Home Regio Wil je outdoor sportief bezig zijn, dan moet je bij Van Bemmelen naar binnen

Wil je outdoor sportief bezig zijn, dan moet je bij Van Bemmelen naar binnen

door Emile van Aelst

Vrijwel iedereen in Leiden en de regio kende Ton van Bemmelen sport. Ik zeg inderdaad kende want er is een kleine verandering in de naam, vanaf nu heet het Van Bemmelen Outdoor. Eigenaar Simon Scheffer en zijn team hebben het oude pand verlaten en gaan een paar honderd meter verderop naar een nieuw pand.  Zaterdag wordt de nieuwe winkel voor het publiek geopend. Woensdagavond namen familie, vrienden, personeel en leveranciers vast een kijkje in de nieuwe winkel.

Ik heb Simon destijds leren kennen onder andere via de Leiden Marathon, maar hij doet nog veel meer op het sportieve vlak. Zo liet hij een paar jaar geleden in een kwakkelwinter, een skihelling voor zijn deur neerzetten. Tijdens de Leiden Marathon rijdt hij met een heel team met stepfietsen (uiteraard verkeerde naam) voor de Marathon uit.

Het leuke met Simon is dat hij niet alleen een winkel runt op het gebied van wandelen, wielrennen, wintersport en kamperen, maar je ziet hem genieten van alles wat hij doet. Vandaar dat het woensdag dan ook zo ontzettend druk was bij de receptie, iedereen gunt hem, en niet te vergeten zijn team, het succes.

In 198o begon Ton van Bemmelen zijn sportwinkel, in 2009 nam Simon Scheffer de zaak over maar liet de naam onveranderd. Nu de zaak een paar honderd meter verplaatst is was dat ook een mooi moment om de naam te veranderen in Van Bemmelen Outdoor. Met ruim 2000 m² verkoopruimte hebben ze echt alles op outdoor gebied.

Ondanks de grootte van het bedrijf blijft het toch een warme vriendschappelijke club. Willem van der Krogt bijvoorbeeld was destijds de uitbater van de snackbar op de Rijneke Boulevard en werd een maatje van Simon. Het zijn dikke vrienden en Willem staat altijd voor Simon klaar.

Simon had een heel mooi en toepasselijk bedankje voor jarenlange vriendschap bedacht. Als Willem voortaan langs komt voor een bakkie koffie dan heeft hij zijn eigen plek aan de koffietafel.

Burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude was ook gekomen naar de openingsreceptie om de nieuwste Zoeterwoudse middenstander te verwelkomen. Ik zie mensen denken, he hij zit toch al jaren op de Rijneke Boulevard dus waarom nieuwe middenstander. De grap is dat het laatste stukje van de Rijneke Boulevard op het grondgebied van Hazerswoude staat. Door de verhuizing van een paar honderd meter is Van Bemmelen Outdoor nu opeens een Zoeterwoudse winkel 🙂

Zoals Simon al zei, het is nu tijd om de winkel te bekijken en te borrelen.

Sinds vorig jaar kent de Leiden Marathon ook een wandeleditie op de zaterdag van het Marathonweekend. De Wandelmarathon is vorig jaar geadopteerd door Van Bemmelen Outdoor. Deze dames zijn fanatieke wandelaars en wilden graag promotie voor de wandeltocht maken, vandaar dat Simon mooie jacks voor ze heeft laten maken.

Toch nog een paar toespraken, waaronder die van Simon zijn broer die niet onder stoelen of banken stak dat de familie trots op hem is.

Je bent een man van de wereld en een wereldgozer en als familie willen we je daarom iets aanbieden.

Prachtig een wereldkaart in hout.

Het personeel, alhoewel Simon heeft geen personeel, maar een hecht team. Het team wilde ook iets aanbieden en had daarbij een korte uitleg.

Mooie tekst en het maakt duidelijk hoe de sfeer binnen het team is.

Veel collega’s en vrienden kwamen langs zoals bijvoorbeeld Lisbeth Tijssen voor wie het watersportseizoen met dit mooie weer dit weekend knallend van start gaat.

Het bleek duidelijk hoe iedereen het Simon en zijn team gunt.

Ik denk dat het zaterdag bij de publieksopening ook aardig druk gaat worden op de Rijneke Boulevard.

In de fotoslideshow en filmpje wat sfeerbeelden en een kijkje in de prachtige winkel.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 19 april 2019 - 7:03

en nou hopen dat de mensen ook die plek weten te vinden en blijven komen. Goed dat ondernemers durven en blijven investeren in hun toekomst.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 19 april 2019 - 7:46

Dit soort zaken heeft de toekomst. Ik heb binnenkort ook eenzelfde soort zaak in de spotlight staan.

Reply
rietepietz 20 april 2019 - 21:55

De gunfactor is heel belangrijk in de zakenwereld.

Reply
Nicky 20 april 2019 - 23:46

Mooi, hoor! Al zie ik mezelf geen vaste klant worden. Ik ben niet zo sportief. Maar misschien verkoopt-ie ook hangmatten…

Reply

Plaats een reactie