Home 3 October/Leids Ontzet ‘Omwille van de vrijheid’ nieuw boek over het Leids Ontzet

‘Omwille van de vrijheid’ nieuw boek over het Leids Ontzet

door Emile van Aelst

( Voor wie zit te wachten op verslag van de 43e Vlietloop Voorschoten, dat komt later vanavond of morgenochtend) Er zijn talloze boeken geschreven over het beleg en ontzet van Leiden. Eigenlijk kunnen er niet genoeg boeken over geschreven worden, want wij Leidenaren smullen er van.

Er moesten bij boekhandel Kooyker stoelen bijgezet worden tijdens de presentatie van het boek ‘Omwille van de vrijheid’.

Eigenaresse Willeke van der Meer stond versteld van de enorme opkomst bij deze presentatie.

Hans Marks heeft onderzoek gedaan naar de ware geschiedenis omtrent het beleg en het ontzet van Leiden. Hij heeft van zijn bevindingen een fascinerende historische roman gemaakt. Ik ben er gisteren in begonnen en het leest heerlijk weg, het is echt een must voor elke Leidenaar.

Bij zijn onderzoek kwam Hans Marks erachter dat Diederick van Bronckhorst ook eigenlijk een van de grote helden van het verzet was. Hij stelt dan ook voor om een stukje van het Singelpark of een ander park te gaan nomen naar Van Bronckhorst. Om de gemeente niet op extra kosten te jagen had hij het bordje vast laten maken.

Burgemeester Henri Lenferink nam het eerste boek en het bordje in ontvangst en beloofde zijn best te doen bij de Straatnamencommissie.

Na de presentatie werd het boek gesigneerd en in de rij van kopers van het boek stond ook 3 October Bestuurslid Annette Los die heel benieuwd naar deze nieuwe kijk op ons ontzet is.

Bij een boek over 3 October kan natuurlijk haring en wittebrood niet ontbreken.

Leuk weer een nieuw boek over ons beleg en ontzet.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 4 september 2018 - 6:30

Dan maak ik het verhaal af voor degene die het boek wil hebben:
Paperback, 2018, 344 blz.
ISBN: 978-90-5997-270-4

Reply
די מריו 4 september 2018 - 7:00

Ik lees het wel een keer als ik bij jou in de boot zit en door Leiden vaar 😉

Love As Always
Di mario

Reply
Beth 4 september 2018 - 21:44

Inderdaad een heerlijk, spannend boek. In 1 adem uitgelezen ?

Reply
Nicky 21 september 2018 - 9:46

Ik houd helemaal niet van dat soort boeken. Maar als het over je eigen woonplaats gaat is het vast heel erg leuk om te lezen.

PS: even bijlezen hier 🙂

Reply

Plaats een reactie