Home Cultuur Pia Douwes and Friends benefiet concert voor de WellHalo Foundation.

Pia Douwes and Friends benefiet concert voor de WellHalo Foundation.

door Emile van Aelst

Het komt niet vaak voor dat de top van de Nederlandse musicalsterren, aangevuld met topmusici en Musicalvereniging Otis samen op een podium staan voor een benefiet concert. Pia Douwes, Tony Neef, Jeroen Phaff, Stanley Berleson, Marleen van der Loo is gewoon de Nederlandse top.

De WellHalo Foundation zamelt geld in om waterputten te bouwen in Gambia. Naast oprichtster Loes Koenen, zitten ook Evelijn van der Veer, Meriam Ferwerda, Martin Rhode en Erick Douwes in het bestuur. Erick vroeg zijn zuster Pia of ze wilde optreden voor de foundation. Het werd niet zomaar een optreden, maar ze verzamelde een grote groep artiesten en musici om zich heen om dit goede doel te steunen.

Bestuursleden Evelijn en Meriam ontvingen in de hal de speciale genodigden en wezen hen de plekken aan waar ze zaten.

Fons Delemarre opende de avond en legde een en ander uit over de Foundation en haar doel.

Dat deed hij natuurlijk niet alleen, maar samen met oprichtster Loes Koenen.

Bestuurslid Erick Douwes is ook een geweldig mondharmonicaspeler en begeleidde zijn zuster bij het openingsnummer ‘Ergens verderop’ dat speciaal voor deze avond geschreven werd door Ko de Laat. Pianist en bandleider Bernd van den Bos componeerde de muziek erbij.

De eerste gast en goede vriend van Pia was Tony Neef, die we onder andere kennen uit de musicals Miss Saigon en Sonneveld de Musical.

Na een duet met Pia mocht een nummer van Sonneveld natuurlijk niet ontbreken.

Twee superpianisten op het podium, bandleider Bernd van den Bos met zijn pianoleraar en grote voorbeeld Bert van den Brink.

Jeroen Phaff zong samen met Musicalvereniging Otis het nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy.

Dit nummer is een van de nummers die te zien en te horen is in ‘Ik wens’ de nieuwe show van Otis welke op 17, 18 en 19 november te zien is in de Leidse Schouwburg.

Prachtig bluesnummer van Pia en Erick Douwes begeleid door Anneli van Heeswijk.

Singer songwriter Charlotte Karlstedt zorgde voor het meer rauwere werk.

Stanley Burleson heeft in vrijwel elke grote Nederlandse musicalproductie gespeeld.

Wie zijn vertolking van Mr. Bojangles heeft gezien vergeet dat nooit meer. Het is alsof hij zingend en dansend over het podium zweeft.

In het filmpje zijn onder andere zijn vertolking van Mr. Bojangles, waanzinnig knap. ( helaas pakte mijn fotocamera het geluid niet goed op, ligt dus aan de camera en niet aan het perfecte geluid deze avond)

Marleen van der Loo gaf  het Queen nummer ‘Is this the world we created’ een andere maar prachtige dimensie.

Na de pauze een kippenvel optreden van saxofoniste Naomi Adriaansz, mondharmonicaspeler Tim Welvaars en pianist Bert van de Brink.

Ik had dit optreden met een ode aan Toots Thielemans 2 jaar geleden al eens gezien, maar nu met pianist Bert van de Brink erbij werd het nog te gekker. Muziek zoals muziek hoort te zijn.

In het filmpje kan je de passie zien en voelen. ( Om te fotograferen zat ik goed, om te filmen net iets te dichtbij, ach een mens kan niet alles hebben 🙂 )

Het programma liep als een trein en  het is duidelijk iedereen wordt graag begeleid door Bert van den Brink, die zelf ook genoot van het vaak oorverdovende applaus.Ik sla uiteraard grote stukken over, maar met zoveel artiesten op een avond is het onmogelijk om elk nummer te beschrijven.

Naast musical was er volop ruimte voor ander repertoire en dat leverde vaak heel verrassende nummers en combinaties op.

Ala afsluiting van de avond zongen alle medewerkenden samen nogmaals het lied ‘Ergens verderop’. Het lied ligt zo lekker in het gehoor dat behalve de artiesten en Otis, ook de zaal al snel meezong.

Na afloop kon broer Erick Douwes bekendmaken dat er dankzij het benefiet concert van Pia Douwes and friends genoeg geld was opgehaald om weer een nieuwe waterput op zonne-energie te bouwen in Gambia. Mooi werk van broer en zus, alle artiesten, bestuursleden, geluidstechnici, personeel Stadsgehoorzaal en vrijwilligers.

In de fotoslideshow hieronder een aantal foto’s van deze geweldige avond. Onder de fotoslideshow uiteraard een nummer van Pia. Het nummer ‘Mijn leven is van mij’ uit de musical Elisabeth dat zij zong tijdens de Musical sing a long 2017.

Het filmpje is een stukje langer 🙂 maar geeft wel een beeld van een mooie avond, waar de Wellhalo Foundation geweldig blij mee is.

 

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Yova 18 oktober 2017 - 7:56

Gezellig geweest voor jullie. Leuk om te zien. Leuke filmpje!!

Reply
Sjoerd 18 oktober 2017 - 10:13

Het is dat het voor een goed doel is, maar veel van de namen die je noemt zeggen me helemaal niets.

Reply
די מריו 18 oktober 2017 - 10:21

Ik kan zien aan je foto’s dat je genoten hebt en dat is ook voor te stellen natuurlijk met zulke artiesten.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 18 oktober 2017 - 19:27

Inderdaad indrukwekkend die Stanley eh…dinges, ik had al 5 keer op m’n gezicht gelegen met al dat draaien, dan hebben we het maar niet om er ook nog bij te zingen. De man beweegt echt goed. Op Pia ben ik niet zo gek maar het is best lang geleden dat ik in haar prachtige jurkje paste;-)

Reply
Hans 18 oktober 2017 - 21:30

Goed dat men zich wil inzetten voor een goed doel, de WellHalo Foundation doet goed werk.
volgens mij heb je een mooie avond gehad. Hans

Reply
RenéSmurf 18 oktober 2017 - 21:50

De Nederlandse top, ha, mochten ze willen! Bescheidenheid siert de mens.

Reply
Naomi Adriaansz 22 oktober 2017 - 18:51

Dank voor deze uitgebreide terugblik Emile, we hebben met heel veel plezier onze muzikale bijdrage gegeven aan dit goede doel. Mooie herinnering weer.

Reply
Nicky 31 oktober 2017 - 11:31

Oei, ik ken hier werkelijk helemaal niemand van…. Maar het is wel een goed doel, dat dan weer wel.

Reply

Plaats een reactie