Home 3 October/Leids Ontzet Seniorenvoorstelling met koor Leedvermaak en optreden van Jan Keizer en Annie Schilder, daarna direct door naar Pre October Party met de Rijnsons

Seniorenvoorstelling met koor Leedvermaak en optreden van Jan Keizer en Annie Schilder, daarna direct door naar Pre October Party met de Rijnsons

door Emile van Aelst

Het was zondagmiddag weer een kwestie van hollen en vliegen. Eerst naar de seniorenvoorstelling in een totaal afgeladen Stadsgehoorzaal. Omdat 2 en 3 oktober op maandag en dinsdag vallen was het dit weekend gewoon topdrukte qua evenementen. Normaal zit er dan een paar dagen tussen om alles te plaatsen maar nu begint het feest straks al dus eigenlijk geen tijd om overal artikelen over te schrijven, maar toch maar een snel verslag met natuurlijk wel foto’s en filmpjes.

Zo’n ontvangst op de Breestraat maak je niet vaak mee dat twee commissieleden keurig hun hoed afnemen terwijl ik gehaast naar binnen vloog. 🙂

Het gratis seniorenfeest voor 3 Octoberleden wordt georganiseerd door de Commissie Evenementen, Bettina van Klaveren bedankte haar commissieleden voor de inzet tijdens alle evenementen dit jaar.

We beginnen natuurlijk met ‘Leiden stad van mijn hart’ ons Leidse volkslied.

Voor de pauze trad het koor Ledvermaak op Voor de pauze trad het koor Leedvermaak op met heerlijke herkenbare meezingers.

Het gebeurt volgens mij niet vaak dat het voorprogramma wordt teruggeroepen voor een toegift.

In de pauze viel me op dat gelukkig veel mensen in rood-wit gekleed waren.

Maar het kan natuurlijk altijd meer, ik stel voor volgend jaar gewoon iedereen in rood en wit.

Na de pauze traden Jan Keizer en Annie Schilder op (ex BZN).

Uiteraard ook weer veel herkenbare nummers en regelmatig een feestje in de zaal.

Na ruim een half uur opgetreden te hebben zat het er na nog een toegift op.

Hieronder een korte fotoslideshow en een sfeerfilmpje van de seniorenvoorstelling.

Handig hoor een scootertje, binnen10  minuten na afloop van de seniorenvoorstelling liep ik De Leidse Hout in voor de Pre October Party.

Tijd gaat snel dit was alweer het 5e jaar dat de Pre October Party bij het Theehuis georganiseerd werd en natuurlijk weer met de Rijnsons.

Hee zag ik jullie niet net in de stadsgehoorzaal??? De leden van het koor Leedvermaak waren na hun optreden ook naar de Pre October Party gegaan.

Het was drukker dan ooit in de Leidse Hout en weer een echt feestsfeertje.

De Stamgasten gaan ook feestvieren de komende dagen, zij vieren 3 oktobier.

Aan bier was duidelijk geen gebrek.

Till de zangeres van de voormalige band de Tranentrekkers, die ruim 25 jaar hebben opgetreden met 3 oktober, woont tegenwoordig op Terschelling, maar is voor 3 oktober een paar dagen teruggekomen naar Leiden. Ze is vast van plan om volgend jaar weer op welke manier dan ook ergens op het podium te staan met 3 oktober. Ze vertelde dat ze zich op Terschelling afvroegen of Till wel genoeg bier zou krijgen in Leiden. Zo te zien geen probleem.

Er komen elk jaar honderden oud Leidenaren een paar dagen terug voor de feesten. Willem van Duivenbode voormalig sportorganisator en sportverslaggever van het Leidsch Dagblad komt maar 3 keer per jaar vanuit Limburg naar Leiden. Dat is voor de Joop Zoetemelk Classic bij wielervereniging Swift, de Lakenfeesten en 3 oktober.

Het is duidelijk iedereen heeft gewoon zin in een paar dagen feestvieren en was zondag vast aan het repeteren. 🙂

 

Zonder toegift kwamen de Rijnsons natuurlijk niet weg.Wie de Rijnsons gemist hebben kunnen ze op 3 oktober nog zien bij Koetshuis de Burcht.

Veel meer foto’s en wat sfeerbeelden in het filmpje hieronder.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 2 oktober 2017 - 14:23

En het gaat maar door…

Reply
rietepietz 2 oktober 2017 - 17:00

Het ziet er naar uit dat het weer niet écht wil meewerken .Heel jammer maar het zla geen Leidenaar thuishouden denk ik;-)

Reply
די מריו 2 oktober 2017 - 18:54

Ik hoop dat je morgen mooi weer zult hebben. In ieder geval droog als jij buiten moet zijn. Geniet jongen.

Love As Always
Di mario

Reply
Yova 3 oktober 2017 - 5:25

Hopelijk krijgen wel droog weer. Maar hier bij ons regent af en toe. Het zou wel zonde zijn als gaat regenen. Het ziet weer gezellig uit met deze mooie verslag. Het gaat gewoon door. Veel plezier!! Lekker uitleven daar.

Reply
Kakel 3 oktober 2017 - 15:36

Ren je….rot!
Het feesten houdt maar niet op. Je zult morgen wel op apegapen liggen. Ik hoop het natuurlijk niet voor je!
Je foto’s zijn altijd goed geslaagd maar je humorvolle teksten zijn ook goud waard. Die twee mannen die hun hoed voor je afnemen, geniaal!
Feest ze vandaag.
Lieve groet

Reply
logbankje 3 oktober 2017 - 21:20

Begrijpelijk dat de Stadsgehoorzaal voor senioren was afgeladen, Jan Keizer en Annie Schilder is toch wel uniek voor de ouder rotten.
Echte meezingers, het is 3 oktober. Hans

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:30

Toch wel een heel drukke tijd voor je!

Reply

Plaats een reactie