Home Corona MB071 maakt match tussen Hotel Oud Poelgeest en de actie #LUMCHelden

MB071 maakt match tussen Hotel Oud Poelgeest en de actie #LUMCHelden

door Emile van Aelst

Vandaag maakte ik weer zo’n geweldige actie mee waarbij de zorgprofessionals van de intensive care avonddienst van het LUMC een lekkere en gezonde maaltijd werd aangeboden.  Vanmiddag overhandigde Jan – Willem Besselink, directeur hotel Oud Poelgeest 120 maaltijden aan Liang de Beer.

Ronald Akkerman werkt als arts op de IC van het LUMC. Zijn vriendin Mei Lin Go hoorde zijn verhalen over de vele coronapatiënten en het zware werk op de afdeling. Dat zware werk geldt voor iedereen op die afdeling van arts tot schoonmaker, allemaal zijn ze dagelijks keihard aan het werk om levens te redden. Samen met haar nicht Liang de Beer besloot ze de crowdfundactie #LUMCHelden te starten om de medewerkers te verrassen met gezonde maaltijden en of lunches. Vandaag kon Ronald Akkerman zijn collega’s weer verrassen met een heerlijke maaltijd.

De crowdfundactie van Liang en Mei Lin sloeg al snel in. Tot nog toe is er 3.000 euro gestort en hebben al meerdere Leidse horecabedrijven een lunch of maaltijd gesponsord of kunnen leveren betaald uit een deel van het crowdfund bedrag. Bij het LUMC is er nu al zeven keer eten bezorgd en komende maandag krijgen de medewerkers in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp een maaltijd. Ik ging vanmiddag eens een kijkje nemen in de keuken bij hotel Oud Poelgeest. Het blijft iets statigs hebben die mooie oprijlaan.

Ook hier gelden natuurlijk strikte corona veiligheidseisen, daarom had ik bij de ingang afgesproken met gastheer/receptionist Vero Nater.

Hij nam mij mee naar de keuken waar chefkok Eric van der Hulst met zijn keukenbrigade druk aan het werk was om de honderdtwintig maaltijden te bereiden.

Vis leverancier Fix Fish had de vis aangeboden, dus behalve de verse aspergesoep bestond de maaltijd uit een goed gevulde pokebowl met zalm, tonijn en garnalen.

De medewerking van hotel Oud Poelgeest kwam door een match bij platform MB071. Het platform maakt matches tussen maatschappelijk betrokken ondernemers zowel in de profit als non profit . Hotel Oud Poelgeest heeft als maatschappelijk doel het in stand houden van het park rondom het hotel en kasteel Oud Poelgeest. Door de goede relatie met o.a. het LUMC hebben wij de afgelopen jaren deze doelstellingen kunnen waarmaken. Daarnaast zijn wij van mening dat je ook tijdens moeilijke tijden er voor elkaar moet zijn en daarom zijn wij blij dat we o.a. dit initiatief kunnen steunen.

Zelf wandel ik regelmatig met mijn hond in het park en kan het iedereen aanraden.

Als eerdaags de terrassen weer open zijn, dan is een kop koffie of een wijntje op het terras zeker aan te raden.

Kirsten Zitman, teamleider bij I Doe Leiden (m) was blij dat er weer zo’n mooie match tussen twee partijen was ontstaan.

Altijd mooi zo’n middag met alleen maar winnaars.

Meer informatie over de crowdfundactie #LUMCHelden vind je onder deze link.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 14 mei 2020 - 7:31

Wie goed doet, wie goed ontmoet.
Mooie actie dit weer.

Love as Always
Di Mario

Reply
bvision 14 mei 2020 - 9:12

Ook dit is weer een mooi initiatief, en ze verdienen het ook, onze helden. Het zou geen beroep voor mij zijn.

Reply
Hans 14 mei 2020 - 14:43

Een mooie omgeving, een mooie actie en daar zijn mooie hard werkende verzorgers blij mee. Hans

Reply
rietepietz 14 mei 2020 - 15:28

Fijn wandelen daar weet ik, al is het alweer een tijdje geleden dat ik er was op een “prinsessen dag.

Reply
Nicky 16 mei 2020 - 19:59

Mooi initiatief! Maar ik ben blij dat ik niet mee eet. Zalm, tonijn en garnalen. Brrrr.

Reply

Plaats een reactie