Home 3 October/Leids Ontzet Uitreiking prijzen 3 October Rood-Wit wedstrijd en gezellige vrijwilligersborrel bij café van Hout.

Uitreiking prijzen 3 October Rood-Wit wedstrijd en gezellige vrijwilligersborrel bij café van Hout.

door Emile van Aelst

Op doorsturen van een aantal foto’s na, zit 3 oktober 2017 er nu echt op. Zaterdagmiddag was de prijsuitreiking van de Rood-Wit wedstrijd. Een wedstrijd waarin we zoeken naar de mooist rood-wit uitgedoste Leidenaren langs de route van de optocht. Tegen vieren kwamen er opvallend veel rood-wit geklede mensen richting Galerie de Rode Cirkel waar de prijsuitreiking plaats vond.

Ruim voor vieren stond alles en iedereen klaar zodat om 15:74 uur precies ( in de rest van Nederland is dat 16:14 uur) de prijsuitreiking kon beginnen.

In de galerie lagen de afdrukken voor de 30 genomineerden, maar wie ging er in de prijzen vallen daar ging het natuurlijk om.

De prijsuitreiking werd gedaan door Annette Los, de voorzitter van de PR Commissie. Er waren dit jaar behalve de prijzen ook een aantal bijzondere of eervolle vermeldingen, die allemaal behalve een kleine, ook een grote foto mee naar huis kregen. De groep van de Witte Singel valt elk jaar in de prijzen, maar dat kan ook bijna niet anders met zo’n grote groep rood-wit geklede 3 Octoberfanaten.

Nog een groepsfoto met eervolle vermelding. Deze groep stond iets voorbij de Tregter en had het ook helemaal naar hun zin tijdens het wachten op de optocht.

Jammer dat deze mensen er niet waren, misschien slim als ze zich toch nog even melden bij Galerie de Rode Cirkel. Tenminste ik zou een lunch bij Koetshuis de Burcht niet afslaan. 🙂

Nog een eervolle vermelding.

Nicole Roosjen won de derde prijs, het 3 October pretpakket. Het was niet de eerste keer dat ze in de prijzen viel en maakt er elk jaar weer veel werk van. Ze staat zelfs bewust voor de Sterrenwacht omdat dat zo’n mooie achtergrond is. 🙂

Weer een eervolle vermelding . Nog geen jaar oud en al in de voetsporen van haar moeder die al eens een prijs won.

De kinderprijs, een aantal munten voor de nostalgische kermis volgend jaar, ging naar dit meisje. Haar moeder had gemaild dat ze niet konden komen, maar weet ondertussen dat ze in de prijzen is gevallen.

Het jongetje op de foto was er niet, maar zijn jongere broertje wist gelijk, hee kijk mijn broertje.

Ik wist het eigenlijk al van te voren toen ik ze zag lopen in de stad, dit is natuurlijk de absolute topper.

Jammer dat hij dit shirt niet met 3 oktober aan had. Echt een prachtig handgemaakt shirt door zijn zuster, die een naaiatelier op de Filipijnen heeft.

De jas is handgemaakt en via internet besteld in Vietnam. Tja je moet er wat voor over hebben om in de prijzen te vallen, maar het ziet er wel geweldig uit.

Natuurlijk gingen, voor zover aanwezig, de prijswinnaars en een aantal genomineerden nog even op de foto.

Na de prijsuitreiking direct door naar de volgende 3 Octoberafsluiting, de borrel voor een aantal vrijwilligers bij Café van Hout.

Gezellig even na te kletsen met echt de diehard vrijwilligers.

De borrel was voornamelijk voor mensen die hand- en spandiensten verlenen zoals onder andere de verkoop van de 3 October artikelen in de kramen die je de hele maand september overal in de stad of bij evenementen tegenkwam.

Natuurlijk waren ook de Joffers, de dames die in het 3 October Servicepunt hebben gestaan en hun beschermheer Erick van Zuylen aanwezig.

Het was een gezellige borrel en net zoals op 3 oktober zat het weer mee.

3 October Vereeniging voorzitter Michiel Zonnevylle bedankte de vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Voor alle vrijwilligers was er nog een leuk aandenken aan het feest van 2017.

Dames en heren tijd voor de laatste ronde, maar dan zingen we eerst nog even het Leids Volkslied. Een mooi slot van een mooi 3 October 2017.

Hieronder nog een korte fotoslideshow van de prijsuitreiking en de borrel.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 15 oktober 2017 - 23:02

Mooi toch dat er zoveel gelukkige gezichten te zien zijn. Het was weer een jaar om niet te vergeten.

Love As always
Di Mario

Reply
Hans 15 oktober 2017 - 23:56

De mooiste rood-wit uitgedoste Leidenaar vind ik het kereltje op de eerste foto.
Toch wel leuk dat een heel groot deel van de stad er aan meedoet. Hans

Reply
Yova 16 oktober 2017 - 9:11

Leuke foto’s weer om te zien. Leuk dat de mensen elkaar foto’s laten zien hoe en wat. Deze stad is erg leuk met elkaar om te gaan. Geweldig mensen zijn dit. Dit zie echt niet zo vaak. Het was mooie dag geweest.

Reply
Sjoerd 16 oktober 2017 - 12:12

Dat zit er dan ook weer op, je had in ieder geval het mooie weer mee in het weekend.

Reply
Mirjam Kakelbont 16 oktober 2017 - 13:55

Hahaha: 15 uur 74. Wat een sublieme vondst, echt ge-wel-dig!
Sommigen hebben er inderdaad heel wat voor over om te winnen. Kleding met de hand laten maken, toe maar! Dat witte overhemd met de geborduurde rode sleutels is mooi.
Terecht dat vrijwilligers een borrel aangeboden kregen!
Hoop niet dat je me weer uit je spam moet vissen…
Lieve groet

Reply
rietepietz 16 oktober 2017 - 19:58

Je zou bijna zeggen dat ik in de jury zat, het rode hoge hoed duo was mij ook opgevallen.

Reply

Plaats een reactie