Home Leiden EL CID Week Leiden 2018 Kijkje achter de schermen bij de lunch voor 3.500 eerstejaars

EL CID Week Leiden 2018 Kijkje achter de schermen bij de lunch voor 3.500 eerstejaars

door Emile van Aelst

Tijdens de EL CID Week krijgen de ruim 3.500 deelnemers elke dag een lunch aangeboden op een locatie in Leiden. Vandaag werd er gelunched in de Hortus Botanicus.

Het is elke dag weer een mooie logistieke klus om te zorgen dat iedereen om 12 uur kan lunchen. De Leidse vestiging van de Sligro levert dagelijks de lunches, vandaar dat ik daar vanmorgen eerst maar eens ging kijken.

Het begint met het boodschappenlijstje, honderden liters frisdrank, duizenden appels, bananen en broodjes. Diverse soorten beleg, kortom een iets groter lijstje dan we zelf gewend zijn als we naar de supermarkt gaan.

Nadat alles bij elkaar gezocht is staat het op pallets in de koelcel te wachten op transport.

Elk mentorgroepje krijgt zijn lunch in een gemaksbak, waar naderhand ook het afval weer in kan. Honderden gemaksbakken staan elke dag klaar om voor de lunch gebruikt te worden. Het bier hoorde niet bij de bestelling 🙂

Tegen half 10 wordt de wagen geladen.

Sander de Groot is coördinator voor alle EL CID bestellingen deze week. Hij vertelde dat dit best een unieke klus is om als vestiging elke dag deze bestellingen te leveren en ook dezelfde middag weer op te halen. In het kader van  het milieu en duurzaamheid wordt zoveel mogelijk zonder plastic gewerkt en wordt het afval gescheiden en door de Sligro zelf afgevoerd.

Vanuit de EL CID Commissie is Lieke Fase, commissaris interne zaken, verantwoordelijk voor de lunch. Zij wordt hier in bijgestaan door Dinesh Kanhai, commissaris Logistiek. (Dinesh zat vorig jaar in het bestuur van de El Cid)

Bij de Hortus stond een grote groep vrijwilligers klaar om te helpen uitladen en de lunch te verdelen.

Vele handen maken licht werk.

Dankzij alle hulp was de wagen vrij snel uitgeladen.

De honderden gemaksbakken werden op de marktkramen gezet om gevuld te worden.

Sander nam nog even met Lieke en Danesh de lijst door.

Om 12 uur stonden de honderden bakken gevuld en al klaar om afgehaald te worden.

Al snel zaten overal in de Hortus groepjes eerstejaars te lunchen.

Niet alleen op het gras, maar ook alle bankjes in de Hortus waren bezet.

Lekker beschut tussen de beelden is ook gezellig.

Elk groepje brengt zijn eigen gemaksbak terug om te legen in de containers die de Sligro heeft neergezet.

Alles wordt keurig gescheiden in karton en plastic.

De Sligro stond om 2 uur klaar om alles weer op te halen, maar zo makkelijk ging dat niet. De gemeente en Verschoor van de marktkramen kwamen ook hun spullen halen, dus er stond een beetje file op het pad. Chauffeur Mike kon er alleen maar om lachen, het is wel zonde van mijn tijd maar het hoort er nu eenmaal bij.

Na een half uurtje kon de wagen erbij en werd begonnen met inladen.

Alles zit er in en ze konden terug naar de zaak. Morgenochtend wordt hetzelfde circus weer opgestart, alleen dan op 2 locaties en als champagnebrunch. Dat wordt nog een hele klus om de echte Champagne en de Jip en Janneke Champagne te scheiden, want ook bij de EL CID Week wordt strak de hand gehouden aan NIX18 🙂

In het filmpje hieronder een blik achter de schermen bij deze mooie logistieke samenwerking tussen de EL CID en de Sligro.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 17 augustus 2018 - 8:49

Daar denk je niet bij na, maar die 3500 man moeten ook eten tussendoor. Wat een klus…

Reply
rietepietz 17 augustus 2018 - 17:57

Tjonge!!! Wát een operatie zeg!

Reply
Nicky 27 augustus 2018 - 9:45

Ha, wat leuk om te zien!

Reply

Plaats een reactie