Home Cultuur 2 Uur radio kijken bij Cultuur 071, het wekelijkse cultuurprogramma van Sleutelstad FM.

2 Uur radio kijken bij Cultuur 071, het wekelijkse cultuurprogramma van Sleutelstad FM.

door Emile van Aelst

Traditiegetrouw wordt de laatste uitzending van het jaar van Cultuur 071 op locatie opgenomen met publiek. Dit jaar waren programmamakers Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok te gast in theater Ins Blau waar zij meerdere gasten ontvingen.

Vanwege diverse kerstborrels had ik het eerste uur gemist maar was nog precies op tijd voor de opnames van het 2e uur. Missen kan je het toch niet trouwens want het is vanmorgen uitgezonden, maar wordt vanwege een weekje vakantie van de makers volgende week zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur herhaald op Sleutelstad FM. Eerste gast in het 2e uur was cultuur makelaar Mirjam Flik. Samen met Gideon en Han blikte ze kort terug op 2017, maar vooral vooruit op 2018.

Na elke gast liet de band ‘Sunday at eight’ horen dat ze niet voor niets door muziekkenners aanstormend talent worden genoemd.

In het publiek gasten uit allerlei hoeken zoals jazzzangeres Vivienne Aerts en Counseling Coach Leni Minderhoud.

Twee fotografen naast elkaar stadsfotograaf Patricia Nauta en Eelkje Colmjon.

Volgende gast was het  Hardkoor uit Leiden met stemmige kerstliederen en zelfs een Sinterklaaslied op muziek van Brahms. Wil je er meer van weten, gewoon even de uitzending op internet terugluisteren of volgende week afstemmen op Cultuur 071.

Govert de Kok van Bioscopen Leiden kwam zoals elke week met de filmtips en keek vooruit op de spannende toekomst met de bouw van hun nieuwe bioscopen en het Kijkhuis.

De uitzending werd afgesloten met Stadsdichter Wouter Ydema. Na 3 jaar neemt Wouter eind januari afscheid als Stadsdichter en maakt plaats voor een nieuwe Stadsdichter, die eind januari door publiek en een vakkundige jury gekozen wordt.

De opnames waren een mooie aanloop naar de kerst. Alhoewel aanloop??? Vaste medewerker van Cultuur 071, Peter Visser, zijn vrouw dichterette Pink Meltzer en haar dochter Liesbeth waren al helemaal in de kerststemming.

In het filmpje nog een paar sfeerbeelden van de opnames in de foyer van theater Ins Blau.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 23 december 2017 - 16:14

Kijken naar radio lijkt me heel anders dan alleen maar luisteren naar radio.

Reply
rietepietz 23 december 2017 - 17:44

Dat is dan weer een zender waar ik niet niets van meekrijg, tja, geen Leidse natuurlijk.

Reply
די מריו 23 december 2017 - 22:08

Ik kijk eigenlijk nooit naar radio.. is dat nou leuk?

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 26 december 2017 - 13:05

Mwah. Gezellig een drankje erbij. Niet verkeerd toch?

Reply
Ans Schumacher 2 januari 2018 - 17:02

Jammer!! Gemist!! (familie)…

Reply

Plaats een reactie