Home Leiden Bastaard reikte de Fantasy Awards 2018 uit in de Qbus

Bastaard reikte de Fantasy Awards 2018 uit in de Qbus

door Emile van Aelst

Al jaren ben ik van plan eens naar het Castle Fest te gaan, alleen het komt er nooit van. Na gisteravond staat mijn besluit vast komende zomer ga ik het festival toch eens bezoeken. Gisteravond zag ik een beetje wat ik er kan verwachten tijdens de uitreiking van de Fantasy Awards 2018 door Bastaard in de Qbus. Op de site van Bastaard zullen vandaag of morgen ook wel alle uitslagen komen, ik heb niet alle uitslagen gezien en ook niet precies onthouden 🙁  Wel weet ik dat Keyleth de Award voor het beste kostuum heeft gewonnen.

Ze viel mij al direct op toen ik binnenkwam.

Er liepen hoe dan ook geweldige types rond en leuk dat ze ook in hun rol naar de Fantasy Award avond waren gekomen.

De Award voor zowel de beste Live-Act International, als het beste Album ging naar The Dolmen.

Nieuw in de fantasywereld is cabaret door een LARP ( Live Action Role Playing). Raymon Rodenburg.

Hij speelde een gedeelte van zijn voorstelling held die over LARP gaat en het hoe en waarom.

Terwijl het podium werd omgebouwd speelde in de kleine zaal Aelixhr met mooie rustige Keltische muziek.

Het podium was ondertussen omgebouwd zodat Plunder kon gaan spelen.


Lekkere piratenrock met veel Ierse invloeden.

Meer foto’s van Plunder en en stukje optreden staan in dit filmpje.

Er waren nog een paar Awards uit te reiken,zoals voor de beste live-act in Nederland en België. Deze prijs ging naar Rapalje. De band had een optreden, maar via een livestream was er toch even contact met ze.

Nog een een en wel heel belangrijke Award was er uit te delen. De Award voor het beste festival ging voor het 3e jaar op rij naar Castle Fest op het terrein van de Keukenhof in Lisse.


Als laatste trad The Royal Spuds op.

Dat het swingde hoef ik niet uit te leggen, dat zie je zo wel.

Drie kwartier kunnen soms heel snel voorbijgaan bleek wel bij hun optreden, voor mij had het nog wel iets langer mogen duren.

In het filmpje meer foto’s en een stukje optreden van The Royal Spuds.

Uhhhmmm nee, ik ga niet mee. Moet mijn hond nog uitlaten, een was draaien, blog schrijven en meer van dat soort dingen 🙂

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 3 maart 2019 - 9:54

Het walhalla voor een fotograaf…

Reply
rietepietz 3 maart 2019 - 19:04

Leuk hoor die verkleedpartijen, maar eh…. dat wenkende vingertje lijkt me geen zuivere koffie dus goed day je niet meeging.

Reply
די מריו 3 maart 2019 - 21:06

Ik snap er niets van, als die meiden zich zo verkleden, dan is het geweldig, maar als ik m’n dagelijkse plunje aan heb, want niet veel verschilt met dit, dan schrikken de mensen en spreken van schande.

Love As Alwyas
Di mario

Reply
Nicky 6 maart 2019 - 20:56

Wat een prachtige creaties zitten erbij!

Reply

Plaats een reactie