Home 3 October/Leids Ontzet Pleintaptoe laat zien dat Leiden en de regio mooie orkesten heeft en Advendo uit Sneek zette fan in het zonnetje.

Pleintaptoe laat zien dat Leiden en de regio mooie orkesten heeft en Advendo uit Sneek zette fan in het zonnetje.

door Emile van Aelst

Een heel bijzonder slot van de jaarlijkse 3 October Pleintaptoe. Advendo uit Sneek zette een van haar grootste fans in het zonnetje en speelde speciaal voor hem nog een extra nummer.

Het is maar voor een paar jaar, maar eigenlijk is het terrein van Korfbalvereniging Trigon een heel mooi terrein voor de Pleintaptoe met genoeg ruimte voor de korpsen om op en af te marcheren. Vanaf de tribune ook een mooi ruim uitzicht over het plein.

De evenementen volgen elkaar nu al zo snel op dat de blogs wat korter, maar de fotoslideshows en filmpjes langer worden. Vrijdagavond Haring & Corenweyn Gala (verslag volgt nog) , gistermiddag Pleintaptoe, direct door naar een verjaardagsfeest om te fotograferen ( geen verslag 🙂  ) en zondagmiddag Seniorenvoorstelling in de Stadsgehoorzaal en daarna de Rijnsons in de Leidse Hout. Hoezo druk en dan moeten 2 en 3 oktober nog komen. 🙂 Bij de Pleintaptoe was het trouwens ook gezellig druk.

Alle orkesten komen ruim aan bod in zowel het filmpje als de fotoslideshow dus ik ren er maar even doorheen. Nou ja vanaf de zijkant natuurlijk, het staat zo slordig als ik er dwars doorheen zou rennen over het speelveld. Denk dat ze me dan zouden tackelen en ik er al snel zo bij zou liggen als de tamboer van Fanfare TTH uit Hazerswoude.

Vlak voor het voorprogramma begon leek het rustig te worden, gelukkig zat de tribune goed vol zodra het hoofdprogramma begon.

DVS uit Katwijk een van de betere orkesten uit de regio.

Bij DVS wordt ook veel aandacht aan de jeugd besteed en dat was ook wel te horen en zien aan de show van de junioren.

Zo jong als hij is, nu al bloedserieus bezig met dirigeren.

Als verrassingsact een optreden van de trommelaars van Tamarco.

Met al die ondergrondse containers tegenwoordig krijgen de afvalbakken een nieuwe functie.

Advendo uit Sneek is een van de top orkesten uit Nederland en gooit ook elke 4 jaar hoge ogen bij het WMC in Kerkrade. In het filmpje is duidelijk te zien dat dit niet voor niets is.

DVS mocht nog een keer terugkomen met hun nieuwste show.

Als laatste band trad de Leidse band Amigo op.

Even tijd voor een selfie.

Dit jaar deed Amigo op het WMC in Kerkrade alleen mee met het onderdeel mars, het zal mij niets verbazen als ze over 4 jaar ook mee gaan doen met de showwedstrijden.Ik denk dat ze er aardig klaar voor zijn. Zou toch mooi zijn als we als Leiden met 2 top orkesten mee doen over 4 jaar.

Ik denk dat veel mensen blij waren dat Advendo juist in Leiden een trouwe fan in het zonnetje zette, want de show die ze als extraatje gaven was van ongekend hoge klasse.

Hieronder een fotoslideshow en daarna een filmpje van een geweldige Pleintaptoe, waar natuurlijk K&G wel gemist werd, maar waar de andere korpsen lieten zien dat er muziek in de toekomst van de blaas en marsmuziek zit.

In het filmpje sfeerimpressies van alle orkesten.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Kakel 3 oktober 2017 - 15:33

Ik lees “Amigo” en moet aan het paard van Sinterklaas denken (-: (-:
Wat is er met de tamboer gebeurd? Zijn er valse noten gevallen.
Een mooi groot plein maakt het prettig overzichtelijk voor het publiek. Wat een spektakel weer, hè?
Heb je nog tijd om tussen het foto’s maken door, adem te halen?
Prachtige foto van de hoorn!
Lieve groet

Reply
Rob Alberts 8 oktober 2017 - 19:59

Mooie website!

Vrolijke groet,

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:23

Wat een spectakel!

Reply
Jeroen 30 oktober 2017 - 9:22

@kakel De tambour-maitre van Drumfanfare TTH is verslagen tijdens een lichtzwaard gevecht met de andere tambour-maitre.
Ze heeft hem wel weer tot leven geblazen 😉
Ook goed te zien op https://youtu.be/T3Q6sDVbPBY?t=11m20s

Reply

Plaats een reactie