Home Leiden Zwembaden draaien goed deze zomer, vandaag 100.000e bezoeker in De Vliet

Zwembaden draaien goed deze zomer, vandaag 100.000e bezoeker in De Vliet

door Emile van Aelst

Met deze warme en tot vandaag toe droge zomer doen de buitenzwembaden goede zaken. In Zoeterwoude werd een paar weken geleden de 20.000ste bezoeker van zwembad Haasbroek  feestelijk onthaald, vandaag verwelkomde zwembad De Vliet de 100.000ste bezoeker.

Om half 12 kwam de niets vermoedende Marloes Meijer naar het zwembad om even te gaan zwemmen. Bij de kassa werd haar verteld dat ze de 100.000 ste bezoeker van dit seizoen was en dat ze even later door wethouder Paul Dirkse in het zonnetje gezet zou worden.

De 100.000ste was ( waarschijnlijk door alweer de hoge temperaturen vandaag) iets eerder dan verwacht dus de wethouder was nog niet aanwezig. Met een kopje koffie wachtte ze even op de wethouder die enkele minuten later aankwam.

Personeel en vrijwilligers van het zwembad dachten we hebben hoog bezoek en ontvingen wethouder Paul Dirkse in de toezichthouderstoren.

Dat was Paul toch even iets te hoog en kwam daarom snel naar beneden om op het terras Marloes en de overige zwembadgasten toe te spreken.

Paul was blij met zoveel bezoekers dit jaar en prees het personeel en de vele vrijwilligers voor hun inzet het zwembad draaiende te houden.

Enkele jaren geleden dreigde het zwembad gesloten te worden, dankzij de reddingsactie van de Vrienden van de Vliet kon het zwembad behouden blijven. De Vrienden van de Vliet doen hand en spandiensten en leveren ook vrijwillige toezichthouders.

Voor de 100.000ste bezoeker had de wethouder nog een mooi cadeau bij zich, een abonnement voor 2019.

Alle bezoekers van het zwembad mochten in de kantine een gratis ijsje halen.

Marloes moest nog even geduld hebben voor ze kon gaan zwemmen, er moesten foto’s gemaakt worden en natuurlijk ook een interview voor Sleutelstad FM.Een half uurtje later dan gepland kon ze eindelijk gaan douchen om daarna te gaan zwemmen.

Nog even zwaaien naar de fotograaf.

En dan eindelijk even rustig zwemmen, want daar kwam ze eigenlijk voor.

Zwembad De Vliet is nog dagelijks open tot en met zondag 2 september.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 23 augustus 2018 - 12:24

Dat is mooi toch, en nou maar hopen dat het volgend jaar ook mooi zwemweer is.

Reply
rietepietz 23 augustus 2018 - 18:12

Klopt, een zeldzaam mooie zomer voor de open lucht zwembaden, ik gun het ze van harte na een paar jaar kwakkel zomers.

Reply
Nicky 27 augustus 2018 - 11:51

Ha, toch wel heel bijzonder als dat je overkomt, hoor.

Reply

Plaats een reactie