Home Leiden Sportschool Key Mura en Anna Rasouli vierden verjaardag

Sportschool Key Mura en Anna Rasouli vierden verjaardag

door Emile van Aelst

Vorig jaar veranderde Anna Rasouli, vanwege vervelende omstandigheden, de naam van haar sportschool in Key Mura. Altijd een beetje link omdat haar vorige naam een begrip was in Leiden. Anna is een doorbijtertje en nu precies een jaar later kunnen we maar een ding zeggen, het is haar gelukt om de school nog verder te laten  groeien. Ik kwam maandagmiddag binnen toen ze net even een beetje geëmotioneerd naar haar leerlingen keek en het jaar overdacht.

Het is ook mooi om te zien hoe haar leerlingen genieten en hoeveel prijzen haar oudere leerlingen regelmatig winnen bij diverse toernooien. Met Anna heb ik een aparte band en was samen met haar ‘judovader Aad van der Luit’ in 2013 bij de opening van haar eerste sportschool. Een korte samenvatting van alle jaren daarna is onder deze link te lezen.

Anna had gevraagd of ik een groepsfoto wilde komen maken en daar kan ik geen nee op zeggen. De eerste groep was net klaar en het was even wachten tot de volgende groep compleet was.

Om de tijd te doden even een snelheidsspelletje doen, overspringen van lijn naar lijn.

Het was trouwens niet alleen de eerste verjaardag van de nieuwe naam, maar ook Anna zelf was jarig.

Volgens mij weten haar leerlingen dat Anna van bloemen en zoetigheid houdt 🙂

De twee groepen waren compleet en luisterden even naar wat korte mededelingen van Anna.

Tja toen moest de groepsfoto gemaakt worden, meestal is dat een enorme puinhoop om iedereen een beetje goed op zijn plek te krijgen. Ik maak zo’n beetje elk jaar groepsfoto’s bij haar en weet ondertussen dat Anna haar leerlingen binnen een paar minuten op de goede plek heeft.

Binnen twee of drie minuten stond of zat bijna iedereen al op zijn plaats, alleen die vlag was niet zo slim gekozen.

Dit is al veel beter, met in het midden Daniel de Groot die een gastles Jiu Jitsu kwam geven.

Er moest natuurlijk nog wel getraind worden en het werd een heel speciale les met een gastles van meervoudig kampioen Daniel de Groot.De leerlingen keken gespannen en met bewondering toe hoe makkelijk Daniel zijn tegenstander onder controle hield.

Daarna natuurlijk zelf oefenen.

Altijd leuk zo’n gastles en zeker als het van een kampioen is.

Mooi om te zien hoe serieus de kinderen bezig waren met hun sport.

Een keer voor doen en ze deden het gelijk goed na.

Op de mat duidelijk allemaal aanstaand kampioentjes.

Meer weten over sportschool Key Mura klik op deze link. In de fotoslideshow hieronder nog meer foto’s van deze speciale trainingsmiddag.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 18 december 2020 - 7:39

Ik kan me de vorige blog nog over haar herinneren en was toen al onder de indruk van de kracht die ze uitstraalt. Mooi dat je laat zien hoe het een jaar later gaat. Het zal geen makkelijk jaar geweest zijn, met wel en geen lessen. maar ze komt er wel.

Love As Awways
Di mario

Reply
bvision 18 december 2020 - 8:55

Is dat alweer zeven jaar geleden, ik kan het me bijna niet meer voorstellen. Als oud judoleraar heb ik hier uiteraard meer belangstelling voor. Ze doet het prima.

Reply
rietepietz 18 december 2020 - 18:57

Judo is om meerdere redenen een prima sport voor de jeugd, ze doet daar goed werk mee. Kan me nog wel herinneren dat je er over schreef toen ze begon.

Reply
Hans 18 december 2020 - 22:16

Het mooie is dat kinderen spelenderwijs leren sporten, mijn kinderen vonden het altijd heel leuk. Hans

Reply
Nicky 20 december 2020 - 13:58

Zo goed voor kinderen om met sport bezig te zijn! Ze leren er, behalve de sport, dingen van waar ze hun hele leven profijt van hebben. En het ziet er erg leuk uit!

Reply

Plaats een reactie