Home Muziek Druk bezochte eerste clubavond VPRO 3voor12 Leiden in Gebr. de Nobel

Druk bezochte eerste clubavond VPRO 3voor12 Leiden in Gebr. de Nobel

door Emile van Aelst

Vaak is er genoeg aandacht voor landelijke evenementen of optredens, terwijl juist de kleinere plaatselijke festivals, optredens of clubs vaak nieuw en verborgen talent laten zien. Om hier meer inzicht in te krijgen heeft de VPRO de site 3voor12 in het leven geroepen. 12 Redacties doen verslag van alle muziekevenementen in het land, ook Leiden heeft een eigen redactie en site. De site wordt gevoed door een plaatselijke redactie, donderdagavond was er voor de redactie en belangstellenden een eerste clubavond in Gebr. de Nobel met drie bands.

Er was precies op tijd begonnen (terecht natuurlijk) en daardoor miste ik helaas Evolve die als eerste band optrad. Nadat deze blog er al op stond stuurde een vriendin van mij 2 foto’s van Evolve door omdat ze het jammer vond als ze niet op de blog kwamen.

Monique bedankt voor de foto’s, Evolve zal je eeuwig dankbaar zijn 🙂

Ik kwam precies binnen op het moment dat Electric Love begon te spelen.

Dit soort ‘Leidse’ avonden zijn natuurlijk pareltjes waar iedereen kan horen en zien wat voor geweldige bands en muzikanten er in Leiden rondlopen.

Electric Love bestaat uit stuk voor stuk topmuzikanten die hun sporen al in diverse bands verdiend hebben. De geweldige zangeres Sara Lee maakt de band en het succes compleet.

Jammer dat elke band maar een half uurtje mocht optreden anders hadden we zeker weten nog meer kunnen genieten van bijvoorbeeld de solo’s van Lucas Meijers.

De presentatie van deze eerste 3voor12 Leiden avond was in handen van zanger, pianoleraar en frontman van The Stream, Jan Stroomer.

De derde en laatste band van de avond was Baskar.

Een Leidse band die zich omschrijft als Instrumental Space Funk Band.

Misschien is het vloeken, beledigend of misschien wel een heel mooi compliment, maar ik moest tijdens hun optreden regelmatig aan Booker T & The MG’s denken.

De organist zat achteraf in een donkere hoek en was daardoor slecht zichtbaar. Op zich niet zo’n groot probleem want muzikaal gezien leek het soms wel of alle spots op hem gericht waren.

Heerlijk concert met veel mooie solo’s.

Elke muzikant kwam goed aan bod en zoals bij de meeste bassisten, stond ook hier weer de rust zelve heerlijk muziek te maken.

Voor mij had het concert nog wel even door mogen gaan, maar helaas aan alles komt een eind.

Begin juni hoopt de redactie van 3voor12Leiden weer een clubavond te organiseren. Hieronder nog een korte fotoslideshow en een filmpje van de optredens van Electric Love en Baskar.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 2 februari 2018 - 21:45

Live muziek blijft toch het leukste om te luisteren.

Love As Always
Di Mario

Reply
Renesmurf 2 februari 2018 - 23:32

Dat was vast en zeker een zeer geslaagde muzikale avond!

Reply
rietepietz 3 februari 2018 - 15:50

Sorry sorry sorry, , ik ga een beetje gemene opmerking maken ( vrouwen onder elkaar weetje wel) de zangeres van de tweede band heeft er wel voor gezorgd dat het publiek niet afgeleid wordt van haar zang. Zangeres één loopt dat risico wel;-)

Reply
Sjoerd 3 februari 2018 - 16:52

Het experimentele karakter van de derde band is niet aan mij besteed…

Reply
Nicky 4 februari 2018 - 16:51

Mooie foto’s! Je had weer een goed plekje.

Reply

Plaats een reactie