Home Corona Radio Gemiva grijpt net naast de Special Media Award

Radio Gemiva grijpt net naast de Special Media Award

door Emile van Aelst

Woensdagavond werden in Hilversum de winnaars van de Special Media Award 2020 bekend gemaakt. In de categorie Radio was Radio Gemiva, de zender van de Gemiva-SVG Groep, genomineerd voor de prijzen. Vol spanning volgde de Radio Crew in de studio de bekendmaking van de prijzen in alle categorieën.

Vorig jaar was Radio Gemiva ook genomineerd, toen waren ze te gast in de grote zaal bij Beeld en Geluid in Hilversum. Vanwege corona was de prijsuitreiking dit jaar online. De crew maakte er desondanks toch een gezellige uitslagenavond van die begon met Chinees eten. Daarna gingen de schermen aan en begon het lange wachten.

De Special Media Awards is een mediaprijs mensen met een verstandelijke beperking  en actief is met media of social media. Zo zijn er voor behalve het beste radiostation, ook prijzen voor de beste vlogger, instagrammer, multi mediateams, presentator, you tuber en ga zo maar door. Er waren dus heel wat prijzen te verdelen en dan kan zo’n avond lang duren.

Huisdichter Asya , DJ Pieter en medewerker Leo lieten het rustig over zich heen komen. DJ’s Dylan, Eli en Arnold berekenden vooraf al hun kansen. Vrijwilliger en technicus Edwin denkt er het zijne van 🙂

DJ Jacco vond het allemaal gezellig en zei niet zenuwachtig te zijn.

Ik geloof hem op zijn woord, maar het viel oprichter en radiocoach Jaap van Sandijk en mij wel op dat Jacco verdacht vaak even ging roken. In de tijd dat ik nog rookte, stak ik er vaak eentje op tegen de zenuwen 🙂

De stemming bleef er onlangs het lange wachten goed in.

DJ Eli heeft dit jaar een workshop radio maken gevolgd, die aangeboden werd door de organisatie van de Special Media Award. Hij herkende tijdens de live uitzending meerdere mensen die hij ook bij de workshop had gezien.

Eindelijk was het zover en kwamen de genomineerden voor de Radio Award in beeld.

Spannnnnnnnnend toen de enveloppe openging.

Grote teleurstelling en ongeloof toen bleek dat Radio Koraal uit het Limburgse Landgraaf de winnaar van 2020 was geworden.

Er werd nog even gediscussieerd hoe het mogelijk was dat Radio Gemiva er weer net naast greep. Ik kan me de teleurstelling voorstellen, maar Radio Gemiva bestaat net aan twee jaar en om dan al twee keer genomineerd te zijn vind ik een enorme prestatie.

En als je dan na je verlies toch nog vrolijk op de foto kan, dan ben je voor mij stuk voor stuk helden.

DJ Dylan vulde het laatste half uurtje live radio en kreeg diverse telefoontjes van teleurgestelde luisteraars.

Huisdichter Asya sloot het programma af met een gedicht over deze spannende avond.

Radio Gemiva zend zeven dagen per week vierentwintig uur per dag uit, met elke woensdag een live uitzending van 10.00 tot 15.00 uur. Ik hoorde dat vanwege het succes van de live uitzendingen, ze vanaf 8 januari twee dagen per week live gaan uitzenden. Daarmee hebben ze toch eigenlijk de allergrootste hoofdprijs gewonnen wat betreft waardering.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 november 2020 - 23:24

Landgraaf, dat is toch buitenland.. dan maakt dat ineens tot een internationale wedstrijd.

Love As awlays
Di mario

Reply
bvision 12 november 2020 - 8:16

Dat is jammer, maar ik gun het de jongens in Landgraaf ook wel…

Reply
rietepietz 12 november 2020 - 16:31

Ach succes moet groeien moeten ze maar denken. Hun tijd komt nog wel.

Reply
Nicky 13 november 2020 - 20:58

Ik vind genomineerd worden ook al fantastisch!

Reply
Radio Gemiva bestaat vijf jaar en vierde dat met DJ’s en fans – Leidse Glibber 22 oktober 2023 - 1:25

[…] genomineerd. Via een livestream vanuit Beeld en Geluid in Hilversum werd de uitslag bekend gemaakt. Ik was er die avond bij en de teleurstelling was groot dat ze net naast de eerste prijs […]

Reply

Plaats een reactie