Home Leiden Leiden heeft geen strand, maar door Bar van Siem wel een strandtent

Leiden heeft geen strand, maar door Bar van Siem wel een strandtent

door Emile van Aelst

Leiden ligt dicht bij het strand, daarom gaan veel Leidenaren op een zonnige vrije dag naar de stranden van Katwijk, Noordwijk of Wassenaar. Wie geen zin heeft in de file richting strand, het net te koud vindt, gewoon te weinig tijd heeft of een hekel aan zand, kan vanaf gisteren toch dat stukje strand- of vakantiebeleving aan het randje van de stad vinden.

Bijna elke Leidenaar kent of kende Koffietent Kanaalzicht dat tientallen jaren een druk bezochte koffietent langs het kanaal was. Vorig jaar namen Simone Wiersema en haar vriend Willem Does de koffietent over, maar wilden er op termijn toch misschien wel iets anders mee. Na een verbouwing is het sinds gisteren omgetoverd tot Bar van Siem een stadse strandtent 🙂

Toch blijft het Koffiehuis idee ook gehandhaafd, alhoewel de ochtendploeg er niet meer terecht kan. De Bar van Siem is geopend van 10.00 tot 21.00 en in het weekend tot 22.00. De kaart is vernieuwd, maar kroketten met brood of een goede uitsmijter zijn natuurlijk niet verdwenen. De keuken wordt meestal bemand door Willem Does en Ingo Oosterbaan.

Natuurlijk schijnt de zon geen 365 dagen per jaar, dus bij slecht weer kan je binnen genieten van het uitzicht op het Rijn en Schiekanaal.

Tijdens de opening zaterdag scheen in elk geval de zon volop en werd het terras gelijk goed ingewijd.

Simone is natuurlijk geen onbekende in de Leidse horeca. Ze stond jarenlang achter de bar in Café het Praethuys, vandaar dat veel Praethuys personeel en klanten langs kwamen om te feliciteren.

Het publiek genoot zaterdag al direct van de grote loungekussens langs het water. Als in het zomerseizoen de honderden plezierbootjes langs varen raak je niet uitgekeken.

Bedenk mij opeens dat dit volgens mij de enige strandtent is waar je niet alleen op de fiets kan komen, maar ook je auto naast de deur kan zetten.

Laat de zomer maar komen en die paar regenachtige dagen per jaar kunnen we gelukkig ook nog binnen zitten.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 13 mei 2019 - 6:34

Dat is helemaal geen verkeerd idee. Ik wens ze veel succes…

Reply
די מריו 13 mei 2019 - 9:06

Dat ziet er wel gezellig uit, zal wel goed druk zijn.

Love As Always
Di mario

Reply
logbankje 13 mei 2019 - 14:05

Geen strand, maar die zijn helemaal in ook hier strand aan de Eem.
Maar dit plekje zou ik ook niet voorbij lopen, een mooi terras met strandtent van Siem daar is het goed vertoeven. Hans

Reply
rietepietz 13 mei 2019 - 19:31

Wat een leuke locatie, op die lounge. kussen zou ik me aan de vliet voor de Hoornbrug wanen, hadden we daar maar zoiets.

Reply
Heleen Birst 14 mei 2019 - 23:37

Super leuke locatie 👍 Buiten Ingo en Willem staat ook Yuri Guerin 4 dagen in de keuken allemaal lekkernijen te bereiden 😋😃

Reply
Nicky 15 mei 2019 - 17:14

Het ziet er heerlijk uit! Handig dat je er ook met de auto kunt komen voor de mindervaliden onder ons

Reply
WillemF 8 juni 2019 - 10:19

Heel veel succes Simone. Kom daar regelmatig langs met hardlopen en/of fietsen. Wist niet dat het van jou was totdat je pa het me vertelde gistermiddag. Ik kom gauw een bakkie bij je doen. Je kent me wel, oud buurman Willem.

Reply

Plaats een reactie