Home Leiden Mark Tuitert, Margot Boer en Cees Juffermans gaven schaatsclinic aan winnaars loterij 333m Schaatshal Leiden

Mark Tuitert, Margot Boer en Cees Juffermans gaven schaatsclinic aan winnaars loterij 333m Schaatshal Leiden

door Emile van Aelst

Een van de acties om de 333 meter Schaatshal in Leiden te realiseren was een loterij. Er waren natuurlijk meerdere mooie prijzen te winnen, maar voor de echte schaatsliefhebbers is een schaatsclinic door Mark Tuitert, Margot Boer en Cees Juffermans wel een van de hoofdprijzen. (Bob de Jong moest plotseling naar Polen, die clinic komt later) In de kantine van de Schaatshal Leiden verzamelden de schaatstoppers zich zaterdag voor de clinic met de winnaars.

Ondanks dat de Leidse politiek de knoop heeft doorgehakt en gaat voor een 250 meter schaatsbaan, blijven de schaatsers toch optimistisch en gaan door met actievoeren voor een 333 meter baan. Zodat we ook in Leiden toptalenten kunnen laten trainen. Voorzitter Jos Arts gaat er vanuit dat de strijd pas beslist is na de finish.

Bert Breed, een heel fanatiek schaatser, bood Mark Tuitert een boek aan over de Molentochten hier in de omgeving.

Dit soort tochten hoopt Mark de komende winter hier graag te gaan maken. Omgekeerde wereld, niet Mark hoeft een handtekening te geven, nee hij krijgt er een van Bert Breed 🙂

Tijd om naar beneden te gaan voor de clinics.

Veel winnaars wilden natuurlijk met de topschaatsers op de foto.

Dat lossen we natuurlijk even op met een groepsfoto 🙂

Voor Margot Boer was het een trip to memory lane, hier heeft ze de basis gelegd voor latere successen op de WK’s en Olympische Spelen.

Het is dan ook best mooi, ooit hier begonnen en nu een clinic geven aan schaatsers die ook misschien later goud voor Nederland gaan winnen.

Cees Juffermans gaf een Short-Track clinic.

Het zou echt jammer zijn als de 333 meter baan niet doorgaat. Met een 250 meter baan hebben we natuurlijk een leuke ijsbaan, maar jagen we wel de aanstaande regiotoppers de stad uit. Over een paar jaar zal men dan zeggen, hoe hebben jullie dit ooit kunnen doen.

Jos Arts blijft er in geloven en hoopt dinsdag de raadscommissie Onderwijs en Samenleving alsnog te overtuigen van het belang van een 333 meter baan.

Het zou toch prachtig zijn als in de toekomst topschaatsers uit Leiden en de regio in de nieuwe hal clinics komen geven en kunnen zeggen dankzij mijn basis in de Leidse Schaatshal ben ik wereldkampioen geworden.

We blijven optimistisch en hopen dat Leiden en de regio geen domme blunder gaan maken met een net niet ijsbaan. 🙁

In het filmpje hieronder nog wat sfeerbeelden van de clinic.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 2 december 2018 - 10:41

Wat mij betreft mag deze 333 meter baan er komen…

Reply
די מריו 2 december 2018 - 13:26

Laat die lange baan nou maar komen, dat is voor Leiden zoveel beter. Dat moeten die politici toch ook wel begrijpen.

Love As always
Di maro

Reply
rietepietz 2 december 2018 - 17:23

Je ziet dergelijke missers ook bij zwembaden, net geen wedstrijdbad, stom natuurlijk ! Daar krijgen ze later dik spijt van als ze het bij een kleine baan laten.

Reply
Renesmurf 2 december 2018 - 22:17

Leuk voor de liefhebbers, ik heb er zeer weinig mee, voor mij hoeft dat allemaal niet zo.

Reply
Nicky 2 december 2018 - 23:38

Ben benieuwd hoe het afloopt met die schaatsbaan. En ik ben geen liefhebster maar voor de echte fan is zo’n clinic natuurlijk een prachtige prijs.

Reply

Plaats een reactie