Home Leiden Open Asieldag Dierentehuis Stevenshage druk bezocht

Open Asieldag Dierentehuis Stevenshage druk bezocht

door Emile van Aelst

Het was druk afgelopen zaterdag bij de Open Asieldag van Dierentehuis Stevenshage. Bijna 1.000 mensen kwamen langs om een kijkje te nemen in het Asiel.

Op 4 oktober tijdens de Dierendag hebben dan wel de meeste Leidenaren een kater, maar die is 5 oktober weer weg en gelukkig niet in het asiel terecht gekomen. Zaterdag was alle 3 Octoberdrukte en nasleep achter de rug en een mooie dag om een kijkje te nemen in het asiel. Zowel binnen als buiten was van alles te doen en met het mooie weer was het dan ook op het terras de hele dag gezellig druk.


Het Dierentehuis is voor een groot deel afhankelijk van gisten en donaties en dat hoeft niet altijd in geld te zijn.  Tijdens de Open Asieldag konden de dierenliefhebbers ook voedsel, speeltjes en nog veel meer doneren bij de speciale donatiekraam.

Er was een grote rommelmarkt waar van alles te koop was, uiteraard ging de opbrengst hiervan ook naar het Asiel.

Katten zijn dol op kerstversiering en weten vaak heel handig de ballen uit de boom te tikken of de versiering van de vensterbank te kieperen. Op de rommelmarkt kon je alles weer voor een prikkie aanvullen 🙂

Wat doe je met lege kattenvoer blikjes, die gebruik je in de ballengooitent.

Het is dat het niet bij de kleuren in mijn huis paste, maar ik vond dit prachtige voerbakken.

De markt was een groot succes en leverde € 412,00 op.

Ik denk dat Spottie (mijn poes) jaloers zal zijn op zo’n krap- en speelpaal. Goede speelgelegenheid is wel nodig in Stevenshage, want dit Asiel is een doorgangshuis. Voor elk dier wordt een nieuw baasje gezocht, maakt niet uit hoelang het duurt. Omdat het soms wat langer kan duren is goede speelgelegenheid dus wel nodig.

Binnen was er een veiling van diverse artikelen, waaronder tekeningen van cartoonist Maarten Wolterink. De veiling was een groot succes en op het eind van de  dag was er totaal € 818,00 geboden op alle veilingstukken.

Buiten stond een kraam waar een ‘vegan baksale’ werd gehouden. Het gebak en de koekjes gingen vlot van de hand en er werd voor € 554,00 verkocht, de Stichting Dierenlot verdubbelde dit bedrag tot € 1.108,00

Leidenaren hebben dan massaal veel geld uitgegeven met 3 oktober, maar zijn ook grote dierenvrienden gezien de opbrengst en de vele donaties afgelopen zaterdag.

In het filmpje/fotoslideshow hieronder  nog een paar sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 10 oktober 2018 - 7:11

Dat is echt veel mensen die er op af komen. Dat zie ik hier niet gebeuren. Voor spottie heb ik nog wel een mooie krabpaal in de aanbieding. Niet te tillen en megagroot. Maar Spottie zal er happy mee zijn.

Love As Always
Di mario

OT… Ik zie al die beveiliging, maar het stoort me niet. Natuurlijk vind ik het jammer dat het moet, maar het moet echt. Er is met een heleboel mensen redelijk te praten, maar het gaat juist om die paar waar het niet bij lukt.

Ot Ot. Welke wandeling raadt je me aan om door Leiden te wandelen?

Reply
Yova 10 oktober 2018 - 7:12

Heel goed idee asieldag te houden. Dan kunnen de mensen ook geld aan verdienen. Toch aardig mensen daar geweest. Dit is echt belangrijk voor dieren. Dieren in asiel moet gouden mandje vinden. Ik heb zo met te doen met dieren in asiel zitten. Leuk filmpje.

Reply
Sjoerd 10 oktober 2018 - 8:26

Ze verdienen het, want de mensen daar doen goed werk.

Reply
Hans 10 oktober 2018 - 11:31

Het dierenasiel doet veel goed werk, elke bezoeker een huisdier mee naar huis.

Reply
rietepietz 10 oktober 2018 - 18:15

Ach hemel ja, waar blijven al die katers dan in Leiden? Je noemt Spotty, zó jammer dat het beestje blijkbaar een schrijfverbod heeft;-)

Reply
Nicky 18 oktober 2018 - 11:02

Oh, ik mag daar echt niet naar dat soort open dagen. Voor je het weet, kom ik met een hond thuis. Of een kat. Of allebei.

Reply

Plaats een reactie