen zijn bij de winkel waar ze deoderant en becobags heeft gekocht 😉

Love as Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 13 januari 2021 - 9:35

Ik zie dat ze elkaar wel aardig vinden, Reanne en Ava, dat moet zeker goed komen. En met Happy erbij kan het niet meer stuk… En dan was ik bijna de man van de koekjes vergeten. Gaat weer lekker zo…

Reply
rietepietz 13 januari 2021 - 21:59

Gaat vast wel goed komen, Met Happy als vriendin zal Ava wel snel door hebben hoe het in Leiden werkt.

Reply

Plaats een reactie