Home Leidse feesten Peurbakkentocht drukker bezocht dan ooit

Peurbakkentocht drukker bezocht dan ooit

door Emile van Aelst

Het was vrijdagavond weer een groot feest in de stad tijdens de traditionele Peurbakkentocht, volgens sommigen was het drukker dan ooit langs de kanten van de Leidse Grachten. Ook rondom Annies en de Waag was het afgeladen vol. dit jaar was er zelfs een aparte kinderjury en een kinderpodium om ongehinderd de Peurbakkentocht te kunnen zien.

Het gaat natuurlijk om de diverse prijzen  bij de bedrijven, verenigingen en particulieren, maar de grootste eer is tegenwoordig natuurlijk wel de Aad van der Luit wisseltrofee voor de origineelste boot van alle categorieën.

Als het nu vandaag gestormd en geregend had en ik niets te doen had, dan zou ik hier een uitgebreide beschrijving van vrijwel alle deelnemers geven. Het lag alleen even anders vandaag het was hier 32 graden, de Dragonboatraces, Biermarkt, Maskerade van Minerva, borrel van Villa HBK bij Leiden Culinair stonden onder andere op mijn agenda. Dus een aantal foto’s maar het meest kan je terugzien in de fotoslideshow of het filmpje onderaan. De Peurbakkentocht werd geopend door hoofdsponsor Rabobank Leiden-Katwijk.

De jury was er klaar voor om een gedegen oordeel te gaan vellen, volgens hen zouden ze hard, maar rechtvaardig gaan zijn 🙂

De nieuwe manier van starten met aparte startvakken is een succes gebleken zonder problemen voer de stoet in bijna 2 uur langs. Al direct maakte Marcel Kolder van Rondvaart Leiden grote indruk met zijn gondel en ongeveer 20 gillende bruiden die onverwacht onder paraplu’s tevoorschijn kwamen.

Aan het eind van de avond bleek dat deze boot de over all prijs en dus de Aad van der Luit Trofee verdiend had.

Gelukkig dit jaar weer meer boten waar echt aan gewerkt is. Op een enkeling na zijn er vrijwel geen boten meer die alleen wat ballonnen hebben en verder hun eigen feestje aan boord. Dit is toch een feestje om te zien.

Je kan gerust zeggen deze groep is uniek.

Er komen weer heel wat feesten aan de komende tijd zoals het RRRollend Live in park Matilo eind augustus.

In oktober natuurlijk weer ons grote 3 Octoberfeest. Afgelopen week is trouwens het 3 Octoberfeest op de lijst van het immaterieel Wereld Erfgoed geplaatst.

Eind juli het festival PUUR. De Peurbakkentocht is natuurlijk een mooie plek om dat duidelijk te maken.

Het is nog heel ver weg, maar in december is er weer de grote Santa Run door Leiden, waarbij 1574 kerstmannen, vrouwen of kinderen door Leiden wandelen.

De Stamgasten hadden ook weer geweldig uitgepakt dit jaar. Even dacht men dat ze in de haast met wegvaren een deel van de kade hadden meegenomen, maar nee het hoorde er allemaal bij.

Het was weer een geweldige creatie. Na jarenlang vrijwel onbetwist met de eerste prijs naar huis te gaan bij de particulieren werden ze dit jaar tweede.

De eerste prijs ging dit jaar naar Henny de Vos met zijn Rembrandt atelier.

Mooi gemaakt en goed gekozen in dit Rembrandtjaar.

De eerste prijs bij de stichtingen en verenigingen ging naar Vriendengroep Nou En, die met hun Queen boot het publiek langs de kant aan het swingen kregen.

Het was echt een feestje deze boot langs te zien en uiteraard horen komen.

Iemand toevallig trek in snoep, op deze boot kan je het krijgen.

Het was trouwens heel dorstig weer en daarom was de Heineken boot dan ook heel erg in trek.

Vraag mij toch af hoeveel vatten er tijdens de Peurbakkentocht doorheen gaan op deze boot.

Compliment voor de Weekend Girls die met slepertje De Jantje erop toegezien hadden dat alles ordelijk verliep bij de start.

De jury had een half uurtje nodig en kon daarna met de bestuursleden de prijzen uitreiken.

Het is wel mooi de concurrentie tussen verschillende bouwers, maar het leukste is dat ze elkaar ook de winst gunnen.

Het was weer een geweldige Peurbakkentocht.  Ennuhhhh mocht je inspiratie krijgen, vanaf april kan je inschrijven voor de Peurbakkentocht 2020 🙂

Hieronder zowel een fotoslideshow als filmpje. Ik zou zeggen pak wat te drinken en ga er eens op je gemak voor zitten of bewaar hem voor een koude winteravond om dan eens terug te kijken op hele warme Lakenfeesten.

En dan hier het filmpje.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 30 juni 2019 - 8:48

Ik vond het aantal deelnemers in het water wat tegenvallen… Zeker gezien het weer,

Reply
Hans 30 juni 2019 - 14:24

Peuren, nou vroeger wel gedaan.
Maar was het toch minder gezellig. Hans

Reply
די מריו 30 juni 2019 - 18:18

Mooi.. ik ga straks het filmpje eens op mijn gemak kijken.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 30 juni 2019 - 20:10

Tja, als ik in Leiden zou wonen zou ik dat wel willen;-)

Reply
Nicky 3 juli 2019 - 16:04

Het ziet er prachtig uit. En wat een heerlijk weer was het!

Reply

Plaats een reactie