Home Centrum 21 December Rotary Santarun Leiden, nog 100 plaatsen beschikbaar

21 December Rotary Santarun Leiden, nog 100 plaatsen beschikbaar

door Emile van Aelst

Vrijdagavond 21 december wandelen 1000 kerstmannen, vrouwen of kinderen door sfeervol verlicht Leiden. Het gaat een prachtig gezicht worden 1000 mensen in kerstmannenpak door Leiden te zien lopen en na afloop mag iedereen ook nog gratis schaatsen op de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Voor alle deelnemers ligt er een kerstmannenpak klaar, de eerste pakken werden deze week al bij het Havenkantoor op de Apothekersdijk opgehaald.

De Rotary Santarun wordt al enkele jaren georganiseerd en is dit jaar voor het eerst ook in Leiden. De opbrengst gaat naar een goed doel. Landelijk is dit de Nierstichting, maar in Leiden gaat een gedeelte ook naar Leidse goede doelen zoals; de Merel Foundation, Leiden Helpt en de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen.

Er kunnen 1000 mensen meedoen, vandaag waren er nog 100 plaatsen over. Wil je nog meedoen dan moet je snel zijn, kijk hiervoor even op de website.

Inschrijven is slechts 15 euro, hiervoor krijg je een kerstmannenpak, een medaille, eventueel schaatsen na afloop, maar vooral een hele leuke wandeling met tal van verrassingen onderweg.

De meeste deelnemers haalden deze week of morgen hun pak al op. Voor iedereen was er een gratis patatje aangeboden door Karel’s Biofriet.

Het was een gezellige Santarun drukte deze week in het Havenkantoor en het lijkt mij een geweldig gezicht worden als er vrijdagavond 1000 mensen in een kerstmannenpak door Leiden wandelen.

In het filmpje een paar heel korte flitsen van het uitdelen.

De oplettende of al langere meelezer zal denken, ik heb er hier toch eerder iets over gelezen. Dat klopt toen er vlak voor de Pasen een filmpje werd opgenomen was ik ‘stomtoevallig’ ook aanwezig.

Net zo toevallig maakte ik ook een eigen filmpje van de confrontatie en een beetje ruzie tussen de Paashaas en de Kerstman 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 15 december 2018 - 7:16

Jammer dat jij er foto’s van gaat maken, want ik had jou wel willen zien. Maar je hebt het over wandelen en het heet run? 15 euro is natuurlijk niet veel om zoiets mee te maken. Jammer dat ik niet dichterbij woon.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 15 december 2018 - 13:17

Hohoho, klinkt er straks door de Leidse straten… Mooi idee.

Reply
rietepietz 17 december 2018 - 19:10

Onze jongste kleindochter liep vorig jaar deze run in Houten, de kerstman pakken zijn natuurlijk wél iets simpeler dan de mooie kerstman uit jouw filmpje maar dat is logisch.

Reply
Nicky 19 december 2018 - 21:49

Dat zal een mooi gezicht zijn. En het wordt vast heel gezellig.

Reply
Roza 22 december 2018 - 22:10

Was super leuk om hieraan mee te doen

Reply

Plaats een reactie