Home Centrum Sinterklaas kwam heel stilletjes ook in Leiden aan

Sinterklaas kwam heel stilletjes ook in Leiden aan

door Emile van Aelst

Gelukkig is er een eind gekomen aan alle spanning en werden dit weekend de eerste Leidse schoentjes gevuld. Via de Pietenvriendenpersinlichtingendienst had ik gehoord dat ik maar heeeeel vroeg de stad in moest gaan en goed op moest letten. En ja ik had mazzel, ik zag de hoofdpiet lopen. Hoi Hoofdpiet zijn jullie al in Leiden. Ssssttt Glibber, ik ben er nog niet, straks pas.

Mij maak je niets wijs, als er één Piet over de brug is volgen er meer. En ja hoor zie je wel mijn gevoel en het spreekwoord hadden het goed. Een stukje verderop zag ik een boot vol Pieten varen. Hoi zijn jullie in Leiden. Ssssst nee, straks pas riepen ze terug.

Normaal komt Sinterklaas altijd aan bij de Beestenmarkt, misschien moet ik daar maar eens gaan kijken. Die boot komt mij bekend voor.

Ja zie je wel, dat is de Pakjesboot071 waarmee Sinterklaas altijd naar Leiden vaart.

De brugwachter rende zich rot om te zorgen dat de brug open ging. Vrijdagavond vertelde Sinterklaas nog op tv bij OP1 dat de brug weleens niet open was gegaan, dat gaat me nu niet overkomen dacht de brugwachter.

Ik vergeet die intocht van 2011 nooit meer. Na een kwartiertje voor de brug gewacht te hebben stapte Sinterklaas vanaf de Pakjesboot071 over in een rubberbootje van de politie. Zonder na te denken sprong ik al fotograferend ook in het rubberbootje, om niets van de intocht te missen. Zie ik me nu niet meer zo soepel doen denk ik 🙂

Gelukkig ging nu de brug open en ook weer dicht, omdat er een ambulance door moest.

Maar wat zie ik nu, ik zie niets. Nergens Pieten en geen Sinterklaas, rare toestand natuurlijk.

Nadat er aangelegd was bij de Beestenmarkt kwamen van alle kanten de Pieten aanlopen, uit de andere boot en uit het ruim van de Pakjesboot071.

Hee Monicapiet vertel eens hoe zit het nu. Eerst verteld de Hoofdpiet dat hij er niet is maar straks pas en ik zie Sinterklaas niet. Maak je geen zorgen, omdat we niet op mochten vallen zaten bijna alle Pieten in het ruim en een paar in de extra afleidingspietenboot en Sinterklaas die ligt gewoon te slapen. Maar waarom zei Hoofdpiet dan dat hij er nog niet was.  Glibber je weet toch, we zijn pas in Leiden als we op de Beestenmarkt zijn.

Het schip werd snel leeg gemaakt en overal lagen zakken met cadeautjes.

Ook de Rugzakpiet was meegekomen naar Leiden.

Ja toeristen lieten zich deze kans op een exclusief selfie natuurlijk niet ontnemen.

Leuk allemaal natuurlijk, maar Sinterklaas had ik nog niet gezien en daar kwam ik voor want ik had nog een tekening in mijn fototas. Nadat ik ’s avonds mijn schoen had gezet kon ik van de spanning niet slapen en besloot toch even in de stad te gaan kijken, je weet maar nooit. Ja hoor ik zag een beetje verscholen achter een paar wegwijzers een Pietje staan.

Wat bleek de hele Breestraat wemelde van de Pieten, er werden hier duidelijk massaal schoenen gevuld.

De Elvispiet zat er stilletjes bij, na twaalven ’s nachts mag hij niet meer zingen.

Oh zo snel, het paard van Sinterklaas zag ik ook lopen op de Breestraat.

Maar Sinterklaas had ik nog niet gezien, wel zag ik de Hoofdpiet lopen met de staf van Sinterklaas. Ik vond het allemaal maar een rare boel dit jaar.

Opeens hoorde ik hoefgetrappel en yessssss Sinterklaas stond achter me. Dag meneer Glibber hoe is het u. Ik was even aan het wildwerpen achter een schoorsteen. Wildwerpen achter een schoorsteen????? Zo noemen wij dat als we een lege zak en een volle blaas hebben, het staat zo raar als je over de daken roept ik ga even plassen.

Pieten verzamelen we gaan lopen.

Jullie hebben vast jullie schoentjes niet gezet, want jullie hebben ze nog aan.

Kijk Sint, we mogen nu eindelijk als Pieten eens alleen de stad in als we nog een cadeautje missen.

Gaan er echt twee zakken cadeautjes naar die maffe winkel.

Oh die winkel heet Maf, nou ja dat is maf zeg. Daar ga ik even lekker maf voor staan.

Sinterklaas mag ik nog even snel een groepsfoto maken, maar dan moeten de Pietjes wel anderhalve zak afstand houden.

Maar ik moet nu weer verder meneer Glibber er moeten vannacht nog 23.178 pakjes in de schoorsteen worden gegooid en vanwege de corona staan alle schoorstenen anderhalve meter uit elkaar dus we hebben nog een flinke tippel voor de boeg voor we kunnen maffen hahahahahaha schaterde hij en ze verdwenen in de nacht.

Meer informatie over Sinterklaas in Leiden staat op de website van Sinterklaas.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 17 november 2020 - 7:02

Je weet er een spannend verhaal van te maken. Ik heb er van genoten.

Love As always
Di Mario

Reply
bvision 17 november 2020 - 8:38

Haha, 10 Pieten en een Sint, als dat geen samenscholing is…

Reply
Margie 17 november 2020 - 9:40

Wildwerpen… schitterend bij maanlicht

Reply
Yova 17 november 2020 - 16:44

Wat gezellig boel. Sinterklaas liep wel overal heen. Politie houd goed in de gaten. Ze zijn zo raar dat de mensen tegen zijn. Leuke foto’s geworden. Mooie boot.

Reply
rietepietz 17 november 2020 - 18:46

De nacht is natuurlijk de beste tijd om sint met z’n zwarte pieten te betrappen.

Reply
Nicky 18 november 2020 - 20:17

Hahaha! Het komt altijd goed, met Sinterklaas. Hij heeft dan ook jarenlange ervaring.

Reply
Hans Kanbier 20 november 2020 - 0:22

Erg fijn dat de Sint toch weer in Leiden is. Maar die Zwarte Pieten gaan de zomer niet halen denk ik, die zien zo bleek.

Reply

Plaats een reactie