Home kunst Khepri van Nynke Koster wint publieksprijs Beelden in Leiden 2018

Khepri van Nynke Koster wint publieksprijs Beelden in Leiden 2018

door Emile van Aelst

Elk jaar wordt op de laatste dag van de openlucht tentoonstelling Beelden in Leiden de publieksprijs bekend gemaakt. Dit jaar ging de prijs naar Nynke Koster voor haar amulet Khepri. Het kunstwerk is gebaseerd op de Scarabee amulet uit de collectie van Rijksmuseum Oudheden in Leiden.

Op het moment dat Beelden in Leiden geopend werd op 17 mei, dacht je alle tijd om nog eens op mijn gemak te gaan kijken. De tijd is omgevlogen deze zomer en zondag liep ik eigenlijk pas voor de derde keer een rondje over de Hooglandsekerkgracht.

Op een kunstwerk na is er dit jaar gelukkig weinig vernield. Is toch altijd zonde en onbegrijpelijk als mensen het leuk vinden om kunst te slopen.

Mijn eerste voorkeur de fontein, kreeg een gedeelde derde plaats en het beeld op de achtergrond wat al snel door iedereen Batman werd genoemd eindigde op de 2e plaats.

Nynke Koster had nooit verwacht dat ze de publieksprijs zou winnen en was totaal verrast toen voorzitter Marcus Rooijakkers de uitslag bekend maakte.

Trots poseerde ze even later bij haar winnende inzending.

In verband met de hitte houd ik de blogs maar wat korter, maar in het filmpje kan je nog even over de hele tentoonstelling meelopen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Nicky 6 augustus 2018 - 23:37

Ik schreef het, geloof ik, al eerder. Er zit dit jaar niet echt iets naar mijn smaak bij. Maar vernielen gaat te ver. It wasn’t me.

Reply
די מריו 7 augustus 2018 - 7:40

altijd jammer dat vernielen, ik snap er niets van. Gefeliciteerd Nynke, het is je gegund.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 7 augustus 2018 - 7:52

Het heeft wel wat, wellicht iets om aan een zijgevel van huis te hangen wel wat hoger zodat niemand eraan kan. Proficiat Nynke

Reply
rietepietz 7 augustus 2018 - 19:26

Een terechte winnares, prachtig stuk werk!

Reply

Plaats een reactie